Na het verlies van de play-off finale sijpelde het nieuws al door. Ajax is van plan Steijn in te lijven. Diverse media melden inmiddels dat de deal zo goed als rond is. Ajax moet alleen nog een afkoopsommetje betalen aan Sparta.

In maart sprak Maurice Steijn nog uit 100% zeker bij Sparta te blijven. Loze woorden van de Hagenees. Niets zo veranderlijk als de voetballerij. Op dat moment wilde Steijn overigens nog niets tekenen. Achteraf wekt dat op zijn minst argwaan. Waarom Steijn in slangenkuil Ajax stapt laat zich makkelijk raden. De trainer heeft sportieve ambities en die extra 0 op de salarisstrook is ook nooit weg.

Het is lastig om de impact van het vertrek van Steijn op dit moment in te schatten. Primair moet Sparta op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Maar er zijn ook andere implicaties. Een aantal spelers hebben bij hun keuze om bij Sparta te blijven expliciet aangegeven vol voor het project Sparta-Steijn te gaan. Wat is het woord van bijvoorbeeld Kitolano op dit moment nog waard? En Twente onderzoekt de mogelijkheid om Saito los te weken van de The City Football Group. Het zorgt allemaal voor een vieze nasmaak aan het seizoen.

We zijn Maurice Steijn eeuwig dankbaar voor de handhaving en het daarop volgende schitterende seizoen. Het had hem gesierd als hij samen met Laros en Nijkamp dit succes verder uit had willen bouwen om Sparta definitief op de kaart te zetten. Maar ook Steijn blijkt maar gewoon een passant te zijn. ITWM wenst hem veel succes in zijn verder carrière.

Abonneer
Abonneren op
768 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties