Deze woensdagochtend liet Sparta formeel weten, wat we al een paar dagen wisten: Steijn vertrekt naar Ajax. Het is nu dus definitief. Voor onze ex-trainer de kans op een sportieve en financiële verbetering. Hij had een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan. Die heeft Ajax betaald. Zijn vertrek was niet te stoppen.

Daarmee vertrekt de man die Sparta vorig seizoen op miraculeuze wijze uit het slop trok en dit jaar Sparta naar een zesde plek en een finale plek in de play-offs wist te leiden. Het is doodzonde en de prijs van succes.

De redactie van ITWM bedankt Steijn voor zijn geweldige prestaties! Hij verdient nog een keer een zeer mooi afscheid! Dat de juiste trainer op de juiste plek van groot belang is, is maar weer eens bewezen. Aan Gerard Nijkamp nu dan ook de taak om de juiste persoon aan te stellen voor deze prachtige functie. Onze club is groter dan een trainer. We gaan door. Op naar weer een geweldig seizoen!

Gelimiteerde transfersom angst

Naar verluidt (volgens Voetbal International en De Telegraaf) was de gelimiteerde transfersom slechts 4 ton. Wij vragen ons wel af of dat destijds nou zo goed is uit onderhandeld door Sparta. Het is de spreekwoordelijke koe in de kont kijken. Wie had 1,5 geleden durven denken dat Ajax in juni 2023 voor de Hagenees op de stoep zou zijn? Steijn is voor Sparta een gouden greep gebleken. Maar toch, destijds was Sparta voor Steijn ook een gouden kans om zich weer in de kijker van de eredivisie te trainen. Het is nou niet dat de clubs voor hem in de rij stonden op het moment dat Sparta aanklopte. Het avontuur in Breda was voor hem ook een flinke kras die hij via Sparta weg heeft kunnen poetsen.

Om dan akkoord te gaan met een gelimiteerde transfersom van 4 ton. Tja, het voelt -zeker achteraf- als een habbekrats voor de nieuwe trainer van Ajax. En iets meer dan 2 miljoen voor een speler die nu in de basis speelt van AZ was afgelopen winter ook al niet de absolute hoofdprijs. Engels liep eerder dit seizoen gratis de deur uit en Pinto wilde vorige seizoen niet verlengen voor hetzelfde salaris (en nu ook niet voor iets meer) en loopt ook gratis de deur uit.

De miljoenen liggen nog voor het grijpen de komende jaren. Nijkamp wil Van Crooij deze zomer verkopen. Hoeveel zouden we kunnen krijgen voor hem? En daarnaast hebben ‘we’ met Olij, Kitolano, Eerdhuijzen en Lauritsen spelers in huis die een aanzienlijke transferwaarde vertegenwoordigen. We zien ze graag komend seizoen blijven, maar een keer zullen ze verkocht worden. We denken bij deze spelers in dusdanig veel miljoenen, dat -mits goed besteedt- de financiële en sportieve ambities van onze prachtige club de komende jaren gerealiseerd kunnen worden. Maar we kennen de contracten niet. Bij de schrijver van dit stukje is deze week spontaan gelimiteerde transfersomangst ontstaan. Ze zullen toch niet (ook) voor een habbekrats weggaan? Laten we de stap maken, naar Heerenveen-achtige transfersommen. Angst is een slechte raadgever. Zonder Steijn, op naar een prachtige Spartaanse toekomst!

Abonneer
Abonneren op
161 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties