Er werd getraind. Maar hoe? Kijk hieronder naar de beelden van Sparta Rotterdam

Wie heeft geluisterd naar de podcast van RTV Rijnmond? Volgens Frank Stout en Ruud van Os wordt het 3-1 voor Zuid. Zuid heeft op de kloten gehad in de stad van Nero. Volgens mij heeft een belangrijke speler ook nog een hamstringblessure opgelopen. Dus dat is ook verdomde lekker. Ja, wellicht niet zo vriendelijk van mij om zo te denken, maar het is potverdikke wel de derby hé. De eer van de stad staat op het spel. Moeten we naar de grond kijken? Of kunnen we met de borst vooruit lopen?

Semper paar dagen voor wedstrijd niet gewenst langs trainingsveld

Genoeg geluld Semper. Op de fiets naar Nieuw Terbregge alwaar ik overigens niet welkom ben. Dat zit zo. Ben Wessels kwam een aantal weken geleden met het verzoek van de technische staf of ik twee dagen voor de wedstrijd wil wegblijven van de training. Dan wil men speciale spelsituaties oefenen. Aftrap, uittrap, corners en vrije trappen. Natuurlijk, geen probleem. Ik blijf wel weg. Maar nu sta ik op Nieuwe Terbregge en het is twee dagen voor de wedstrijd. Mourad Mghizrat kwam aanrijden met een busje van Sparta. Hij draaide zijn raam open en riep. “Arne Slot heeft gisteren de verkeerde analyse gehad. Het was de analyse voor de wedstrijd van zondag. Punt naar voren in plaats van punt naar achter. Ze dachten dat ze tegen Sparta moesten.’’

Koki Saito buigt drie keer voor Semper

Daar hebben we Koki Saito. Ik vroeg hem wat zijn favoriete speler was toen hij jong was. “Messi”, antwoordde hij. Niet verrassend.
Ik zei hem dat hij zondag in een heel groot stadion gaat spelen met wel 50.000 toeschouwers. Hij antwoordde: “Als ik scoor dan doe ik dit.” Het gebaar van zijn vinger naar de mond. Stil zijn dus. Ik zei hem (in het engels) dat dit niet zo verstandig was, want dan maak je het publiek kwaad. Het zou wellicht beter zijn als hij het met een Japanse buiging afdoet. Saito begon te lachen en hij deed het voor. Drie keer buigen. ,,O, je scoort drie keer”, zei ik. Hij lachte opnieuw. Ik wenste hem succes voor zondag en hij vertrok naar het veld.

Kitelano had geen favoriete speler vroeger

Tobias Lauritsen’s favoriete speler was Cristiano Ronaldo. Hij heeft een huis gekocht in Kralingen. “Enjoy your game on Sunday”, zei ik. Joshua Kitelano had vroeger geen favoriete speler. Hij was een groot fan van zichzelf, zei hij. Best bijzonder. Ik wenste Maurice Steijn veel succes en ik was weg. Want ja, afspraak is afspraak.

Saito, de Messi van Spangen?

Zijn we wakker? Wij hebben de Messi van Spangen in huis. Dus wat kan ons gebeuren? Zondag veel plezier Spartanen. Geniet ervan en tot volgende week op Het Kasteel. S.P.A.R.T.A.

Abonneer
Abonneren op
43 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties