Semper beeld training
Sparta-speler Arno Verschueren deed even een plasje in de bosjes om erna direct gefocust weer te trainen. Het oog van Semper ontgaat niets.

Hallo Spartanen. Alles goed met u? Ik sprak gisteren met Jesper Gudde en feliciteerde hem met de ongeslagen status op zijn broer Wouter Gudde die, zoals wij allemaal weten, algemeen directeur is bij FC Groningen. Hij was verbaasd dat ik dat wist.

“Ja, dat heb je mij zelf vertelt en ik heb dat onthouden. Ben je nu al met volgend seizoen bezig?” Jasper Gudde: “Ja en met de winter-window. Stel dat we een vracht aan punten binnenhalen dan komt er belangstelling” Ik: “Voor Sven Mijnans bijvoorbeeld, maar dan moet hij echt meer gaan brengen. Ook al heeft hij een moeilijk jaar achter de rug.” Gudde: “Goals en assists, daar wordt je op afgerekend. Geldt voor iedere speler die een volgende stap wil maken.”

Wie staat er op doel? Delano of Youri?

Dit gesprek vond gisteren plaats toen ik weer eens voor Jan Lul naar Terbregge was gefietst. Want er was géén training. Onze helden genoten van hun vrije dag. Nou ja, het was niet helemaal voor niks. Het was schitterend weer en je hebt Jesper Gudde gesproken.

Wie staat er op doel tegen RKC? Delano van Crooij of zal trainer Maurice Steijn het vertrouwen blijven houden in Youri Schoonderwaldt. Is iedereen fit? Daar gaan we vandaag achter proberen te komen. Hoe? Nou gewoon. Poten in de klei en je ogen en oren de kost geven. Niks lekker behaaglijk in een studio achter een microfoon heen en weer babbelen. Schrijven, verslag doen met de ochtenddamp uit je bek. Spelers die op een rij staan te pissen in de sloot. Dat werk. Want ja, er zijn hier immers verder geen voorzieningen. Het is hier een bouwplaats en ja er wordt getraind.

Na kwartier training moet pers (en Semper) opzouten

Bedenk ik mij opeens dat Jesper Gudde het wellicht niet zo leuk vind dat ik hem quote. Ja jammer dan, dit is een fanzine en die zijn er voor de supporters. Die hebben recht op informatie, hoe summier ook. De afspraak met persvoorlichter Paolo den Hartog was dat de media en ik na een kwartier training het terrein zouden verlaten. Er was een cameraploeg speciaal gekomen voor Bart Vriends. Ik zei hen dat Bart altijd op z’n scootertje naar training kwam. Dat het wellicht leuk zou zijn als ze dit zouden filmen. Dat vonden ze een leuke tip. Ze bedankten mij.

Delano en Vito gebroederlijk naast elkaar. Binnenkort op ESPN

Delano en Vito van Crooij liepen gebroederlijk naast elkaar. Ook voor hen was een cameraman, om het een en ander vast te leggen, uitgerukt. Dit was voor ESPN. De opname van de aankomende Bart op de scooter waren gelukt. Ik zei tegen Vriends dat ik dit had gezegd. Bart: “O jij weer.’’ Ja Bart, wie anders? De groep was compleet op Nick Olij na. Hij kampt zoals we allemaal weten met een kuitblessure.

Youri Schoonderwaldt was er klaar voor. Al blijft het de vraag of Maurice Steijn er hetzelfde overdenkt. En daar was het teken al van Maurice hij maakte met zijn armen het stop gebaar. Wegwezen. Dus vertrok het hele mediacircus na een kwartier training. Vind het nog knap van mezelf dat ik dit allemaal heb opgetikt. RKC uit, drie punten graag. Erna twee thuisduels achter elkaar. FC Emmen en NEC. We weten hoe het kan spoken op Het Kasteel.

Houd je bier in de glazen, ondanks Bel Hassani en Kramer

Veel plezier voor de mensen die naar Waalwijk gaan. Maar één ding. Ons niet laten provoceren door Iliass Bel Hassani of een Michiel Kramer. Je weet al: die gaan juichen naar het uitvak. Met hun gebaartjes. Niet op ingaan Spartanen. Je niet laten provoceren. Houd het bier in de glazen. Ga er niet mee gooien. Laten we in vredesnaam onze naam van correcte club hoog houden. Zullen wij laten hóóórèèènnn S.P.A.R.T.A.

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties