We hebben een nieuwe speler. Een Japanner. Hopelijk net zo goed als Koki Saito. Hij is 21 jaar en luistert naar de naam Shunsuke Mito. Sparta Rotterdam meldt zijn komst via de officiële website zo:

Sparta Rotterdam heeft de transfer van Shunsuke Mito afgerond. De 21-jarige Japanse flankspeler tekent tot medio 2028 op Het Kasteel. Hij komt over van Albirex Niigata, waar hij een doorlopend contract had tot 2026.

Mito debuteerde in 2021 op achttienjarige leeftijd in het eerste van Albirex Niigata, destijds uitkomend op het tweede niveau van Japan. In 2022 was hij een vaste waarde in de ploeg die kampioen werd en promotie naar de J League afdwong. Hier maakte hij indruk: in zijn debuutseizoen op het hoogste niveau ontving Mito de award voor Grootste Talent. Daarnaast is Mito onderdeel van de Olympische ploeg van Japan, waar hij samenspeelt met Koki Saito. Voor Japan speelde hij tot dusver in negen duels waarin hij tweemaal trefzeker was.

‘Lange tijd gevolgd, positief, naar Japan gevlogen en vastgelegd’

‘We hebben Shunsuke lange tijd gevolgd, hebben veel tijd gestoken in de overgang van Japan naar Rotterdam. Het heeft uiteraard meegespeeld dat Koki en de mensen om hem heen positief zijn over Sparta en de ontwikkelmogelijkheden bij ons. Daarnaast zijn we naar Japan gegaan om hem te ontmoeten en het plan door te spreken’, vertelt Gerard Nijkamp. ‘Het is een buitenspeler met veel offensieve kwaliteiten, die nog grote stappen kan zetten in zijn ontwikkeling en erin gelooft dat hij die stappen op Het Kasteel kan zetten. Wij zijn overtuigd van zijn kunnen en kijken ernaar uit om hem snel in ons shirt te zien spelen.’ Shunsuke zal eind van dit jaar naar Nederland vliegen en vanaf 2 januari aansluiten bij de selectie die dan op trainingskamp gaat in Spanje.

Abonneer
Abonneren op
274 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties