Tramhalte Sparta straat dreigt te verdwijnen

Tramlijn 8 en 4, hou ze hier. Dat is de officiele naam van de petitie die gestart is om de plannen te stoppen die deze tramlijnen drastisch zouden inkorten. Met name het opheffen van de laatste haltes van lijn 8 zijn voor de bezoekers van onze club een doorn in het oog. Je zou maar slecht ter been zijn en van het OV afhankelijk zijn.

Gratis tram voor supporters op Zuid, bij Sparta geen tram meer?

Als Sparta-supporter heb je het toch al minder makkelijk dan de gratis tram-reizende supporter van een andere club in Rotterdam. De RET, die op de been gehouden wordt met gemeenschapsgeld, besloot in al haar wijsheden, een commerciële deal aan te gaan met de stadionclub en geeft daarom de supporters van die club gratis vervoer. De slecht ter benen zijnde oudere Sparta supporter, die het vervoer zelf moet betalen heeft straks mogelijk helemaal geen keuze meer. Ja, je kan bus 38 nemen en op de Horvathweg en het laatste stuk lopen of datzelfde doen vanaf het Marconiplein waar de metro stopt. Een halte voor de deur van het stadion, dat al sinds mensenheugenis gemeengoed is, lijkt over een aantal jaren te stoppen.

Oud SV voorzitter Ad Borstlap over het mogelijk verdwijnen van halte Spartastraat

Vandaag in het AD/RD lezen we dat Ad Borstlap ook in de bres springt voor de oudere Spartaan:

Hij spreekt van ‘een merkwaardige situatie’. ,,Sinds mensenheugenis is er een OV-verbinding geweest naar het Sparta Stadion. Met de tram naar het stadion van Sparta is al sinds het ontstaan van Het Kasteel in 1916 een vaste prik.”

Borstlap: ,,Ik ben normaal niet zo uitgesproken, toch voelde ik me geroepen om hier iets over te zeggen. Ik pleit voor een voetbaltram van Centraal Station naar het stadion, zoals ze dat bij Feyenoord ook doen. Het is vanaf het dichtstbijzijnde metrostation dat niet wordt opgeheven maar een paar honderd meter lopen. Maar voor de oudere supporters is dit niet te doen.

Gemeenteraad

Verder lezen we dat de gemeenteraad hier nog een besluit over moet nemen. Belangrijk bij zo’n besluit is dat men weet wat er onder de bevolking leeft. Iets waar veel protest tegen is zal minder snel goedgekeurd worden dan iets waar geen enkel tegengeluid over te horen is.

Teken de petitie

Om een goed en krachtig tegengeluid te geven kan je de petitie die op 5 april aan de gemeenteraad wordt aangeboden tekenen. Ook als je geen gebruik maakt van het OV en op een andere manier naar Sparta reist is het van groot belang deze petitie te tekenen. Wees solidair met je oudere mede- Spartaan en laat tramhalte Spartastraat niet zo maar verdwijnen.

Abonneer
Abonneren op
41 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties