Hoofdtrainer Maurice Steijn heeft ook vandaag niet de a-selectie van Sparta getraind. Net als gisteren moest hij vanwege ziekte verstek laten gaan. Nourdin Boukhari en Jeroen Rijsdijk verzorgden vanochtend de training op Het Kasteel. Tegen onze trainingsverslaggever Semper spraken de twee assistenten uit dat Steijn zaterdagmiddag gewoon op de tuinstoel langs de kant van het veld zit.

Semper ging met wetenswaardigheden in zijn hoofd en enkele vragen richting de training. Die was niet op Terbregge, maar op Het Kasteel. En niet om 13:00 uur, maar om 11:00 uur. De training zelf werd dus door onze Semper gemist, maar nieuws had hij wel. En feitenkennis.

“Wisten jullie trouwens dat onze hoofdscouting Jesper Gudde nog nooit een voetbalwedstrijd van zijn broer Wouter heeft verloren?”, mailt Semper naar de redactie. Wouter Gudde is de algemeen directeur van onze komende tegenstander FC Groningen. “Jesper vertelde mij dit een aantal maanden geleden toen alles nog bereikbaar was.”

Lauritsen kan hele wedstrijd waarschijnlijk nog niet aan

Bij Het Kasteel stond de deur van De Bosselaar wagenwijd open. Semper daar door. Richting het veld. Daar aangekomen zag hij nog net de spelers van Jong Sparta overgeschoten ballen van de DN-tribune halen. De training was zojuist voorbij. ,,Op het veld stonden Nourdin en Jeroen. Ik liep in hun richting. En riep: ‘Is Tobias Lauritsen fit en is Maurice Steijn al beter?” Dat laatste was nog niet het geval. Het tweetal denkt dat hij zaterdag gewoon in de tuinstoel kan plaatsnemen. “Want Maurice is sterk.’’ Nourdin maakte daarbij het spierballen gebaar. Tobias Lauritsen had wél meegetraind en is fit. Al zal dat naar alle waarschijnlijkheid niet voor een hele wedstrijd zijn. Nochtans, dat is mijn interpretatie”, aldus Semper.

Semper vindt lek in besloten training

Na deze nieuwsgaring liep Semper weer naar buiten. Hij werd aangesproken door een hem onbekende kale man. “Hoe bent u binnen gekomen?, vroeg die. “ Gewoon door de deur”, wees Semper op de openstaande deur van De Bosselaar. Het was besloten trainen. Semper had een lek in de beveiliging blootgelegd. De man in kwestie wenste hem een goedendag. Achter zich hoorde Semper de deur in het slot draaien. Wachtend voor de openstaande Mathenesserbrug wist Semper opeens wie die man was. Op wedstrijddagen heeft hij een clubkostuum aan en een oortje in. “Ja Spartanen, jammer dan. Als het niet gaat, zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.” Waarvan akte.

Abonneer
Abonneren op
28 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties