Na een slechte reeks met pittige tegenstanders als FC Utrecht, PSV en Ajax wacht nu het cruciale duel met Willem II. Willem II kent een verschrikkelijk seizoen en staat in de degradatiezone. Zij zullen echter bloed ruiken op het Kasteel. Voorafgaand aan het duel was Adil Auassar ervan overtuigd dat het goed zou komen. Laat dit maar zien. 

Sparta voert ten opzichte van Ajax-uit met enkele wijzigingen. Gravenberch, Mijnans en Auassar starten weer in de basis ten koste van Fortes, Smeets en Beugelsdijk. Bij een overwinning wordt er definitief afstand genomen van de degradatieplekken. Bij een nederlaag zijn er echt zorgen. 

Kleine speldenprikjes

De openingsfase van dit duel lag iets meer in het voordeel van de Kasteelheren, maar dit was zeer beperkt. Een afstandsschot van Harroui en een kleine kopbal van Thy waren de grootste mogelijkheden voor de Spartanen, maar verder was het weinig. Na de eerste tien minuten was het de eerste helft uitzitten en irriteren aan het zwakke spel. Sparta leek angstig en Willem II kwam steeds beter in de wedstrijd. De tricolores kregen hierop volgend een paar aardige mogelijkheden, maar dit was geen probleem voor Okoye. Het enige echte hoogtepunt van de wedstrijd was de kapotte schoen van Pavlidis. Dit komt toch zelden voor in het voetbal. 

Kapotte schoen

Die kapotte schoen zegt veel over het spel, want het leek of alle Spartanen met kapotte schoenen speelde. Het baltempo was veel te laag om echt gevaarlijk te worden en het goede spel wat er in Tilburg is vertoond, was nergens terug te zien. Achterin stond het nog wel aardig, maar voorin was het, zoals de laatste weken, heel sober. Het felle, vurige Sparta was nergens te bekennen en dit spel wordt al weken vertoond. 

De tweede helft werd er dus niet leuker op. Hetzelfde zwakke spel bleef aanhouden. Na 60 minuten was er wel een flinke kans te noteren voor Thy. Na een goede dribbel en pass van Harroui gaf Abels de bal voor op Thy. Zijn kopbal ging over. 

Fout na fout

Fräser besloot om in te grijpen en bracht Fortes erin voor Abels. Hij viel op zijn zachtst gezegd niet lekker in. Dit kostte Sparta ook de eerste tegentreffer in de wedstrijd. Ene Llonch mocht over de rechterkant vrolijk richting het zestienmetergebied wandelen. Thy probeerde hier nog om in slakkentempo de bal te ontfutselen, maar dit bleek te veel gevraagd. Waarna Tresor de bal ontving gaf hij voor op de 1,64m(!) kleine Nunnely. Fortes wachtte tot de bal kwam, maar Nunnely was degene die echt op de bal afging en kopte de 0-1 binnen. Voornamelijk het zwakke meelopen en het kopduel van Fortes was schrijnend om te zien. 

Sparta kwam niet meer in de wedstrijd. Wanneer Blom een kleine overtreding in de zestienmeter van Vriends door de vingers zag, ontkwam Fortes hier niet aan. Hij hield Pavlidis vast in het strafschopgebied en ontving, na overleg met de VAR, rood. Een verschrikkelijke invalbeurt die van korte duur was. Tresor bleef kalm en schoot de 0-2 binnen. 

Onze Rood-Witten probeerden het nog wel, maar het mocht niet baten. Er werden geen echte kansen meer gecreëerd en Sparta verliest met 0-2. Deze nederlaag is niet alleen ongelukkig, maar typerend voor het zwakke spel de afgelopen weken. Een ploeg dat bang is om te verliezen en voorin de creativiteit kwijt is. En bovenal is het felle en knokkende spel niet te bekennen. Voor Fortes was dit het absolute dieptepunt en na die invalbeurt van de afgelopen weken vragen velen zich af waarom Fortes steeds invalt. 

Nu de onderste plekken steeds dichterbij komen is een overwinning volgende week noodzakelijk! Sparta reist af naar Drenthe om de houder van de rode lantaarn FC Emmen te bezoeken. Hier mag niet gespeculeerd worden over een eventuele nederlaag, maar er moet overduidelijk gewonnen worden. Drink het verdriet weg en volgende week opnieuw beginnen.

Abonneer
Abonneren op
327 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties