Onze club verloor met 1-0 in Eindhoven, waar een puntje er zeker in had gezeten. De mannen van Fraser kwamen goed voor de dag tegen PSV, maar stapten helaas met lege handen in de bus terug naar Rotterdam.

Sparta eert Doesburg op mooie wijze

De wedstrijd tegen PSV begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van voetbalgrootheid Maradona. Maar in Eindhoven werd ook opnieuw stil gestaan bij het overlijden van Pim Doesburg. Mooi. Sparta had vorige week uiteraard ook veel aandacht geschonken aan zijn dood, maar de ex-keeper speelde in totaal 687 wedstrijden in de Eredivisie (een record) en deed dat tussen 1962 en 1987 voor juist Sparta en PSV. Zowel Sparta als PSV speelden daarom met rouwbanden voor Doesburg. Adil Auassar speelde zelfs met een speciale aanvoerdersband met de beeltenis van Pim Doesburg erop. We mogen onze club hiervoor wel een compliment geven. De tijden dat Sparta de overleden helden niet goed eerde zijn sinds een aantal jaar gelukkig voorbij. Pim Doesburg is na zijn overlijden door Sparta op verschillende manier zeer waardig herdacht.

Thy verzuimt de bal in het verlaten PSV-doel te schieten

Onze club begon met de dezelfde basisspelers als tegen RKC en ADO. Ten opzichte van de laatste twee wedstrijden voerde PSV 8 wijzigingen door. Maar ach, er stond nog steeds een miljoenen elftal. Met vervangers als onder andere Mario Götze, Adrian Fein en Lars Unnerstall heb je als PSV zijnde niets te klagen.

Geen excuses dus voor PSV, maar van het grote verschil in financiële mogelijkheden was in de eerste helft niets te zien. DSparta speelde gegroepeerd in een formatie waarbij Deroy Duarte ditmaal echt als linkshalf fungeerde en Smeets dicht achter Thy speelde. Achterin gaf Sparta de hele eerste helft niets weg. Weliswaar had PSV meer balbezit, maar met snelle combinaties kwam Sparta er soms aardig uit en onze club oogde dreigender dan de Eindhovenaren. Met name Mijnans op rechts deed het de eerste helft goed, al ontbrak soms net de scherpte en het geluk. Zo kom Viergever nog maar ter nauwernood een heer pasje van Mijnans op Thy wegkoppen, anders had Thy zo alleen op Unnerstall afgelopen.

Maar in de 9e minuut ging het wel goed, alleen toen ontbrak de scherpte bij Thy in de afronding. De spits kreeg een geweldige dieptepass van Duarte. Unnerstall was te ver uit zijn doel gekomen en werd knap door Thy omspeeld. Maar de Spartaanse spits had niet de rust om de bal onder controle te brengen en in het lege doel te schieten. In plaatst daarvan schoot hij veel te gehaast. Uit balans tikte hij met zijn linkervoet de bal nog iets weg voordat hij met rechts schoot en de bal vloog jammerlijk naast het lege doel. Doodzonde. Een 100 % kans. Sparta had op voorsprong moeten komen, maar uiteindelijk werd de rust bereikt met de brilstand op de borden.

Ongelukkig debuut van Kharcouch

Na rust kantelde het beeld van de wedstrijd langzaam. PSV probeerde de jacht naar de openingstreffer te openen, zette iets meer druk op de Spartaanse verdediging, die het toch niet al te moeilijk kreeg. Sterker, in het eerste kwartier van de tweede helft was de beste kans voor Sparta. Vriends had een corner voor het inkoppen, maar dat had Harroui niet door en hij kopte de bal voor Vriends zijn hoofd weg. De kopbal van Harroui vloog over.

Pas in de 60e minuut werd PSV voor de eerste keer gevaarlijk. Fein schoot de bal richting de rechterbovenhoek, maar Okoye keepte deze wedstrijd uitstekend en tikte bal over het doel.

Hierna bracht Roger Schmidt Noni Madueke, Donyell Malen en Cody Gakpo binnen de lijnen (voor Ledezma, Zahavi en Götze). Lekker als je zulke wissels tot je beschikking hebt. Henk Fraser bracht Mario Engels (voor Smeets) en Reda Kharchouch (voor Thy). Het was het debuut in de eredivisie voor Kharchouch en dat zou een vrij dramatisch debuut worden.

Uit een corner kreeg PSV de tweede kans van de de wedstrijd. Okoye redden prima, maar de rebound werd vervolgens binnen de zestienmeter opgepikt door ex-Spartaan Nick Viergever, die de bal iets te ver voor zich uit speelde. Weinig aan de hand, maar Kharchouch wilde de bal wegschoppen, maar raakte Viergever. Typisch zo’n geval dat VAR de beslissing van de scheidsrechter ondersteund. Het was een pingel, maar had Manschot niet gefloten, dan was het waarschijnlijk ook wel prima geweest, Kharchouch deed het niet expres en hij ontnam Viergever ook geen kans. Maar lomp was het wel. Typisch een aanvaller die een domme verdedigende fout maakt. De pingel werd genomen door Malen, maar werd gestopt door Okoye. De bal kwam echter weer in de voeten van Malen terecht. Hij nam aan en schoot alsnog de 1-0 binnen.

Slotoffensief leidt tot grote kans, maar Sparta verliest toch

Met fris bloed (Meijers voor Mijnans, Fortes voor Duarte en Gravenberch voor Harroui) ging Sparta op jacht naar de 1-1. Onze club zette PSV zowaar onder druk. Gravenberch gebruikte zijn lichaam goed, zette Viergever opzij en had van dichtbij de 1-1 op zijn pantoffel, maar hij schoot wild over. Sparta drong nog verder aan, maar PSV hield stand.

PSV kreeg deze wedstrijd nauwelijks kansen en van de geweldige kansen van Thy en Gravenberch had er toch echt eentje in gemoeten. Als je zo een punt kan oprapen dan moet je dat eigenlijk wel doen. Het gebeurde dus niet. Balen. Onnodig ook. Toch verdient Sparta, dat uit tegen PSV vrijwel gelijkwaardig was aan de kampioenskandidaat, vooral de complimenten voor het optreden in Eindhoven. ‘We’ staan bovendien nog steeds op plek 10. Met de belangrijke wedstrijd tegen Emmen in het vooruitzicht is dat een lekkere uitgangspositie.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Maduka Okoye, Dirk Abels, Bart Vriends, Michaël Heylen, Mica Pinto, Adil Auassar, Sven Mijnans (79. Aaron Meijers), Abdou Harroui (83. Danzell Gravenberch), Lennart Thy (63. Reda Kharchouch), Bryan Smeets (63. Mario Engels), Deroy Duarte (79. Jeffry Fortes).

2.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
254 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Dr. Clavan
Spangenaar
1 maand geleden
D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Ach, het is een slechte scheidsrechter met een negatieve uitstraling. Met die penalty had hij het wel bij het rechte eind, met die handsbal niet, maar hij had Engels zomaar een rode kaart kunnen geven en dat deed hij dan weer niet.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Hemmie
D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Goed verwoord door Valentijn Driessen.
Dat arrogante lachje had hij ook al bij alle andere momenten waarbij hij ons naaide, waaronder Emmen uit…

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Driessen heeft volledig gelijk maar dit is typerend voor de houding van de KNVB naar Sparta. Ze vinden in Zeist dat ze ontzettend goed zijn.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Helemaal mee eens dat lachje brrrr

D
wvb87
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Ik ben het met die kwal eens. Pingel was inderdaad makkelijk gegeven en we verdienden een vrije trap.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Ja het was inderdaad heel vervelend om naar die gluiperige glimlach te moeten kijken en waarom ziet hij die handsbal inderdaad niet 1 minuut voor tijd. Waarom mag de VAR niet ingrijpen nu? Die rode kaart van Auassar tegen Heracles was toch ook buiten de 16, dan kan het weer wel?
Nogmaals, die VAR moet gewoon weg, alleen doellijn camera’s en verder gewoon de scheidsrechter met grensrechters zonder VAR laten leiden.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Van mij hoeft de VAR niet weg, maar wel het gebruik op de manier zoals ze het nu doen.
Wordt alleen maar gebruikt om hetgeen te benadrukken wat ze willen zien.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Weg met VAR!

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Var weg ,daar ben ik het voledig mee eens want het verziekt het voetbal op alle fronten!!!

D
Ralph
Spartaantje
1 maand geleden

Nog even wachten en dan komen in de 2e week van December de jaarcijfers van Sparta op de website!

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
1 maand geleden

Van Emmen winnen is veel belangrijker

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Md55jSpartaan
1 maand geleden

Zeker, 3 punten pakken van een “concurrent”, dat zijn de allerlekkerste!

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Zitten we alleen met het keiharde feit van de ‘echte traditieclub’ die we als Sparta zijn want volgens mij is ons trackrecord tegen clubs die laatste staan over pakweg de laatste 50 jaar gezien ‘uit’ alsmede ‘thuis’ nou niet echt om over naar huis te schrijven….

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Vorig jaar wonnen we toch twee keer van RKC…

Fraser breekt al die Spartaanse tradities: twee jaar op rij punten pakken in de Kuip, voor het eerst in meer dan 25 jaar winnen van AZ, winnen van de concurrentie.

Het komt goed met Henk!

D
Spartaan uut Grunn
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer dat Okoye niet vanaf het begin van de competitie in de goal heeft gestaan, dan hadden we zo twee drie punten meer gehad.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
1 maand geleden

Zeker weten ! Hoe zou Sparta bij hem zijn gekomen ? Tipgever? Gaat geld opbrengen! Wellicht tzt opvolger Onana

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Tip van een andere Nigeriaan S. Kaita?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Een mazzeltje; hij zou nooit gekomen zijn als Coremans op tijd fit geweest was……..

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Er was toch al interesse voordat Coremans uberhaupt geblesseerd raakte…

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Klopt, Okoye was voor die blessure van Coremans al op gesprek geweest.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

https://voetbalprimeur.nl/nieuws/929329/sparta-in-gesprek-met-gewilde-international-van-nigeria-nog-geen-akkoord.html
Even op gezocht voor jou
Sparta kon er niet lang mee wachten,want er waren meer kapers op de kust.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Ja Hans dat klopt zeker. Vakkie 20 heeft gelijk en Hemmie lult weer uit zijn nek. Okoye was op 22 mei bij Sparta geweest en op 12 juni raakte Coremans geblesseerd.Dat vervelende mannetje lult maar wat.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Er is in eerste instantie besloten Okoye niet aan te trekken. Van Stee is voor Van Leer ( door jou aangemeld) gegaan. Toen de blessure van Coremans ernstiger bleek en duidelijk was dat Harush niet terug zou keren, is er opnieuw contact gelegd.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Over Ariel Harush gesproken, die speelt tegenwoordig blijkbaar in Slowakije bij FC Nitra dat lijkt me nou toch ook niet echt een positie verbetering t.o.v. de Eredivisie?

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Geen verstandig besluit, lijkt me. maar toen hij ervoor koos niet naar ons terug te keren, was hij net vader, zat in Israël en wist nog niemand hoe de pandemie zich zou ontwikkelen. Met Harush en Okoye zouden we nu twee gelijkwaardige keepers hebben gehad.
Ik heb geen idee of Nitra Europees speelt, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Harush zeer matige keeper met wat goede momenten.

Okoye lijkt – op basis van de wedstrijden tot nu toe – een stuk beter.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Als die Van Leer het schakelaartje in zijn hoofd kan omzetten, dan lijkt het mij ook een prima keeper.

Op basis van wat ik thuis achter de buis gezien heb, ben ik wel enthousiaster over Okoy.
Die moeten ze heel lang vastleggen!

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Servaas Smit
1 maand geleden

Ja, je vraagt je af wat er met zo’n Van Leer aan de hand is. Hij moet het kunnen. Met Okoye wacht ik nog even af: alle pijlen wijzen in de goede richting, maar ik herinner me het enthousiasme over Huth nog aar al te goed. Drie maanden training van Kooiman kan heel wat bewerkstelligen…

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
1 maand geleden

Gehaald door Henk van Stee…

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Dat zeker,maar hij zal wel een tip hebben gekregen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Zo werkt dat idd.Net als met Chabot etc.
Maar er zit hier een zielig persoontje steeds direct aan te geven dat Henk spelers gehaald heeft, die nog niet zo goed uit de verf komen.
Dat nare mannetje kan niet anders dan negatief doen over Henk en Henk.
Dus dan is het fair om het andersom ook te benoemen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Zeg maar, onnozelheid met gespeelde onnozelheid bestrijden.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Maar iemand ‘een zielig persoontje’ en ‘een naar mannetje’ te noemen omdat hij een (negatieve) mening heeft over H & H, is nergens voor nodig.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Ieder zijn mening Hans, heb je wel het mondkapje op?

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Klopt Jan, ieder zijn mening.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Kapje mag binnen af hoor Hans.🤣😂🤣😂

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Niet op reageren, Jan. Ik vind jou helemaal geen zielig persoontje.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Spartaan uut Grunn
1 maand geleden

Hij was in elk geval heel erg goed – al leverde het helaas nu nog geen puntje op; komt wel

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fan
Pieter Slagboom
Spartaantje
1 maand geleden

Ik baal net als iedereen dat er geen punt(en) is/zijn overgehouden. Maar voorop gesteld, een B team van Pisvee heeft nog steeds op elke positie iemand lopen die individueel beter is dan spelers van Sparta, Harrouri daargelaten want die Frei en Ledezma zijn niet heel best. Okoye is een verademing. Goeie kop zit er op en heeft hele goede reflexen. Thy en Gravenberch hadden beide moet scoren natuurlijk. Maar goed, Emmen dan maar weer. Werd vorig jaar 5-1. Nu weer plz

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Pieter Slagboom
1 maand geleden

Ledezma is 10x beter dan Duarte. Volgens mij was dit z’n debuut in PSV 1.

Laatste wijziging 1 maand geleden door ATX
D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

duarte is aanvallend totaal geen toegevoegde waarde

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Zijn 2de wedstrijd, heeft al een keer in mogen vallen tegen ADO. staat geboekt als een groot talent. Hij liet het nog niet zien, maar ik vind hem ook een beetje klein. Speelt normaal aanvaller middenvelder. Maar ik denk wel dat hij het gaat redden. Hoort in een aanvallende team thuis.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Ik vond hem zeer matig.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Ja een klein mannetje en die legt het af tegen Auassar natuurlijk met dat grote lichaam. is wel een talent en in Eindhoven lopen ze met hem weg.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Dat wil niet zeggen dat het geen goede voetballer is. Bij PSV waren ze gisteren bijna allemaal heel matig.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Deed die mee dan? Niet gezien.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Duarte? Ja, die deed mee en speelde een stuk minder dan tegen ADO en RKC. Maar dat is niet zo vreemd, want tegen die tegenstanders speelde hij in de buurt van de 16, tegen PSV heeft hij 80 minuten op eigen helft gelopen.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Ligt het dan aan de speler of hoe deze gebruikt wordt in het systeem van de trainer?

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Servaas Smit
1 maand geleden

Tegen PSV aan beide. Z’n balverlies lag aan hem.

Fraser heeft een plek/rol voor hem gecreeerd om hem aan speeltijd te helpen, maar ik denk niet dat dat een rol/positie is die hem ligt, vooral niet als Fraser’s tactiek is om voortdurend heel ver terug te zakken met 10 achter de bal.

Op andere posities heeft Duarte te weinig laten zien, dus dit lijkt z’n enige kans te zijn om zich bij Sparta te ontwikkelen & door te breken.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Duarte heeft in het verleden zat kansen gehad op een plek centraal achter de spits, en op een uitzondering in een ver verleden na (bij Willem II uit en in de nacompetitie tegen Dordrecht), was dat geen succes. Na al die tijd had ik wel verwacht dat hij onbetwist basisspeler zou zijn geworden op die plek. Maar vooralsnog is hij niet of nauwelijks beter dan Smeets. En hij wordt voorbij gestreefd door Harroui en Mijnans.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Pieter Slagboom
1 maand geleden

Piroe hoort zelfs niet bij de B-keus.
Loopt nu te ballen tegen Cambuur.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Die jongen had allang elke week moeten spelen. Die had NAC moeten halen in plaats van Bilate.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Die zit op de bank toch bij J Psv?

Rigo speelt in het slechtste team van de Erediv.

Karami?? Clubloos?

Laatste wijziging 1 maand geleden door ATX
D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Allemaal gehaald door Henk van Stee…

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

En Meijers en Fortes, Van Leer. Ik begrijp echt niet hoe hij dat soort jongens heeft gescout en op basis waarvan die drie iets toevoegen op Eredivisie niveau — het is niet dat dit jongens zijn die totaal niet mee kunnen (hobbelen) op ons niveau, maar ze maken ons niet sterker en jammer genoeg regelmatig te vaak fouten die ons punten kosten en daar hun leeftijd zitten ze al aan de top van hun kunnen. Fortes zou best een interessante speler zijn als hij 21 was ipv 31.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Ja Tagliafico kunnen we niet betalen. En ik heb 1,5 jaar a 2 jaar geleden o.a. Warmendam,Dankerlui,Dario v/d Buys en Passlack op een lijstje gezet en opgestuurd en toen was o.a. Utrecht en Beerschot nog niet met hun bezig. En als je als Sparta te lang wacht,dan ben je te laat en krijgen ze betere aanbiedingen van grotere clubs. Nou vind ik Meijers nog geen eens zo slecht,zeker niet als 12de man. Maar je hebt eigen jeugd,die zie ik nooit een kans krijgen. ik zag in de vriendschapelijke wedstrijd tegen Feyenoord in de kuip b.v. Tariq Dilrosun goed rechtsback spelen en ik zie ook nu steeds bij het eerste op de bank Delano Vianello zitten. is dat voor de show dan,vraag ik mijn eigen af. Maar ik denk toch dat er iets niet goed zit.Je laat 2 rechtsbacks vertrekken Reith en Schippers en trek van buitenaf 2 backs aan voor Jong Sparta rechtsback Joshua Adney[jong Heerenveen] en Gaultier Overman[linksback Jong Dordrecht] Dan denk ik dat er echt wat mis,als je al geen backs op kan leiden. Er moet ook veel sneller bij scouting in gegrepen worden,anders krijg je wat er nu gebeurd met Meijers en Beugelsdijk en Fortes.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Dat verbaast me niks…

s1983
Spangenaar
1 maand geleden

Zuid uit, psv uit, ajax thuis, az thuis. 2 punten en een doelsaldo van min twee. En dan nog klagen…..

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Ja het kan slechter

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

Vitesse, Zwolle en Heerenveen. 0 punten en een doelsaldo van min 9. Er valt nog niet zoveel van te zeggen. Het is even afwachten wat onze kracht is. De KNVB heeft een idioot competitie programma samen gesteld. Niet alleen wij hebben een loodzwaar programma dat geldt ook voor de andere clubs in het rechter rijtje. Bovendien spelen de clubs bovenin Europees voetbal en gaan ze niet altijd vol gas zoals PSV gisteren. En Feyenoord kan niet beter.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Tegen Vitesse en Zwolle een groot gedeelte van de wedstrijd met 10 man. Met 11 man ging het nog heel behoorlijk. Heerenveen was complete off-day.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

RKC en ADO; 6 punten en doelsaldo van +8…

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Het kwartje is gevallen. 9 uit 10 met dit programma is ok maar niet meer dan dat. Met 34 uit 34 is NEC gedegradeerd. Ze spelen nu nog steeds eerste divisie. Fraser en onze spelers doen hun werk maar is geen reden voor paniek maar ook zeker geen reden voor een polonaise.

Laatste wijziging 1 maand geleden door King P88gba
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Heel veel meer zat er door omstandigheden ook niet in toch. Misschien had je tegen Ajax en PSV nog een extra puntje kunnen snoepen door één van de schaarse kansen te benutten, zoals we tegen AZ en Feyenoord wel deden, maar dan heb je het wel gehad..

Het was gewoon een supermoeilijk programma met zes clubs uit de huidige top-7 in de eerste tien speelronden. In een paar wedstrijden waar op voorhand wat te halen viel, zoals tegen Heracles en Zwolle, moesten we een groot deel ook nog met tien man spelen. Dat bleek te lastig. Daarbij mogen we ook niet vergeten dat we in de eerste weken van de competitie nauwelijks fitte aanvallers hadden. Desondanks staan we tiende. Voor die eindklassering zou ik direct tekenen.

De komende weken moet het gaan gebeuren. Punten oogsten tegen ploegen van ons eigen niveau. Ik heb er wel vertrouwen in. Fraser lijkt de boel organisatorisch net op tijd weer op orde te hebben en de selectie is fit.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Ik vind 9 uit 10 ook maar matig hoor.
Maar het heeft bepaald niet meegezeten

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

12 uit 11 klinkt dan alweer een stuk beter.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Veel beter!

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Tegen Heerenveen was het echt slecht. Tegen Vitesse en PEC speelden we best goed tot we tegen die rode kaarten opliepen.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

In de sport moet je altijd willen winnen, toch?

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Sommige zijn al blij met een kleine nederlaag tegen PSV. Zolang we die instelling hebben worden we nooit een stabiele eredivisie club. Zeker gister zat er meer in.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Gelukkig geldt dat niet voor onze trainer en spelers. Die baalden als een stekker dat ze met lege handen van het veld afliepen.

Net zoals ze baalden van de kleine nederlaag tegen Europese grootmacht Ajax.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Er is gisteren goed en naar vermogen gespeeld. Een stabiele eredivisie club heeft een geldkist vol stabiele euro’s nodig. Wij hebben een heel klein geldkistje met een paar euro’s.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Het halve Nederlands elftal heeft bij ons gelopen. Ook nu is er weer talent zat. Er is meer dan geld vriend. Maar natuurlijk speel dat een rol maar clubs als Heracles, Zwolle en de hele onderkant mogen eigenlijk geen concurrenten zijn voor Sparta.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Ik zie ze wel als concurrenten vriend. De weg is nog lang.

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Precies. Ingecalculeerde nederlagen ook zoiets belachelijks. Zo ambitieloos.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

De Kruideniersmentaliteit moet maar eens over zijn.

Zodra we tegen een sterke tegenstander moeten, gaan we op onze rug liggen en laten we van angst een plasje lopen.

Zelfs Geertje blijft ferm recht overeind staan als de plaatselijke pitbull op haar af komt.

Stand your ground!

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
1 maand geleden

Leicester heeft ook een veel dikkere portemonnee dan Fulham.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
1 maand geleden

Dat weet ik zo net nog niet,want bij Fulham is de eigenaar Shahid Khan en die is schatrijk en van Leicester is die Thaise meneer omgekomen met die Helikopter en wie er nu geld in stopt weet ik niet zo snel uit mijn hoofd.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

ik heb net even een stukje gezien van uit 2018 en toen wilde die Shahid Khan het Wembley stadion kopen. Dus hij zal niet weinig hebben.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  s1983
1 maand geleden

….is het niet over het resultaat dan is het wel over het kunstgras zo lijkt het, wanneer onze club naar behoren presteert moet er hier blijkbaar altijd wel iets zijn om over te klagen…

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Of altijd over Henk…

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Of over andere supporters….

D
ton
1 maand geleden

Hadden 1e helft veel aanvallender moeten spelen, dus met 3 spitsen ipv 1. Dan was kans groot geweest dit B team van psv op 2 of 3 goals te zetten. Gemiste kans.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  ton
1 maand geleden

Maar niet met Smeets in dit soort wedstrijden, is veeeeeel te traag op dit moment.
Zien we de “oude” Smeets nog terug?
Een aanval met Thy en Engels, als hij meer wedstrijd ritme heeft is dan een optie.
Dus 4-4-2 spelrn

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Nico
1 maand geleden

Smeets voegt weinig toe op het moment…. Dan kun je beter met twee spitsen spelen inderdaad.

D
Marcel van A
Spartaantje
1 maand geleden

Ik vond Smeets wederom tegenvallen, hij speelt zo vaak nu de risicoloze ballen terug of breed en ook vaak verkeerd en bijna nooit meer die slimme steekpass schuin naar voren. Dus op die plek zie ik liever Engels in een 442 op dit moment. Is snel en wil altijd naar voren voetballen.

Verdediging plus keeper staat goed en t middenveld ook wel ook al zou ik Burger een keer brengen op de plek van Duarte en al zeker gisteren de tweede helft want viel Duarte echt weg. Al met al best redelijk gedaan en een B team met Götze in je team tja dat zegt genoeg. Met al die toppers erin werd PSV niet veel beter overigens.

Reda kopsterk en ik denk in de 16 echt wel gevaarlijk alleen gisteren in de verkeerde 16. Geef hem nog even de tijd. Over 4 weken Engels en Reda in de punt let maar op.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Marcel van A
1 maand geleden

Ja hoor Okoye,Abels,Vriends,Heylen,Pinto is niks mee. En middenveld Mijnans,Harroui,Auassar,Burger. En voorin Thy en Engels. En voorlopig Kharchouch als 12de man of een van die spitsen eruit en hem erin. ik vind dit best een goed team dat hoger kan komen. Maar met Smeets of Deroy zie ik dat niet gebeuren.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Exact wat ik gisteren postte.
Lijkt mij ook de sterkste opstelling.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Abels was achterin de minste gisteren. Hendriks passeerde hem een paar keer wel heel makkelijk. Maar ja, op dit moment hebben we geen betere. Mijn wensenlijstje voor versterkingen is toch wel een degelijke rechtsback (nivo Pinto of beter) en een aanvallende/creatieve middenvelder. Smeets voldoet niet meer en de rest is simpelweg een andere type speler.

Laatste wijziging 1 maand geleden door D1888
D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  D1888
1 maand geleden

Ja vreemd die Abels. Hij speelde al een hele tijd slecht als hij mee mocht doen. Maar tegen ADO behoorde hij tot de beste en nu tegen PSV een slechte eerste helft, maar wel weer een betere 2de helft.Dat kan niet ,je moet stabiel blijven en dan een zesje krijgen,maar geen 4 of 5.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Eens ! Zowel Smeets als Deroy grossieren in balverlies en Smeets heeft als nr 10 vrijwel geen scorend vermogen

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Als Thy die bal er gewoon inschiet, heeft Deroy een assist op zijn naam en dan nog een heel fraaie ook. Hij had eerder gewisseld moeten worden, na 65 minuten was de pijp leeg…

D
Nico
Spangenaar
1 maand geleden

Eindelijk heeft Sparta weer een keeper onder de lat staan, die punten gaat pakken.
Okoye heeft zijn kans gekregen en gepakt.
Hij is nu de onbetwiste nummer 1.
Een verademing, ook gezien het niveau van de andere keepers in de Eredivisie.
Thy vind ik nog steeds een zeer bruikbare spits voor ons. Hij wordt/ werd hier op deze site vaak verguisd. Nuttige hard werkende Eredivisie waardige speler.
Van Engels gaat Sparta, volgens mij, nog veel plezier beleven. Moet duidelijk nog wennen.
Van Smeets ben ik dit seizoen minder gecharmeerd. Heeft hij verleden seizoen boven zijn kunnen gespeeld? In dit soort wedstrijden als gisteren gaat het voor hem te snel en kan hij het niet bijhouden.
Waar het dit seizoen nooit aan ontbreekt is de inzet en strijdlust van het gehele elftal.
Fraser heeft de speelwijze aangepast en is voor elke ploeg moeilijk te bestrijden. Hij heeft de basis van vaste spelers nu gevonden. Gelukkig.

Jammer blijft het wel, dat we gisteren tegen PSV geen bonuspunten hebben kunnen pakken.
Vrijdag tegen Emmen gaat dit zeker lukken en van zulke ploegen moeten we de punten pakken, net als we tegen RKC en ADO al gedaan hebben.

D
Mari van Wijk
Spartaantje
1 maand geleden

Waar was de VAR bij de penalty en waar was de VAR bij de handsbal.
Bij sommige clubs kijkt de VAR meteen mee (soms minuten lang), maar Sparta is blijkbaar niet interessant genoeg voor de KNVB………

Jay
Spartaantje
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

Wat betreft de verhouding Sparta (en bedoel ik BVO én AV) – KNVB hoeft toch niets meer gezegd te worden, toch.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

Die Manschot wuift dat gewoon weg
K N V B wordt eens wakker geef die man een vrijkaart

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

Dat die Manschot nog steeds de hand boven hoofd wordt gehouden is me een raadsel die kan je niet eens het walking voetbal laten fluiten.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

Tijdens de samenvatting gaven ze aan dat de reden dat de VAR niet ingreep was omdat het buiten de 16 was.
Maar wel frustrerend natuurlijk, was een mooie plek voor een directe vrijetrap!

Jeffrey Bakker
Spartaantje
Je reactie op  Mari van Wijk
1 maand geleden

De penalty die PSV kreeg die kon ik wel begrijpen. Kharkouch schopt lomp die gozer omver. Alles behalve opzettelijk maar dat een VAR die beslissing niet corrigeert begrijp ik zeker wel. De handsbal van PSV was buiten het strafschopgebied en dan mag de VAR dus niet ingrijpen. Zelfde als bij onterecht gegeven corner waaruit gescoord wordt.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Jeffrey Bakker
1 maand geleden

Maar waarom wordt er dan soms een overtreding wel gecorrigeerd door de var.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  jack m
1 maand geleden

Als PSV zou hebben gescoord uit de tegenaanval na die handsbal moet de VAR ingrijpen.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Jeffrey Bakker
1 maand geleden

Dat krijg je als een spits gaat mee verdedigen. Gaat bijna altijd fout !

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Jeffrey Bakker
1 maand geleden

Zo is het, Jeffrey…

D
Allez OM
Spangenaar
1 maand geleden

Vlak voordat Reda de penalty veroorzaakte kwam de bal terug van de keeper en ik meen Heylen maaide toen over de bal heen kan mij voorstellen dat reda toen te laat reageerde

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Sparta heeft goed weerstand (en meer dan dat) geboden aan PSV. Dit is op basis van organisatie, passie en strijdlust (en wat minder op basis van kwaliteit).

Sommigen op deze site menen dat Sparta aanvallender had moeten spelen en dan meer kans gehad zou hebben.

Ik waag dat te betwijfelen.

Sparta blijft zo goed stand houden tegen PSV OMDAT er vanuit een gesloten organisatie wordt gevoetbald, als je aanvallender gaat voetballen zal dat ten koste van die gesloten organisatie gaan.

Het is in dit geval dus GEEN 1 + 1 = 2 oftewel, gesloten organisatie + meer aanval = overwinning.

Het is een balans die gezocht moet worden en ik ben van mening dat tegen sterke (!) tegenstanders, en dat zijn voor Sparta 9 a 10 ploegen in de eredivisie een gesloten organisatie meer rendement heeft dan aanvallender voetbal.

Het is jammer dat Sparta de twee grote kansen niet heeft benut of tenminste 1 daarvan, dat zou een interessant vervolg van de wedstrijd hebben kunnen geven.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Dat ben ik niet met je eens. Tegen AZ speel je ook met een gesloten organisatie en sta je met de rust met 4-0 achter. En dat had nog meer kunnen zijn. Je kan wel met een gesloten organisatie spelen, maar dan in godsnaam een keer verder van die goal af !!

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Welk rendement ( punten) heeft die gesloten organisatie Sparta gebracht?

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

We staan 10e na 10 wedstrijden en hebben alle topploegen al gehad. En dat met een selectie die volgens velen hier gedoemd was om rechtstreeks te degraderen. Je kan alles wel blijven afkraken, maar Sparta presteert gewoon naar behoren dit seizoen.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Nou nou nou jij hebt er echt kijk op
Een echte voetbalkenner chapeau

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Henry
1 maand geleden

Nee geen voetbalkenner want ik had dit nooit verwacht. Iedereen zou hier in het begin van het seizoen voor hebben getekend. Maar het lijkt wel alsof het nooit goed genoeg is.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

‘Iedereen’ zou waarvoor hebben getekend??

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Voor een 10e plek na 10 wedstrijden.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

9 punten uit 10 wedstrijden is gewoon degradatiekoers. Ik denk niet dat iemand daar voor heeft getekend.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Het rendement: een zeer moeizame overwinning van PSV tegen een ploeg die voor hen “als een zacht eitje” geldt. Maar in meer hardere feiten, slechts 1 doelpunt tegen waardoor de 10e plaats in de stand behouden blijft. En enige jaren geleden, nog onder Pastoor hebben we het eredivisie schap weten te behouden op basis van doelgemiddelde.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik bedoel meer te zeggen dat Sparta weinig punten pakt als het zo verdedigend speelt. Terwijl als we vanuit balbezit spelen, we niet onderdoen voor de middenmoot.

Maw we halen onze eigen kwaliteiten omlaag, terwijl we onze zwakte vergroten.

Als je gister rustig blijft, de goede keuzes maakt, had je deze gewonnen.

Ik vond Sparta echt volledig onnodig angstig en paniekerig doen

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Helemaal eens hiermee, de opdracht die meegegeven wordt is te verdedigend. Daardoor komt ook Smeets niet goed in z’n spel en creeren we te weinig. Met wat meer lef pakken we meer punten, want we onderschatten onszelf. Zeker tegen de wat grotere clubs.Nergens voor nodig.Sparta “gecontroleerd naaar vooooore….

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Het is toch vrij lochish dat Sparta tegen de topclubs de nadruk op de verdediging legt als je als een dolle gaat aanvallen wordt je geheid er uit gecounterd en krijg je er vijf om je oren het nadeel is dat als Sparta zou willen counteren we pure snelheid tekort komen.Kijk naar de clubs in het rechterrijtje die spelen allemaal zo.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Fonzy
D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Ja en die verliezen ook allemaal…..

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Fonzy
1 maand geleden

Dat is idd logisch. Maar dan moet je met het weinige balbezit wel het juiste doen. En niet constant in volledige vrijheid de bal zomaar inleveren.

En daar heb mij zwaar aan gestoord. Constant zo.n domme knal naar voren, waardoor je onder druk komt

Laatste wijziging 1 maand geleden door Peter Bonnier
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Dat is wel waar maar is ook een gebrek aan kwaliteit t.o.v. de tegenstander.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Dat is dus iets anders dan een “laffe wanvertoning”, nu praat je over “kwaliteit” en dat is nu precies het verschil tussen PSV en Sparta.
Met organisatie, passie en strijdlust kan je veel bereiken, maar in het voetbal geldt dat je “kwaliteit” kunt/moet kopen. Dat is dus waarom rijke clubs kampioen worden en arme clubs degraderen.

Ik zie ook liever dat Sparta met aanvallend voetbal de hele top drie verslaat, maar dat gaat “never nooit niet” op zo’n manier gebeuren.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik bestrijd alleen dat dit Psv zoveel meer kwaliteit had.

Ik vind het logisch als je zo speelt tegen Psv 1 niet tegen Psv 2..

Laatste wijziging 1 maand geleden door Peter Bonnier
D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Je lijkt je alleen nog steeds niet te beseffen dat dit PSV 2 zoals jij dat noemt waarschijnlijk ook gewoon makkelijk mee zou komen op een plek in het linker rijtje van de Eredivisie..?!

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Klopt, en die liet de ploeg met touwen aan elkaar trainen om compact te leren spelen. Niet helemaal toevallig.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Zo is t lekker aanvallen 3n dan psv lekker counteren met Gotze was t 4-1 geworden

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Allez OM
1 maand geleden

Dat zijn ook 0 punten

D
Ouderkerk
Spartaantje
1 maand geleden

Jammer dat we onszelf onderschatten tegen dit PSV. Met meer lef en gogme hadden we meer kunnen bereiken. Duarte speelde bv niet slim, veel balverlies en telkens de onjuiste keuzes maken. Ik vond de wissel van Kharkouch niet te begrijpen. Hij oogt als een kat in een vreemd pakhuis.
Tegen Emmen de punten halen, waar het uiteindelijk omgaat!

D
Sunny
Spartaantje
1 maand geleden

Heb genoten van de inzet en zeker van een paar spelers met name in de verdediging met als absolute uitblinker Okoye. Hoewel Sparta 2 opgelegde kansen kreeg die eigenlijk niet mogen worden gemist vond ik het allemaal aanvallend heel magertjes. Ik blijf het herhalen, Sparta mist een snelle en creatieve aanvaller.
Wij moeten natuurlijk niet vergeten dat Sparta gisterenavond tegen een veredeld B-elftal speelde. Als ik dit in gedachte houd dan ga ik steeds meer mee met de mensen die voor een BeNeLiga zijn; het verschil tussen de top eredivisie en het rechter rijtje wordt alsmaar groter. Je zag het zaterdag ook bij de wedstrijd van Ajax bij Emmen om maar te zwijgen over de wedstrijd VVV – Ajax.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Betere verdeling televisiegelden. Dan wordt onze competitie sterker.

s1983
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

De Beneliga….

Ik weet niet of je het Belgische voetbal volgt, maar in Europa is België al twee jaar bedroevend. Ook dit jaar gaan alle clubs op Antwerpen na er in de groepsfase uit, vrijwel allemaal puntloos. Clubs als Standard, Gent, Genk, Anderlecht en Antwerp zijn van het niveau Groningen/Heerenveen. Club Brugge is redelijk, maar is vele malen minder als Ajax en is denk ik niveau Feyenoord.

Bovendien zijn de betere spelers als jaren spelers van buiten de Eu omdat België geen minimaal salaris heeft voor deze spelers. Ook de werkvergunning stelt niks voor. Er is dan oneerlijke concurrentie.

Jeffrey Bakker
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Grappig dat je voor een BeNeLiga pleit terwijl je tegelijkertijd alleen Ajax noemt die gewoon voor iedereen in de Eredivisie een maatje of 6 te groot is. Feyenoord weet niet te winnen bij RKC, AZ won op het tandvlees van Heracles en heeft al bergen punten verspeelt,PSV speelt gelijk tegen Heracles en Twente en heeft de grootst mogelijke moeite gisteren met Sparta en dat veredelde B-elftal was toch bijna de volledige A-selectie tegen de tijd dat PSV moeizaam wist te winnen en het in de blessuretijd bijna weer weg gaf.

Dus alleen Ajax als Nederlandse afvaardiging in de BeNeLiga?

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Sunny
1 maand geleden

Geen beneliga we zijn dan gedoemd om nooit meer tegen de topclubs te spelen je ben dan ook de enige echte stadsderby kwijt of je moet het leuk vinden om tegen Excelsior te spelen.

D
Jaap
Spangenaar
1 maand geleden

Als leeuwen gestreden, dat zeker wel. Had liever alleen wat eerder op jacht gegaan naar een doelpunt. Als we die offensieve wissels een half uur van te voren hadden ingezet had er misschien een punt of meer ingezeten. Die Gravenberch is niet de meest fantastische speler, maar wel eentje die oorlog brengt en een tomeloze inzet heeft. Vind hem wel iets hebben van ‘good old’ Leen van der Weel. Ik had hem eerder gebracht, want toen hij erin kwam was het eenrichtingsverkeer richting het PSV doel.

D
Eef
Spartaantje
1 maand geleden

Heb genoten van Sparta, jammer van die penalty.
Maar het elftal staat als n huis geeft weinig ruimte enof kansen weg.
Voebalt met discipline passie en oogt geconcentreerd. Wat wil je nog meer.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
1 maand geleden

Toch zie je bij Engels de drive om te presteren, hij was wat ongelukkig in z’n acties gister maar ik heb er alle vertrouwen in. In dit soort wedstrijden als je vnl. onder druk speelt zou ik Thy op de bank houden en dus bijvoorbeeld een type Engels opstellen.
Thy is een prima spits mits er meer op de helft van de tegenstander gespeeld wordt.

D
Hemmie
Spartaantje
1 maand geleden

Er lagen, zoals ik voorspeld, had wel degelijk kansen en die werden alleen maar groter doordat PSV niet in zijn sterkste opstelling speelde. Thy moet die bal er natuurlijk gewoon in schieten. Die penalty was een echte aanvallersfout, maar laat ook zien Kharchouch niet ingebracht had moeten worden. Hij is (nog) met alles te laat. Ruud had gelijk toen hij zei dat die jongen zijn eerste minuten tegen een mindere tegenstander had moeten maken. PSV heeft verder niets gebracht, de gevaarlijkste inzet kwam nota bene van Heijlen. We hebben een beetje pech gehad…

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
1 maand geleden

Sparta heeft geknokt maar door te weinig lef te tonen (zeker 1e helft) ontnamen ze zichzelf de kans op minimaal een punt.
Deroy blijft maar terugdraaien, rendement van deze speler op deze positie is veel te laag ondanks hij wel hard werkt.
Complimenten verder aan de instelling van de spelers.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Misschien moeten Duarte en Mijnans eens van kant wisselen. Dan kunnen ze buitenom.

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Ja dat zou zeker het proberen waard zijn.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
1 maand geleden

Op de inzet van Sparta valt niets af te dingen. Jammer dat een paar spelers bij ons een mindere dag hadden. Het is een zure nederlaag. Zij geen enkele kans, wij twee levensgrote. En ja dan zo’n onhandige actie van een spits in zijn eigen strafschopgebied is dan beslissend. Jammer, maar toch een beetje trots.

D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Wanneer Sparta even slim is …Okoye een contract verbetering aanbieden, dan kan dit paradepaardje een record aan euro’s opleveren. Maar hij moet wel ff tekenen ……….Doe het nou SPARTA !

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Appie Henk heeft een contract van 2 jaar met optie voor nog 2 jaar geregeld dus deze topkeeper gaat echt poen opleveren. Enige verbeterpunt is hij is wat onwennig met mee voetballen maar alle andere facetten is hij echt goed heb in tijden niet zo een goede bij sparta gezien.. Beetje type Ramos??

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dat is Onana ook maar die kan ook aardig keepen..

D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Klopt maar nou moet ik zeggen dat Vriends wel weer een vervelend balletje terugspeelde waardoor hij het Okoye onnodig moeilijk maakte. Later kreeg hij nog een hoge stuiterbal terug en die verwerkte hij wel prima, ben wel met je eens dat in het meevoetballen nog winst te halen is.
Prima keeper!!

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Heeft al 2 jaar contract + optie voor nog 2 jaar.
Gelukkig wel…

D
appie ossie
Spangenaar
1 maand geleden

Okoye een top keeper, zei een verslaggever, onze trainer vindt dat Sparta twee gelijkwaardige keepers heeft…..ja DOEIIIIIII.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Coremans is niet slecht toch?

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

prima doelverdediger …ik gun hem het beste.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Werd onze trainer na dat interview misschien opgehaald door Lieke…? anders is deze uitspraak van hem toch moeilijk te verklaren 😉 Aan de andere kant zit hij
natuurlijk ook nog bijna 2 jaar aan v.Leer vast dan is het natuurlijk misschien ook wel niet zo verstandig om na een stuk of 10 wedstrijden voor de camera te zeggen dat je een top keeper in je selectie hebt en eentje die er weinig tot niets van kan.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

Ik heb een goed cijfer voor pedagogiek …..maar wie scout van Leer !…..natuurlijk staat de trainer zijn spelers bij.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

het leven is hard…voor de scouts ..

Laatste wijziging 1 maand geleden door appie ossie
D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Sparta was natuurlijk wel ineens 2 goede keepers kwijt, Hahn wilde niet en die gast van NAC was veel te duur… dan kom je als Sparta zijnde blijkbaar uit bij v.Leer (toch een ‘Ajax keeper’ op dat moment) en iedereen heeft natuurlijk dan toch ook zijn presteren bij Roda JC nog op het netvlies…. dus ergens begrijp ik het ook nog wel dat je die ‘gok’ neemt. Gelukkig dat er ‘via via’ iemand de club ook nog attendeerde op een talentvol keepertje uit een lagere Bundesliga die ook nog eens graag naar de Eredivisie wilde komen! 🙂

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Ach het duurt wat langer dat onze trainer het door heeft, zie ook Mijnans.

D
Andre_T
Spartaantje
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Dat vindt ie helemaal niet, dat zegt ie alleen maar. Hij is niet blind en ziet heus ook wel dat we met Okoye een topper in huis hebben. Zou alleen niet slim zijn om van Leer al af te schrijven.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
1 maand geleden

Dat zegt Fraser uiteraard alleen maar om Van Leer niet nog verder de grond in te stampen. Straks heb je hem misschien weer nodig. Dat hij Van Leer heeft gepasseerd zegt toch genoeg over zijn mening.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
1 maand geleden

Jammer!
Verdedigend stond het prima.
Aanvallend was het wel mager. Maar toch twee grote kansen.

De opmerking dat we tegen ‘PSV 2’ speelden is me iets te gemakkelijk. Allereerst is ook de bank in Eindhoven zeer goed bezet. Ten tweede werd een handvol basisspelers na rust alsnog ingebracht. En zelfs toen was het een ongelukkig moment van Kharkouch dat ons de kop kostte.

Mooi voor Maduke dat hij drie goeie ballen pakte.
Had wel het idee dat een paar Sparta spelers traag reageerden toen hij die penalty keerde, Malen kreeg wel veel tijd om opnieuw aan te leggen.

Ditmaal helaas geen bonuspunt dat er wel in zat. Hoe dan ook, ook dit resultaat geeft goed moed. Dit Sparta moet in staat zijn om vrijdag tegen Emmen de drie punten op het Kasteel te houden.

Laatste wijziging 1 maand geleden door thevoicevanzelzate
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  thevoicevanzelzate
1 maand geleden

Götze en Zahavi zijn natuurlijk geen PSV 2. Ik vond PSV ook niet ineens sterker door de wissels. De hele tweede helft was de druk op onze verdediging al groter aan het worden. De enige echte ‘verzwakkingen’ ten opzichte van de basiself aan PSV-zijde waren de backs. Dumfries of Teze scheelt een slok op een borrel. Net als Hendrickx voor Max. En zelfs met Hendrickx hadden Mijnans en Abels soms al flink wat moeite. Zo eerlijk moeten we zijn.

Bij de goal was het botte pech dat die bal precies voor de voeten van Malen viel. Een metertje verder naar buiten en hij kan nooit controleren en schieten. De inlopers hadden nu geen enkele kans. Van Sparta liepen er trouwens nog een paar spelers in, van PSV geen enkele. Zegt ook wel iets over de scherpte aan hun kant. Die was er niet.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Nou er zat wel duidelijk een verschil tussen,het tempo ging omhoog.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
1 maand geleden

Inderdaad Vakkie, vergeet daarbij ook niet dat alleen Götze en Zahavi met z’n tweeën ongeveer net zoveel verdienen als de totale spelersbegroting van Sparta hoog is… Bovendien kon je er de 2de helft gewoon op wachten dat Manschot, wanneer de kans zich voor zou doen, voor een penalty voor PSV zou gaan fluiten, was het deze van Kharchouch niet geweest dan had ‘ie echt nog wel een ander moment gevonden om de 3 punten in Eindhoven te houden.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Dr. Clavan
1 maand geleden

ik vond eigenlijk het niveau van PSV niet tegen vallen in de eerste helft. Want je moet niet vergeten dat die Duitse keeper vorig jaar in de basis stond en ook Viergever,Hendrix,Rosario .En Gotze en Zahavi en Teze zijn natuurlijk behoorlijke spelers

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
Adje
Spangenaar
1 maand geleden

PSV-Sparta was gelukkig veel meer een wedstrijd dan Emmen-Ajax, maar waarom zo angstig en behoudend starten tegen een veredeld B-elftal van PSV? Daarmee wordt het verschil tussen de top en de rest van de Eredivisie wel weer pijnlijk duidelijk. Uiteraard heeft dat alles met geld en budget te maken, maar ik vond het opvallend dat Sparta pas na de penalty de aanval zocht. Met iets meer durf en branie had je in Eindhoven minimaal een punt kunnen wegslepen. Verder geen drama uiteraard, want verlies was ingecalculeerd en er zit genoeg kwaliteit in deze ploeg. Vrijdag hopelijk weer goede zaken doen en knallen tegen Emmen!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Adje
1 maand geleden

In de laatste tien minuten toen Sparta de aanval zocht, lees: alle ballen op goed geluk naar Gravenberch en Kharchouch schoot, was het achterin bij ons gatenkaas. Als PSV die ruimte gebruikt had om doelkansen te creëren in plaats van tijd te winnen hadden ze nog meer gescoord. Zo aanvallend spelen met drie spitsen die niet of nauwelijks mee terug verdedigen kan gewoon niet tegen een topclub. Dan ga je gigantisch op je bek.

Sparta had er zeker meer uit kunnen halen, maar dan hadden een aantal gasten, zoals Smeets en Duarte en ook Harroui vooral beter moeten spelen. Wat een verkeerde keuzes maakten zij steeds. En wat veel balverlies van onze creatieve spelers Smeets en Harroui.

Maar bovenal toch een beetje pech. Thy die de bal per ongeluk voor zn eigen voet wegtikt als ie op een leeg doel kan schieten. Harroui die de bal net voor de inlopende Vriends wegkopt. PSV creëerde ook niks en scoort uit de gelukkige rebound van een strafschop die wij ze heel stom (en een beetje lomp) cadeau hebben gedaan. Zo gaat het soms in voetbal.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
Ron Essen
Spangenaar
1 maand geleden

Van mij krijgt onze keeper een 10 en ons elftal verder een 7.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ron Essen
D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

PSV 1 Sparta Rotterdam0
Unnerstall6 Okoye7
Teze7(79. Dumfries) Abels6,5
Baumgartl6,5 Vriends6
Viergever7 Heylen6,5
Hendrix6,5 Gonçalves Pinto6
Götze5,5(64. Malen) Harroui6,5(84. Gravenberch)
Fein6,5 Auassar5,5
Rosario6(70. Sangaré) Mijnans5(79. Meijers)
Ledezma5,5(64. Madueke) Smeets5,5(64. Engels)
Mauro Júnior5,5 Duarte5,5(79. Fortes)
Zahavi5,5(64. Gakpo) Thy5,5(64. Kharchouch)
Trainers
Schmidt5 Fraser6
Scheidsrechter

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Rare cijfers bij Sparta.
Pinto deed het beter dan Abels.
Aussar speelde gewoon een prima pot.
Mijnans was nuttiger dan Duarte
Smeets een 5, en dan ben ik nog aardig.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Misschien niet heel duidelijk, maar Vi vond Sparta ook niet groots

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Duarte scoort daar hoger dan Mijnans. Ik weet niet welk punt je wilde maken, maar dat gaat natuurlijk nogal de mist in.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Dat Sparta niet zo goed was als jullie willen doen geloven.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Des te opvallender toch. Zonder zelf echt goed te spelen houden we PSV, op één stom moment na, van kansen af. Ik heb het al vaker gezegd, maar hiervoor mogen we Fraser echt heel dankbaar zijn. Alle trainers willen dat hun elf spelers tegen betere clubs de ruimtes klein houden, maar Fraser lukt het om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Af en toe zit er een offday tussen, dat hou je altijd, maar in het algemeen geeft Sparta veel minder kansen weg dan in eerdere jaren.

Voetballend kon het gisteren inderdaad een stuk beter. Een paar van onze creatievere spelers waren wel heel erg slordig in de passing, waardoor we te weinig aan het voetballen kwamen en PSV veel balbezit had. Maar uiteindelijk moet je zelf ook gewoon meer halen uit de kansen die je krijgt, want die waren minstens zo groot als de paar kansen die PSV had.

Laatste wijziging 1 maand geleden door vakkie20
D
Rood en wit
1 maand geleden

Vind het erg vreemd dat mensen denken dat Sparta afhankelijk is van Reda.
Vind het een gewoon een zeer beperkte spits. Een type Roland Bergkamp.
Gaat echt geen potten breken helaas, was ook pas geleden nog amateur.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Rood en wit
1 maand geleden

En dat kun jij allemaal zien in een invalbeurt van 30 minuten kick-and-rush voetbal?

D
Sassem
Spartaantje
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Er was voor dit moment wel iets te zien ja. Laten we hopen dat de vorm verbetert bij hem.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Sassem
1 maand geleden

Waren zijn eerste 30 minuten in de eredivisie…
En dat na zo een langdurige blessure/operatie.
En tegen PSV uit…
Pff, knap hoor.

D
jansen en tilanus
Spartaantje
1 maand geleden

shit…..vrijdag dan maar, thuis tegen emmen.

D
Mortenino
Spangenaar
1 maand geleden

Ik vond Okoye, Vriends, Pinto en Auassar erg sterk spelen. Waren de 4 uitblinkers voor mij.

Abels de eerste helft zeer matig, maar herstelde zich prima de 2e helft. Smeets en Deroy Duarte konden mij niet overtuigen vandaag. Vond ik de 2 zwaksten. Mijnans was wel aardig, maar heeft al betere potten gespeeld. Engels en Gravebberch vielen redelijk in, Thy en Kharchouch vond ik niet zo best spelen. Al met al een wat ongelukkige nederlaag. Hopelijk kunnen ze vrijdagavond er weer volle bak tegenaan. Geen excuses tegen Emmen, dat moet een driepunter worden.

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Wat Mijnans betreft denk ik dat hij teveel hooi op zijn vork neemt hij is overal op het veld bezig en werkt keihard,vindt dat Henk de rem iets moet aantrekken zodat hij zijn kracht wat verdeeld.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Vind je echt dat Engels redelijk in viel? Ik heb eigenlijk alleen maar een paar overtredingen van hem gezien, één had zomaar een rode ipv een gele kaart op kunnen leveren. Ik herinner me ook nog een kansloze doelpoging, maar dat is het dan wel…

D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Eens met je dat het wat grillig was. Maar ik merk bij hem wel die enorme drive en inzet, dat kan ik wel waarderen. Dit zag ik vorige week ook bij zijn invalbeurt. Ik denk dat we nog veel plezier aan hem kunnen beleven.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Ik hoop het uiteraard, maar ben aanzienlijk sceptischer. Hoewel, het is natuurlijk nog veel te vroeg voor zelfs maar een voorlopig oordeel.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Goeie duidelijke teksten waar ik mij voor 100% in kan vinden.

augustdelacour
Spartaantje
Je reactie op  Mortenino
1 maand geleden

Ik vind Mijnans de verrassing van het seizoen. Die stáát er gewoon.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  augustdelacour
1 maand geleden

Was minder als anders, maar haalde wel een voldoende. Je ziet dat hij overal wil helpen en bijspringen. Jammer van die mooie actie op de achterlijn bij PSV ,die net uit was.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
1 maand geleden

90 minuten met 9 man achter de bal tegen eer reserveploeg. Wachten op het moment dat hun toppers het verschil gaan maken.

Ik kan het niet anders omschrijven als een laffe wanvertoning.

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Een laffe wanvertoning slaat nergens op, maar het had wel beter gekund. Want er werden inderdaad nogal eens ballen in het blinde weg naar voren geschoten. Maar kom op he, je speelt niet tegen Bal op het Dak 7. Er zijn maar weinig ploegen die daar winnen hoor. Ik ken er zelfs één die met 10-0 verloor. Wij hadden de beste kansen en hebben die helaas niet benut anders had er zeker een stunt gezeten.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Wij hebben er ook weleens met 9=1 verloren, maar gisteren was een nederlaag onnodig en dat had behalve met ‘zenuwen’ van Thy ook met de spelopvatting van Fraser te maken…

D
Rob Laanen
Spangenaar
Je reactie op  Hemmie
1 maand geleden

Had helemaal niets met de spelopvatting te maken. Enkele spelers van ons speelden onder hun niveau of missen dat (Smeets , Duarte, Thy en zelfs Harroui). De anderen hebben dat met keihard werken goed opgevangen. Ik was ook niet zo enthousiast over Fraser, maar de laatste weken is hij goed bezig en dat mag ook gezegd worden.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
s1983
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Zelfs de reserves kosten al meer aan salarissen en afkoopsommen dan onze basisspelers.

Lekker naïef aanvallen en vervolgens 5, 6 -0 verliezen zoals onder andere trainers en clubs als Emmen, Fortuna etcetera.
L
Gevolg is dat ons doelsaldo zwaar voorstaat op onze concurrenten.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Peter nu sla je echt door. PSV heeft een zeer brede selectie met spelers die menige ereclub niet kan betalen. We kunnen met opgeheven hoofd eindhoven verlaten.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Sparta koos ervoor om te verliezen, want je houd het geen 90 minuten vol met puur verdedigen.

Maar goed, ik schrijf nu al een aantal keer hetzelfde, dus dat is weinig zinvol”)

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Het punt is dan hun B team nog steeds meer kwaliteit heeft dan Sparta.
Jouw club heeft dat spel ontregeld, maar dat weet je blijkbaar niet op waarde te schatten.

Het gevolg van deze speelwijze is dat Sparta uiteindelijk de kansen heeft gehad, maar helaas niet weet te benutten en dat PSV door een ongelukkige penalty de overwinning binnen haalt.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Jouw club?

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ja, dat heb ik bewust benadrukt omdat ik het commentaar van Peter niet op dat van een supporter vind lijken. Ik ben van mening dat Sparta binnen haar mogelijkheden een puike wedstrijd heeft gespeeld en dan heb ik moeite als dat wordt afgedaan “als een laffe wanvertoning”.

Ik vraag me dan af, ben je wel supporter van onze mooie club?

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik ken Peter al jaren en ik verzeker je dat hij een ras Spartaan is.

D
Hemmie
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Peter heeft net als ieder ander op deze site recht op een eigen mening; hij heeft ook recht op een eerlijke repliek op die mening. Veroordelingen id de trant van als zou hij geen echte supporter zijn horen daar mijns inzijns niet bij.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Precies Wolf!, verder lijkt Peter ook niet echt te beseffen dat het budget van PSV rond de 90 miljoen Euro per jaar bedraagt en dat die club dus makkelijk twee teams die Eredivisiewaardig zijn op de been kan brengen t.o.v. van de clubs die het met een budget zoals dat van Sparta moeten toen wat rond de 10 miljoen ligt en waarvan dan zo ongeveer 4 miljoen beschikbaar is voor spelerssalarissen.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Ik vond die kwaliteiten bij hun wel erg meevallen. Het was nergens voor nodig om elke bal blind naar voren te jagen, richting Thy die daar niks mee kan.

Wellicht dat ik wat meer verwacht van Sparta, dan schade beperken en hopen op een uitval.

Want 9 vd 10 keer is dat een verliezende tactiek. Nu ook weer

Laatste wijziging 1 maand geleden door Peter Bonnier
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Dat de kwaliteit bij PSV zo tegenviel, zou dat niet op zn minst een heel klein beetje aan Sparta hebben gelegen?

Denk je niet dat spelers als Zahavi, Mauro Junior en Götze veel beter hadden gespeeld als Sparta verder uit elkaar en met meer ruimte in de rug had gevoetbald omdat er zo nodig druk op de helft van de tegenstander gezet moest worden?

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Sparta had 2 x moeten scoren met deze tactiek en als vriends die bal had kunnen koppen was deze er waarschijnlijk ook ingegaan. De tactiek vond ík helemaal niet slecht gedacht wel krijg je dan drukte in de verdediging waardoor neem Abels er in de eerste helft niet goed uit zag.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Ben niet anders gewend van jou…

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Sterke inhoudelijke reactie, Daar kan ik wel wat mee”)

augustdelacour
Spartaantje
1 maand geleden

Gevochten voor een resultaat. Met opgeheven hoofd weer naar Rotterdam. We staan 10e na 10 wedstrijden. Wie had dat gedacht? Het ziet er gewoon goed uit voor Sparta. Van de 9 ploegen boven ons hebben we er al 6 gehad. Wij gaan echt niet degraderen, al dachten er hier veel van wel. Volgende week kunnen we hele goede zaken doen!

D
Spartapijnacker
Spartaantje
1 maand geleden

Onterecht verlies. Sparta speelde volwassen. De opgelegde kansen moeten er echt vaker in. En dan werkt zo’n scheidsrechter ook niet mee.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Spartapijnacker
1 maand geleden

En Thy want zo bal moet er echt in natuurlijk.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Of hij had anders “professioneel” moeten gaan liggen, want in het voorbijgaan van die keeper werd hij even (licht) uit balans gebracht. Dan had dat rood geweest en speel je 80 min tegen 10 man.
Alhoewel, Manscho(f)t…?

D
Henk Valk
Spartaantje
1 maand geleden

Ok Spartanen dit is terecht een onverdiende nederlaag en een zeer onverdiende winst voor psv, want dat kreeg weer veel medewerking van een man die zich scheidsrechter noemt en nu wel een strafschop zag ,die hij in het verleden bij Sparta nooit wilde zien .

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
Je reactie op  Henk Valk
1 maand geleden

was gewoon een pingel

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Lees mijn stukje nog eens ,dan lees je dat ik niet schrijf dat het geen pingel is.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Dat is het wel vaker en dan worden ze bewust niet gegeven.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

Was het in Emmen ook, nog veel duidelijker zelfs, maar die gaf hij opzettelijk niet.
En nu liep de bal zelfs al over de achterlijn, ook zo onnodig…

D
Molon Lawe
1 maand geleden

Loon vsn de angst van Fraser is ontvangen.
In eerste helft was dit B team te pakken.

Maar natuurlijk niet als je je spelers verbiedt td voetballen, aan te vallen.

Penalty tegen doordat onze centrum spits een verdediger van psv onderuit haalt.

Voor je eigen kans gaan en verliezen, daar heb ik een beter gevoel over dan de wedstrijd vooral niet voetballen en onderuitgaan.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Er zijn medicijnen voor hoor.
Beetje antidepressiva

D
JB
Spangenaar
1 maand geleden

Sparta is tegen een op papier sterke tegenstander goed overeind gebleven. De topclub kreeg in de slotfase de duidelijke hulp van de scheidsrechter anders was het bij 0-0 gebleven.

D
Molon Lawe
Je reactie op  JB
1 maand geleden

Een uur lang zaten 8 toppers op de bank. B team dat totasl niet op elkaar was ingespeeld

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

Henk Fraser zou dit B team van PSV graag willen hebben.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Molon Lawe
1 maand geleden

En toen waren het ineens 11 slechte voetballers?
Lang geleden dat jij nog eens een positieve inzending had.
Vroeger, heel lang geleden voor jou, was je nog wel eens realistisch.
Nu triest, elke keer weer.
Uit tegen PSV met 1-0 verliezen door een strafschop en jij zit in de put?
Triest…

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Dit was jong Psv, we creeren 2 kansen. Goh wat een prestatie

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Peter, zal ik wel sterk inhoudelijk aan je reageren – wanneer jij dat dan ook doet… Kruis jij in onderstaande link dan even aan welke spelers er gisteren allemaal meededen in de wedstrijd tegen Sparta?

https://www.psv.nl/jong-psv/team/overzicht.htm

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Wat een ongelofelijke lulkoek.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Man man man.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
1 maand geleden

Haha, jong PSV.
Dat is pas een inhoudelijke reactie.
En hoeveel kansen kreeg dat “jong” PSV?

D
Henk Valk
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Een kans en dat moest in 2 keer .

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
1 maand geleden

Helaas geen bonus punt maar wel een goed gevoel nu vol erop tegen dat kut Emmen afslachten die gasten opvreten…

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
1 maand geleden

ik vind dat we niet veel weg gegeven hebben.

D
Wolf
Gladiator
1 maand geleden

Een beetje ongelukkig verloren, met iets meer rust bij het uitverdedigen en opbouwen hadden we het PSV nog moeilijker kunnen maken.

Er werd wel keihard gewerkt en we hebben inmiddels wel “een paar kerels”op het veld staan.

Okoye heeft heel goed staan keepen, maar dat de supporters waren al langer overtuigd van zijn klasse.

We kunnen met opgeheven hoofd “het veld verlaten”.

D
ATX
Spangenaar
1 maand geleden

Jammer genoeg hebben we maar 10 minuten geprobeerd te voetballen, met 1 gigantische kans tot gevolg en een handsbal op de lijn vh strafschopgebied.

+ Onbegrijpelijk dat Reda werd gebracht.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Tja, het is maar hoe je daar naar wilt kijken…

PSV heeft in die gedachte dus wel in de eerste helft geprobeerd te voetballen, MAAR geen enkel schot op doel gegeven.

Sparta heeft wat defensiever gespeeld, maar wel twee100 procent kansen gehad.

Dat Karchouch wordt gebracht is heel erg logisch, omdat dit een fysiek sterke spits is die als beoogd basis aanvaller is gecontracteerd en eindelijk blessure vrij is.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
ATX
Spangenaar