Sparta vak in Enschede ziet Sparta kansloos verliezen

Drie keer Sparta in één week. Na de kansloze nederlaag in Sittard en zes minuten Arnhem is Sparta nu te gast in Enschede. FC Fraude kent een goed seizoen en doet mee om plek drie. De situatie van Sparta is bekend, dus daar maken wij geen woorden aan vuil. Sparta mist enkele spelers. Zo zijn Engels en Pinto zijn geblesseerd. Van Crooij, De Kamps en Beugelsdijk zijn geschorst. Hierdoor is het toveren voor Henk. In een 5-4-1 formatie staan Abels, Vriends, Heylen, Auassar en Durmisi achterin. Op het middenveld staan Van Mullem en Verschueren centraal. De flanken zijn bezet door Jans en Masouras. De eenzame spits is Thy. 

De arme Sparta-supporters moesten lijden. Dit begon al met de enorme file op de A1. 61 minuten vertraging. Uw verslaggever van dienst heeft de binnen route genomen en genoten van de omgeving rond Barneveld. Bekend om zijn massaproductie eieren en klaarblijkelijk schitterende kunst op de rotondes. Zo kon er genoten worden van een enorme stoel en een enorme fiets midden op de rotonde. Misschien handig om deze voor het doel te plaatsen, nog voor de bus die daar geparkeerd zal worden. Ik kan alvast verklappen dat dit het hoogtepunt van de avond was. 

Kansloos

Eenmaal in Enschede kon, onder het genot van een broodje Twentse ham, het ergeren beginnen. Vanaf de eerste seconde was aan alles te merken dat Sparta kansloos was. Okoye moest in de eerste vijf minuten al reddend optreden en was er een discutabel moment met opnieuw Auassar en zijn gretige handjes. De VAR riep Makkelie naar het scherm, maar hij leek medelijden te hebben en kende geen strafschop toe. Enkele speldenprikjes met een omhaal en een schot van Jans waren slechts armoedige pogingen. Het was wachten op de 1-0 en die kwam vrij rap. Door een vijfmans muur kon Twente zo doorheen combineren en, mede door slecht ingrijpen van Heylen, kon Van Wolfswinkel binnenschieten. 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Conclusie eerste helft

Niks lukte. Opbouwen ging voor geen meter. Elke bal over vijf meter werd ingeleverd. Geen enkele vorm van automatisme was zichtbaar, behalve voor Okoye. Die heel veel ballen eruit heeft weten te halen, maar veel lange ballen heel slecht trapte. Enkele keren zo over de zijlijn. Jans kon geen bal raken. Ons Grieks wonder, die de hele rechterkant kan bestrijken, stond nu linksmidden en ook daar raakte hij geen knikker. Van Mullem was echt heel erg slecht en onze enige creatieve middenvelders zaten op de bank. De enige conclusie is dat er wat MOEST veranderen. Werken met de ziel onder je arm was het enige wat Spartanen willen zien! 

Aan de hand van deze conclusie heeft Henk besloten niet in te grijpen en gewoon hetzelfde spel te vertonen. Weliswaar stonden Jans en Masouras wat dieper, maar het spel bleef hetzelfde: Slap, slordig en armoedig. Na een lange blessurebehandeling bedacht Henk toch in te grijpen. Dalmau kwam erin voor Durmisi. Niet veel later lag de 2-0 in het netje. Vlap werd met een splijtende pass voor het doel van Okoye gezet. Hij kapte en schoot simpel binnen. Het middenveld werd opnieuw overlopen en de passie, strijd en felheid ontbrak. Nadat Limnios bijna 3-0 maakte, werden drie wissels doorgevoerd. Namli en Mijnans vervingen de onzichtbare Verschueren en de dramatisch spelende Van Mullem. Ook mocht Drakpé zijn officiële debuut maken in het eerste. Toch een mooi moment voor hem. 

Iets meer dreiging

Mijnans vocht voor elke meter en Drakpé maakte achterin een goede indruk. Dit was helaas niet genoeg om de wedstrijd om te keren. Namli kreeg af en toe ruimte, maar deed hier te weinig mee. Een hopeloos schot die in het uitvak bijna gevangen kon worden was zijn enige wapenfeit. Enkele keren probeerde hij onze spitsen aan het werk te zetten, maar dit lukte hem niet. Wandelend over het veld leek het of het hem ook geen reet kon interesseren. In tegenstelling tot Durmisi. Ook Meerstadt mocht zijn debuut maken, maar hij kon geen potten breken. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en het bleef, mede dankzij Okoye, bij 2-0. 

Ondanks de ingecalculeerde nederlaag, was dit erg armoedig om te aanschouwen. Geen enkele vorm van beleving. Hoe zwaar deze nederlaag is, zal zondagavond blijken. Sparta moet *** spelen om te winnen deze fase, dat is het enige wat telt! Nu de volle focus op AZ-thuis. Een nieuwe kans op drie punten met steun van het publiek! 

Abonneer
Abonneren op
480 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties