Sparta heeft het trainingskamp in Delden succesvol afgesloten met een overwinning tegen het gedegradeerde Heracles.

1-0, magere overwinning of tevreden er mee zijn?

Er was eens een tijd dat als een eredivisionist het opnam tegen een club uit de eerste divisie, de laatste bijna altijd kansloos keek. Omdat de verschillen tussen het rechterrijtje in de eredivisie en het linkerrijtje in de eerste divisie tegenwoordig een stuk kleiner zijn dan pakweg 10 jaar geleden is het winnen van een oefenduel niet meer zo simpel als het vroeger was. Dat gold ook voor de wedstrijd tegen Heracles, die daarbij ook nog eens van de gedoodverfde favorieten is voor het kampioenschap in de KKD. Sparta won met 1-0 en eigenlijk mag je daar tevreden mee zijn, gezien het zware trainingskamp dat Maurice Steijn en zijn staf aan de spelers had opgelegd.

Geen wisselcircus, maar serieuze oefenpot

Sparta maakte gisteren de afspraak met Heracles om er een serieuze oefenpot van te maken. De wisselspelers zouden later in actie komen in een apart duel tegen de wissels van Heracles. Dat betekende dat we een kijkje kregen in de basisopstelling welke Maurice Steijn voor ogen heeft. Sparta begon met de volgende elf en wisselde twee keer gedurende het duel: Olij, Abels, Vriends, Auassar, Pinto (60. Meijers), van Mullem, Lokilo, Mijnans, Brym (60. Saito), Namli, van Crooy. Voor Sparta wist van Crooij al in de beginfase het enige doelpunt van de middag uit een perfect uitgevoerde counter te scoren.

Samenvatting

De makers van Heracles TV waren zou vriendelijk om een korte samenvatting van het duel online te zetten:

Wissels winnen ook van Heracles

Zoals gezegd: ook de wissels van Sparta kwamen in actie. Zij wisten van de wissels van de Heraclieden met 2-0 te winnen. Dit door doelpunten van Brouwer en Verschueren.

Abonneer
Abonneren op
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties