Vandaag maakte Sparta het oefenprogramma voor komend seizoen bekend. Twee wedstrijden waren al bekend (Excelsior’20 uit in Schiedam en NAC op de open dag). Daar zijn nu drie duels aan toegevoegd: Excelsior Maassluis, Roda JC en Willem II. De wedstrijd tegen de Limburgers is er eentje waar we als doorgewinterde oefenwedstrijdbezoeker helemaal geen f*ck aan hebben, want deze wedstrijd is besloten.

Vooralsnog geen buitenlands tripje.

Wat eigenlijk ontbreekt aan deze oefencampagne tot dusver is een lekker buitenlands toertje. Vorig jaar werden we nog een beetje lekker gemaakt door Gerard Nijkamp die suggereerde dat we een leuk tripje in het vooruitzicht hadden tegen een Championship club in Engeland. Ondanks dat belofte schuld maakt ging dit uiteindelijk allemaal niet door omdat we nog in de race waren voor Europees.
Het zal ons lot wel zijn om geen Europese oefencampagne te spelen omdat we te lang meedoen om de prijzen. De supporters van Fortuna Sittard hadden vorig seizoen meer geluk: Geen hoge klassering, maar wel lekker op pad naar Londen waar ze een wereldtijd beleefden. Wil je weten hoe dit er uit ziet en hoe dit ook voor Spartanen zou kunnen zijn? Kijk dan eens naar dit filmpje dat we Manfred Laros na seizoen 2022-23 toestuurde. Hij gaf aan hier enthousiast van te worden, maar meldde ook dat sportieve prestaties altijd prio 1 zijn.
Afgelopen seizoen zaten we dus ook nog in de race om Europees voetbal en hoorden we tot vandaag weinig over het oefenprogramma van Sparta. We zullen het ook dit jaar moeten doen met flets aandoende tegenstanders. Waar is de tijd gebleven dat we oefenden tegen Betis Sevilla, Sheffield Wednesday en Burnley? Nou ja Excelsior ’20 is ook supergezellig zullen we maar denken. Leuke kantine en rijkelijk vloeiend bier!

Tot nu toe bekend oefenprogramma

Abonneer
Abonneren op
51 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties