Joeri de Kamps intro bij Sparta

Ooit had Sparta een Yuri. Rose van achteren. Ditmaal een Joeri. De Kamps van achteren. Voor zover de ITWM redactie zich kan herinneren de eerste Joeri in het eerste van Sparta. Dat hij succesvol moge zijn en zijn naam gescandeerd moge worden door duizenden op Het Kasteel.

De Kamps dus. Hij maakt het seizoen af op Het Kasteel. We zagen het niet aankomen, maar de controlerende middenvelder van 29 jaar wordt door onze club gehuurd van de Slowaakse kampioen Slovan Bratislava. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen voor een voor Sparta acceptabel bedrag. Dat laatste is voor de langere termijn altijd goed. Bevalt hij niet, dan is het ´au revoir´. Bevalt hij wel, dan is het kopen, kopen, kopen. Goed dat Gerard Nijkamp die optie erin heeft gekregen.

Via Jong Ajax, sc Heerenveen en NAC kwam Joeri de Kamps een aantal jaar geleden bij Slovan Bratislava terecht. mee hij driemaal kampioen werd van Slowakije en ook driemaal de Slowaakse beker won.

‘Joeri is een speler met veel ervaring’, vertelt Gerard Nijkamp aan de officiële Sparta site. ‘Hij heeft de volledige jeugdopleiding van Ajax doorlopen en namens Heerenveen en NAC Eredivisie gespeeld, voor hij in 2016 naar Bratislava vertrok. Daar was hij een vaste waarde bij een ploeg die jaarlijks om de prijzen speelde en ook meer dan 30 wedstrijden in Europacupvoetbal actief was. Met zijn ervaring en manier van spelen geeft zijn komst ons nog meer mogelijkheden op het middenveld.’

Met Dalmau, Namli, Verschueren en De Kamps heeft onze club zich tot nu toe flink laten gelden op de winterse transfermarkt. Laten we hopen dat het voldoende is voor rechtstreekse handhaving!

Abonneer
Abonneren op
107 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties