Komt Pelle Clement naar Sparta? Volgens het Algemeen Dagblad en ESPN is dat zo goed als zeker.

Na het mindere bericht dat PSV Sambo terughaalt nu dus een positief bericht. Het halen van Clement zou een mooie slag zijn voor Sparta. Ten eerste is de 26-jarige middenvelder transfervrij. Daarnaast speelde hij de laatste 30 wedstrijden op een rij achter elkaar voor RKC. In Waalwijk wordt hij beschouwd als één van de steunpilaren van het elftal dat nog steeds strijdt om plek 8 – en daarmee om een plek in de play-offs. Meerdere clubs hadden interesse in de middenvelder, maar hij lijkt dus voor subtopper Sparta te kiezen. Clement scoorde dit seizoen twee keer en was verantwoordelijk voor twee assists. Aardig voor de statistieken, maar natuurlijk niet puur waarop een speler als hij beoordeeld zal worden.

Clement speelde alleen het laatste jaar bij RKC, daarvoor kwam hij uit voor PEC Zwolle. Eerder kwam hij ook uit voor het Engelse Reading. Nijkamp haalde Clement destijds van Reading naar Zwolle – en nu dus van RKC naar Sparta. We mogen dus ook wel zeggen dat de Spartaanse technisch directeur groot vertrouwen heeft in de middenvelder.

We plaatsen Clement in ‘De Geruchtenmachine’, maar het nieuws wordt met stellige overtuiging gebracht. We verwachten dan ook dat snel naar buiten zal komen dat Gerard Nijkamp hem heeft weten te strikken. Het zou de tweede speler zijn van wie bekend wordt dat hij RKC komende zomer inruilt voor Sparta. Ook Saïd Bakari tekende al een contract bij de mooiste club van Rotterdam. Pikant detail is toch wel dat als RKC 8e wordt en Sparta 5e de clubs elkaar treffen in de play-offs om Europees voetbal.

Ook Mats Seuntjes in De Geruchtenmachine

Als het aan Gerard Nijkamp zou liggen haalt Sparta nog een derde speler van RKC: Mats Seuntjes. Dit meldt VI. Vreemd is dat gerucht niet. Onze club had Mats Seuntjens eind 2022 ook al op de verlanglijst staan, dit bevestigde Steijn destijds. Maar Seuntjes kon op dat moment meer verdienen in Waalwijk dan in Rotterdam-West en bij RKC kreeg de ‘bijna-garantie’ op een basisplaats. Sparta zocht op dat moment slechts spelers voor de breedte – en wilde daarvoor niet al te veel geld betalen. Ongetwijfeld zal Nijkamp voor komend seizoen dieper in de buidel willen tasten voor het salaris van Seuntjes. Veel kans lijkt Sparta niet te hebben. Seuntjes is transfervrij en er is veel interesse in hem van clubs uit zowel Nederland, als uit het buitenland. Maar wie weet, proberen kan altijd. Het zou voor onze club een prima speler zijn om erbij te hebben.

Abonneer
Abonneren op
40 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties