En daar gaan we weer met het lijstje van trainer die het niet wordt. Maurinho, Slot en Guardiola kiezen ervoor om niet naar Rotterdam-West over te stappen. Dat is vrij logisch. Toch wordt het voor de nieuwe trainer een beetje een rare situatie om in te stappen. Hij weet dat hij minimaal de vijfde keuze is.

Sparta wilde Berhalter, was serieus, maar hij koos voor de VS die hem snel een aanbieding deden toen duidelijk werd dat Sparta had aangeklopt. Nijkamp wilde Jans, maar na één belletje was al duidelijk: Jans koost voor rust. Sparta wilde Blind, maar ook met Blind werd nooit serieus onderhandelt, hij wil geen club meer als trainer. En gisteren leek Sparta nog tot een akkoord te komen met Fred Rutten, maar volgens Voetbal International heeft Fred inmiddels toch bedankt: hij geeft de voorkeur aan een avontuur in het buitenland.

De vier namen hierboven zijn alleen maar de mannen waarvan we weten dat Nijkamp contact met ze heeft gehad. Schreuder stond wellicht op een lijstje, maar hij vertrekt naar Spanje. Jonk stond wellicht op een lijstje, maar hij wordt TD in Volendam. Zo langzamerhand komen we dus aan bij de minder voor de hand liggende namen – Kalezic en Stam worden genoemd. Hoeft geen ramp te zijn. Je kan een geweldig seizoen draaien met Steijn en degraderen met Advocaat. Zo is het leven. Van de Looij is ook nog vrij, net als een hele trits andere trainers – of zou Sparta het (nu de eerste keuzes nee hebben gezegd) aandurven Jeroen Rijsdijk door te schuiven? Maandag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Of de nieuwe trainer dan voor de groep staat wordt dus nog spannend.

Wordt vervolgd!

Abonneer
Abonneren op
142 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties