Gerard Nijkamp
Gerard Nijkamp op een moment dat hij bevraagd wordt door de pers.

Gerard Nijkamp, onze technisch directeur, spreekt in Voetbal Internationaal over de zoektocht naar een nieuwe trainer. En over de visie die onze club met een trainer heeft. 1 alinea van het stuk van Sparta-watcher Bart Kruijt was bijzonder interessant. De andere ook hoor, Bartje. Laten we die alinea integraal hieronder zetten en dan moet u voor de rest van de inhoud, maar eens een VI-tje kopen. Uw verslaggever van dienst heeft ook al jaren een abonnement.

Een ding wil de technisch directeur in zijn zoektocht wel benadrukken. ‘We gaan niet naar een situatie dat we een trainer aanstellen en volledig naar hem luisteren. Dat we allerlei zaken gaan aanpassen, omdat de trainer denkt dat het zo moet. We zijn hier nu anderhalf jaar bezig met elkaar en hebben iets neergezet in teamontwikkeling en clubontwikkeling. Wij hebben zelf een visie en daar hoort ook een visie van een trainer bij. Maar pas als dat samenkomt, en zo is ook de keuze voor Maurice gemaakt, gaan we aan de slag. We gaan gewoon op de ingeslagen weg verder.’

De intentie is om voor maandag 3 juli wanneer Sparta aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, een nieuwe hoofdtrainer te hebben aangesteld. Of dat haalbaar is, zal moeten blijken, schrijft Kruijt.

Abonneer
Abonneren op
197 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties