ondershirt namli

Het gaat eigenlijk meer dan voortvarend met Sparta. Maurice Steijn heeft de beste start sinds de Roemeense Sparta-coach Mircae Petescu dat in de jaren ’70 had. En na AZ is Sparta over de laatste 6 duels het best presterende team van de eredivisie als we het Algemeen Dagblad mogen geloven. Niets te klagen of toch?

Vorige staf had dit in de smiezen

Niet alles onder Henk en Henk was slecht. Of het door ITWM kwam zal een raadsel blijven. Maar talloze keren riepen wij de club, spelers en staf op om te stoppen met het dragen van ondershirts die niet synchroon lopen met het Sparta shirt. Reden? Het ziet er niet uit. Of de ondershirts nu rood of wit zijn, het hele Sparta shirt wordt er mee verziekt. De mensen rond Henk & Henk hadden dit door en na het ingrijpen van de club waren we er twee seizoen van af. Ondershirts werden niet meer gedragen en als iemand het koud had, dan waren er shirts met lange mouwen beschikbaar. De stichting Sparta1888, die het Sparta shirt bewaakt, keek daar streng op toe.

Hebben we het nu al koud?

Younes Namli, zal het zelf geen eens door hebben gehad. Deze broodvoetballer – overigens geen enkel waardeoordeel hierover – dacht dat het zaterdagavond te koud was om een shirtje met korte mouwen te dragen. Zodoende kwam het spuuglelijke ondershirt weer uit de kast. Beste Younes, je ziet er niet uit zo! Daarnaast is het pas half oktober. Wat als het winter wordt? Ga je dan een winterjas onder je Spartashirt dragen?

Wie gaat er ingrijpen?

ITWM heeft inmiddels een aantal mensen binnen de club op de hoogte gesteld over de gang van zaken. En wat blijkt? Er bestaan afspraken. En die afspraken houden in: Spelers dragen of korte mouwen of lange mouwen. Een ondershirt zit niet bij de toegestane opties. Naar verwachting zal er contact opgenomen worden met Danny Sprangers, de kersverse teammanager die Leen van Steensel heeft opgevolgd. Dit omdat het nu al dat de tweede keer is dat dit voor is gekomen. De Guzman verscheen immers de tweede helft tegen FC Groningen ook al in een spuuglelijk ondershirt. Wat mankeren die voetballers toch?

Wel of niet belangrijk?

Sommigen van onze lezers zullen denken, waar gaat dit over? Maar dit soort zaken vinden wij van groot belang. Een shirt maakt onderdeel uit van je cultuur en clubhistorie. Broodvoetballers, hoe goed ze ook zijn, zijn altijd ondergeschikt aan dit belang. Zoals tegenwoordig vaker wordt gezegd ben je als supporter een fan van een stuk textiel. Als dit textiel dan ook nog eens aangetast wordt, dan is het laatste wat je kan doen, hiervoor in de bres springen. Bij deze dus…

Abonneer
Abonneren op
84 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties