Jonathan de Guzman

36 jaar oud is onze defensieve middenvelder Jonathan de Guzmán. In topsport, jaja dat is voetballen bij ons Sparta, redelijk oud. En toch is de conditie en de balvaardigheid, het gogme en het overzicht van onze middenvelder van nog een dusdanig hoog niveau dat hij een contractverlenging van een jaar krijgt. Want ook naast het veld, in de kleedkamer, wc en keuken is hij van meerwaarde.

“We zijn blij dat we Jonathan nog minimaal één seizoen bij Sparta in actie zien”, begint technisch directeur Gerard Nijkamp zijn uitleg op de website van onze club. “De afgelopen twee seizoenen heeft Jonathan een meerwaarde gehad bij onze club. Op het veld droeg hij zijn steentje bij, maar ook zeker naast het veld heeft Jonathan een belangrijke rol. Met inmiddels bijna twintig jaar aan profervaring en vele buitenlandse avonturen weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om buiten de lijnen als een soort mentor te fungeren voor jonge jongens. We kijken ernaar uit om volgend seizoen samen met Jonathan opnieuw iets moois neer te zetten.”

De Guzmán ligt nu bij Sparta Rotterdam vast tot medio 2025. Mooi is deze zin bij het bericht over de contractverlenging: ,,Twee jaar geleden kwam De Guzmán na een glansrijke loopbaan met daarin onder meer wedstrijden voor Swansea City, Villarreal, Napoli en Eintracht Frankfurt binnen bij Sparta. De middenvelder wilde terugkeren naar Rotterdam, de stad waar hij was opgeroeid.” Geen woord over die andere club uit Rotterdam waar hij speelde. Laten wij dan ook die naam gewoon omdat het kan niet noemen.

,,Vorig seizoen bleef de 14-voudig international van het Nederlands Elftal op één wedstrijd na blessurevrij.” Mooi. In de wandelgangen van het Kasteel hoorde ITWM ook dat bondscoach Ronald Koeman misschien nog dit EK een beroep om hem gaat doen. Kan ie samen met Olij, bij een blessure van Bijlow, zijn koffer pakken en richting Duitsland afreizen. Hoeveel wedstrijden De Guzmán inmiddels voor Sparta op zijn naam heeft staan? 58. Het is maar dat je het weet.

Abonneer
Abonneren op
33 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties