Manfred Laros zal vanaf heden deel uitmaken van de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV. Dat is een goede zaak, want als je in een dergelijk orgaan zit, dan praat je ook mee aan tafel. In de Eredivisie CV zijn alle 18 clubs eredivisieclubs aangesloten.

De Eredivisie omschrijft zich als volgt: “Dé voetbalorganisatie verantwoordelijk voor de (verdere) ontwikkeling van de professionele bedrijfstak op het hoogste niveau in Nederland, op zowel commercieel, organisatorisch en strategisch vlak. Met als doel om optimale sportieve prestaties te kunnen leveren.”

De Eredivisie CV wordt aangestuurd door voormalig Feyenoord directeur Jan de Jong en heeft negen medewerkers in dienst. De Raad van Commissarissen, waar Sparta’s Algemeen Directeur nu deel van uitmaakt, voedt en controleert de CV.

Manfred Laros werd samen aangesteld met Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Toon Gerbrands (PSV), , Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II). De zes clubdirecteuren vervangen de eerder door de eredivisieclubs weg gestemden Jaakke, Fossen en Boonstra.

De zes clubditrecteuren moeten samen met Jan de Jonge ervoor gaan zorgen dat de eredivisie verder geprofessionaliseerd wordt en er zal onderzoek gedaan worden of de Eredivisie CV samen met de Coöperatie Keuken Kampioen Divisie kan opgaan in één betaald voetbalorganisatie. Voor de duidelijkheid: dit is niet hetzelfde als 1 voetbalcompetitie.

Bron: Eredivisie

Abonneer
Abonneren op
22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties