Afbeelding van chiraphat phaungmala via Pixabay

26 September 2020: PEC Zwolle – Sparta. Een Sparta met een licht overwicht, nog geen enkele seconde in de eerste helft in de problemen gekomen. We schrijven de voorlaatste minuut van de eerste helft waarbij Mica Pinto de bal wegwerkt met de schouder in de ‘zestien’. Allard Lindhoudt, man met fluit ziet hier een handsbal in terwijl een ieder in het stadion en aan de buis gekluisterd iets anders ziet. Lindhoudt blijft bij zijn beslissing en wordt niet terug geroepen door het matchcenter in Zeist. Daar waar Serdar “trema” Gözübüyük aangesteld is als VAR.

Gevolg: Strafschop voor PEC, Pinto krijgt een rode kaart, 1-0 en Sparta is de weg kwijt. Eindresultaat: een 4-0 nederlaag. Pinto krijgt een schorsing opgelegd en Sparta gaat daar tegen in beroep. Tijdens het beroep besluit de tuchtcommissie dat het onterechte beslissing is geweest. Pinto zijn schorsing wordt herroepen. De 4-0 blijft uiteraard staan.

Als dank voor al deze diensten heeft de KNVB gemeend Serdar Gözübüyük aan te wijzen voor het duel tegen Heracles van a.s. zondag. De Haarlemmer zal bijgestaan worden door Johan Balder en Rogier Honig. Als VAR mag Christiaan BAx het dit keer beter doen dan Gözübüyük vorige keer in Zwolle. Als hij dat niet doet kan zijn assistent (AVAR) Stefan de Groot nog ingrijpen.

We vragen van de arbiter niet al teveel. We begrijpen dat Serdar Sparta geen voordeel hoeft te geven vanwege eerder gemaakte fouten. Maar we willen wel dat je beslissingen goed neemt dit keer. Dat is toch niet teveel gevraagd?

Update: Siemen Mulder fluit bekerduel tegen ADO Den Haag

Na de aanstelling van Serdar Gözübüyük en bovenstaand bericht op ITWM kon men in Zeist niet wachten om voor het bekerduel een andere vriend van de club aan te stellen. Op 28 oktober a.s. leidt talent Siemen Mulder het bekerduel tegen ADO. Sparta kan ook in dat duel de borst alvast natmaken!!!!

Abonneer
Abonneren op
43 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties