De vernieuwde website van ITWM is Online, maar op de achtergrond wordt nog het nodige onderhoud gepleegd. De site moet onder andere sneller worden en altijd goed bereikbaar zijn. Dat ging goed mis rondom PEC – Sparta. De site was grote delen van de dag onbereikbaar. Onze excuses. Maar de vrijwilligers van ITWM doen er alles aan om de boel zo snel mogelijk goed op orde te krijgen. En dat gaat ook wel lukken. Of de professionals van Sparta de boel op korte termijn op orde krijgen? Het is te hopen. Maar met een 4-0 verlies tegen een concurrent als Zwolle, 0 punten uit 3 wedstrijden, 0 gescoorde goals en AZ-thuis en Feyenoord-uit in het vooruitzicht moeten we gaan vrezen voor een dramatische seizoenstart.

Smeets ontbrak vanwege wat verkoudheidsklachten. Sparta speelde met Meijers en Abels in de basis. Fortes schoof wat door naar het middenveld. Laros Duarte zal zich inmiddels wel op zitten te vreten. Opvallender nog was dat zijn broertje Deroy, tegen Ajax nog in de basis spelend, nu niet eens bij de selectie zat, maar wel fit genoeg was om te starten in Jong Sparta.

Ondanks dat Sparta wat spelers mistte zag het er in de eerste helft helemaal zo slecht nog niet uit. Het PEC uit Zwolle zal naar verwachting -net als Sparta- ergens in het rechterrijtje gaan eindigen. PEC heeft niet zoveel geld te besteden, in de breedte geen indrukwekkende selectie en ook geen geweldig elftal. Dat bleek ook wel. Zwolle stelde in de eerste helft niet veel voor. Sparta ook niet, maar was het eerst half uur toch de iets betere ploeg op het veld. Dat resulteerde in opnieuw een paar waardeloos genomen corners. Het lijkt niet uit te maken wie ze neemt, stuk voor stuk zijn ze corners nu al drie wedstrijden op rij niet om aan te zien. Onbegrijpelijk voor spelers die dag in dag uit in staat zijn om erop te oefenen.

Maar ook naast de corners was Sparta iets dreigender. Al na vier minuten gaf in de basis startende Meijers een voorzet en kwam de grote kans van Rayhi, helaas miste hij compleet. Harroui kreeg in de eerste helft twee aardige kansen, ook hij mistte. En daar is het grootste probleem van Sparta weer: het gebrek aan scorend vermogen. Het grootste gevaar komt iedere wedstrijd van Rayhi en Harroui, maar zij missen te vaak. Een spits als Thy, of ‘de luchtmacht’ (spelers als Vriends en Auassar) worden nauwelijks dreigend. Zwolle kwam in de eerste 45 minuten tot één serieuze kans.

Het zit niet mee

In de 37e minuut werd een overtreding op Auassar bestraft met geel. De VAR ondersteunde de beslissing, maar het was ‘donkergeel’. Was er rood voor gegeven, dan had de VAR de beslissing vrijwel zeker ook ondersteund. In blessuretijd kopte Yuta Nakayama op doel waarna Michael Pinto de bal met de bovenarm van de doellijn haalde. Met een rode kaart, een pingel en een 1-0 ruststand als gevolg. Na afloop was er volop discussie of dit volgens de dit seizoen gewijzigde handsbalregels wel hands was. Voer voor spelregelpuristen, maar een grote kans dat de VAR ook dit had laten gaan, als scheidsrechter Lindhout hier niet voor had gefloten. En zo kon de scheidsrechter en de VAR niet veel verweten worden, maar had Sparta wel wat pech.

Een kansloze tweede helft

In de tweede helft was er geen sprake meer van pech. Weer werd Zwolle gevaarlijk een uit hoekschop (zij wel…) en Ghoochannejhad scoorde, nadat de mannen van Henk Fraser de bal niet goed weggewerkt kregen. Bij de 3-0 stond Leemans vrij. En bij de 4-0 was er opnieuw een gevaarlijke Zwolse corner, met name Vriends zag er hier niet goed uit, en Nakayma zette de eindstand van 4-0 op de borden. Sparta mocht nog van geluk spreken dat Van Duinen en Saymak het vizier niet op scherp hadden staan en verzuimden de 5-0 binnen te werken.

Zorgen

Meer nog dan de 4-0 nederlaag tegen een concurrent moet Sparta zich nu steeds meer zorgen gaan maken over het gebrek aan aanvallende stootkracht. Natuurlijk, de verdediging faalde vandaag ook, maar tegen Ajax, Vitesse en in de voorbereiding hebben we al gezien dat daar niet het grootste probleem zit. Sparta mist spelers die doelgericht zijn en de absolute wil hebben om te scoren. Harroui en Rayhi zijn nog het meest dreigend en juist deze twee spelers staan nog steeds op de nominatie om verkocht te worden. Op Rayhi wordt een nieuw bod voorbereid door de Sadoedisch en Groningen heeft het bod op Harroui inmiddels al verhoogd. Heeft Sparta genoeg tijd, geld en de juiste spelers op het oog om deze transferwindow te gaan handelen? Het is afwachten. En ondertussen staan de wedstrijden tegen AZ en Feyenoord voor de deur. De Tour is afgelopen, maar Parijs is nog ver en om na drie wedstrijden te zeggen dat Sparta in degradatiezorgen zit gaat veel te ver. Maar dat de selectie nog versterking behoeft is zo klaar als het welbekende klontje.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Benjamin van Leer, Dirk Abels, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Michael Pinto, Adil Auassar (82. Sven Mijnans), Aaron Meijers, Abdou Harroui (63. Emanuel Emegha), Jeffry Fortes (82. Laros Duarte), Mohamed Rayhi, Lennart Thy (73. Danzell Gravenberch)

3.3 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
375 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
3 maanden geleden

[…] September 2020: PEC Zwolle – Sparta. Een Sparta met een licht overwicht, nog geen enkele seconde in de eerste helft in de problemen […]

D
jurry
Spartaantje
3 maanden geleden

Lees net…AD. nieuwe maatregelen. Profvoetbal zonder publiek.

Servaas Smit
Spartaantje
3 maanden geleden

Ik mag hopen dat Sparta bezwaar aantekend tegen een schorsing van Pinto.
Heb veel kaarten en VAR dingen gezien bij de samenvattingen van dit weekend, genoeg stof tot nadenken om een schorsing ongedaan te maken.

Nico Pijpers
Je reactie op  Servaas Smit
3 maanden geleden

Nee doet Sparta niet aan mee op staan tegen de Knvb.
Daar zijn we te netjes voor en kost ook weer werk .
Sparta denk laat maar zo spelers zat ?

Nico Pijpers
3 maanden geleden

Zit net even een foto .’s te bekijken van het kampioen schap onder trainer Alex Pastoor.
Daar wordt ik nog even blij van als Spartaan
Maar nu op dit moment is blijdschap van zo mooie club ver te zoeken .
Wat is het toch jammer dat het zo moet lopen doet me echt veel pijn als Sparta suporter .

D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Dat een speler als Rayhi wil vertrekken, omdat hij elders meer kan verdienen kan ik enigszins begrijpen. Het zijn tenslotte broodvoetballers.
En zelf zegt hij ook, dat hij puur voor het geld kiest.
Maar dan ga je niet naar Saoedie-Arabië.
Een land waar de mensenrechten vreselijk geschonden worden, daar ga je niet naar toe.
Voorbeelden zat, ga ik hier niet geven daar is deze site niet voor.
Tegen Rayhi wil ik zeggen: geld stinkt niet.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Dank je, weer wat geleerd.

Nico Pijpers
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

nico, Rayhi gaat echt voor de Euro.s zo als hij zelf naar buiten breng .
En ik denk dat er wel meer achter zit .
Maar ik geef hem geen ongelijk .

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

In zo’n land moet je niet willen verblijven.
google maar eens naar mensenrechten Saoedie Arabië.
misschien denk je er dan anders over.
maar een mens doet veel voor geld, principe’s gelden dan niet.
en nogmaals: geld stinkt niet

Nico Pijpers
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Hallo beste persoon waarom moet ik me daar in verdiepen zo lang ik er niks mee te maken heeft
Ik ga daar niet heen .
En dat moet Rayhi allemaal zelf weten waar die heen gaat .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Als je je er niet in verdiept heb, kun je beter niet reageren.
en zeker niet met de zin: maar ik geef hem geen ongelijk.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Het is toch logisch!
Een voetballer kan tot zijn 35ste geld verdienen, dus als je nu als simpele rechterrijtje voetballer naar een land kan waar je veel geld kan verdienen, dan doe je dat toch.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Servaas Smit
3 maanden geleden

natuurlijk, voor geld doe je alles.
principe’s gelden dan niet.
vandaar mijn toevoeging: geld stinkt niet.

D
ton
3 maanden geleden

Interview Fraser in AD…Rayhi heeft max afkoopsom…dus pure bluf Van Stee! Die is dus moven en Harraoui kost 2.5 miljoen, niet onoverkomelijk voor AZ, waar ie gewoon past. Na komend weekend heb je nog Thy en Gravenberch en Emegha voorin…niks nodig aldus blinde TD die maanden op handen zat en op kwam draven met Big Mac spits van Dordt en zichzelf spits noemende Duitser die t presteert om in 8 wedstrijden achter elkaar NUL x op goal te schieten. Volgens Reitzema komt t allemaal goed…we kunnen rustig slapen! Alleen Corona houdt ons erin, dat is de bittere realiteit en dan maar hopen op een andere TD die wel weet hoe een aanvaller te herkennen is. Svp dan ook zonder onze betontrainer.