Manfred Laros heeft afgelopen ochtend gesproken voor de microfoon van Rijnmond. Vooralsnog raakt de Kasteelclub op korte termijn niet in directe problemen. Tot juni kunnen de kosten allemaal netjes betaald worden, maar het aankomend seizoen zal het allemaal een stuk lastiger worden.

De problemen waar Sparta voor zal komen de staan zitten uiteraard aan de baten-kant. Hoe zal het gaan lopen met (seizoen)kaartverkoop en sponsorgelden?

Laros vindt het vooral belangrijk dat er duidelijkheid gaat komen. Die is er nu tot 1 september, maar wat gaat daarna gebeuren?

Sparta heeft de laatste tijd nauw contact gehad met haar sponsors en weet dat deze crisis behoorlijk impact heeft op de bedrijfsvoering van deze geldschieters en de vraag is dan ook hoe vertaalt zich dat straks in de inkomstenstroom voor Sparta. Laros weet nu al dat dit effect zal gaan sorteren op de begroting van volgend seizoen.

Sparta heeft ook al gekeken hoe er betaald voetbal plaats kan vinden op Het Kasteel in de 1,5 meter samenleving. Om veilig naar een wedstrijd te gaan zou het maximaal aantal toeschouwers tussen de 3.000 en 5.000 toeschouwers liggen. Dat is spijtig omdat Sparta altijd volle bak heeft en er op deze manier fans teleurgesteld moeten worden.Wat ook naar voren kwam in het radio interview is dat Sparta in de kosten zal moeten gaan snijden om het hoofd boven water te houden. Maar waarschijnlijk is dat niet genoeg en zal er ook financiële hulp moeten komen om de hele sector deze crisis te laten overleven.Als laatste is Sparta voorstander van een eredivisie van 18 clubs. Dit om van de eerste divisie ook als een volwaardige competitie te houden. De invulling ervan (verdeling prijzen, degradatie, etc.) wil Sparta aan de KNVB overlaten. Met dit laatste is ook het standpunt van Sparta bekend en sluit het zich aan bij de standpunten van FC Groningen en Heracles die ook voor een competitie van 18 clubs zijn. Hiermee torpedeert Sparta de wensen van het merendeel van de clubs (zie ons artikel van gisteren)

Wil je het interview beluisteren, klik dan HIER

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties