Gisteren werd in de voetbal-talkshow Veronica inside bekend gemaakt dat wanneer de competitie vanavond, na de mededelingen van het kabinet, tot 1 september stilgelegd zal worden, er een scenario beschikbaar is over de eindstand en er een reddingsplan is voor clubs die in de problemen komen. Sparta heeft tot dusver nog niet ingestemd met dit plan.

Het grotere doel van het geheel is dat de clubs gered moeten worden van de ondergang en Ajax (dat een overvolle kas heeft) geld uitleent aan de clubs die minder bedeeld zijn. Hoe Ajax de rol van barmhartige Samaritaan zal gaan vervullen is niet bekend. Dat de club nog meer zijn stempel zal drukken op het Nederlandse voetbal en op termijn het eigen belang zal dienen is natuurlijk niet uitgesloten, gezien de Europese ambities die de club heeft.

Het plan behelst dat de competitie volgend jaar met 20 clubs van start zal gaan. Daarbij is er dus sprake dat er dit jaar geen degradatie plaats zal vinden en de Graafschap en Cambuur aan de huidige 18 eredivisieclubs worden toegevoegd. De volgende clubs zijn hiervoor: Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Heerenveen, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, FC Fraude, ADO Den Haag en RKC

Uiteraard zijn er ook tegenstanders: Alle “echte” eerstedivisieclubs (Op Cambuur en De Graafschap na) die de waarde van hun competities zien verdampen. En uit de eredivisie o.a. FC Groningen en Heracles.

Onze club heeft net als een aantal andere clubs nog geen keuze gemaakt. Vraag is dus of Sparta zich solidair gaat verklaren aan dit reddingsplan of dat men dit idee gaat blokkeren. 85% van de clubs moet immers voor dit plan stemmen.

Wat vinden jullie wat Sparta zou moeten stemmen. En vooral ook waarom… Laat je horen.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties