kok saito

Voor de weinige mensen die nu om een uurtje of een ’s nachts nog steeds de uitslag niet weten van de wedstrijd Sparta – FC Volendam: het is 4-0 voor ons geworden! De eerste thuiswinst van het seizoen. Een zeer terechte ook. Na een moeizame eerste helft, brak in de tweede helft de Japanse zon door. Invaller Koki Saito bracht met zijn frisse spel de verlossing. 

Voorafgaand aan de wedstrijd luidde de alomvattende vraag natuurlijk: How Much Is The Fish? Tegen welke prijs zou Sparta Volendam thuis gaan verslaan. We hebben niets aan de wetenschap van de kiloprijs van paling. Daar schrik je van. Dat een enkele speler op het veld gelijkenis toont met de zanger van Scooter, is ook geen indicatie hoe duur de vis op deze zaterdag gegeten zou worden. Opstellingen daarentegen geven wel een indicatie. 

Onze trainert Maurice Steijn zorgde toch wel voor een verrassende opstelling. De lange Mike Eerdhuijzen uit Volendam werd tegen de lange gieken Murhen en Veerman gepositioneerd als verdediger. Auassar moest banken, maar dat ook vanwege trieste familieomstandigheden, waardoor hij weinig had getraind. Op de flanken speelden Sambo en Pinto die gedurende de hele wedstrijd een dikke voldoende haalde. Soms was het uitverdedigen van Sambo te frivool, maar over het algemeen waren ze een genot om te zien. Verschueren boven Mijnans was ook een keuze die opval. Maar een getergde Mijnans is ook wat waard, een degelijke Verschueren, die wel eens beter wedstrijden speelde voor Sparta, ook wel weer. Ja, we blijven als redactie positief. Letterlijk en figuurlijk.  

Olij verdient een eigen liedje  

Het wedstrijdverloop dan. Eerlijk gezegd waren de eerste kansjes, na een halve kan van Van Crooij voor de ploeg van Wim Jonk. Keeper Nick Olij maakte die puik onschadelijk en alleen al daarom verdient hij een eigen liedje. Nee, niet alleen daarom. Onze nieuwe keeper bevalt de redactie van ITWM zo goed dat hij echt een nieuwe yell verdient. Spangenaren, help ons en hef een lied aan. We zijn zo blij met Nick Olij, maar dan ludieker. 

Blij ook in de 15e minuut. Olij, ja weer hij, assisteerde met een lange trap Van Crooij die vervolgens koel afmaakte: 1-0. De hemel zij geprezen. Donkere luchten boven de Dijk. Nick en Simon uitgezongen. Annie Schilder zonder trapje. Jan Smit was niet aanwezig. Yolanthe Cabau van Kasbergen slechts een vage herinnering.  Mühren de achternaam van Robert, niet van Arnold of welke vedette uit het verleden dan ook. Robert die tot een minuut voor rust de misschien toen wel verdiende gelijkmaker kon binnenlopen, maar naast schoot. De ruststand van 1-0 voor Sparta was nog gelukkig. Het hield niet over. Een gelijke stand zou terecht zijn geweest.  

Lauritsen de afmaker, Saito de aangever

In de tweede helft gebeurde er na de wissels van Volendam iets geks. De Ould-Chik’s werden ingebracht. Een weinig gelukkige hand van wisselen van Jonk. Steijns wisselen was wel fijn. Halverwege de tweede helft maakte Koki Saito zijn debuut als vervanger van Younes Namli. Door vele supporters, en ook door ons, wordt Namli gezien als tactisch vernuft van ons team. In deze wedstrijd was dat even wat minder. Achteraf gelukkig maar, want dat betekende de komst van de Japanner Saito die in tien minuten tijd met mooie acties, direct passes naar voren het publiek wakker schudden en enthousiast maakte. De Schwung was terug op Het Kasteel. Saito is de naam. Tobias Lauritsen de afmaker van zijn aanvalsopzetten. Zo stond het ineens 3-0. Volendamse supporters die thuis waren gebleven deden teleurgesteld het licht uit op de Dijk. De garnalen terug in het IJsselmeer en de deur op slot. Voor de zondag. Amen. 

Op sfeervol Kasteel zijn boeren oke.

Sparta was nog niet klaar. Beter geschreven: Saito was nog niet klaar. De Japanner bereidde ook de 4-0 van invaller Mijnans voor. Wat een held. Even daarvoor had FC Volendam El Kadiri gewisseld voor de jonge Palingfuik (sorry, flauw grapje, we hebben pils gedronken en tikken dit middernacht). Hoe dan ook won Sparta op een sfeervol Kasteel, waar ook fans van Zulte Waregem zongen dat boeren oke zijn. Dat is toch mooi? Vissers en boeren, ze zorgen voor ons eten. En Davy de Fauw? Die kennen we nog en is inderdaad lauw. 

Sparta staat door dit resultaat nu even zevende. En gaat vol goede, in de winning, moed naar Zuid volgende wedstrijd. Namli gewoon in de basiself daar, met een scherpe Saito op de bank. Dan gaan ze daar in de Kuip wat zien! Ono? Saito!!!

Abonneer
Abonneren op
274 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties