De KNVB houdt de optie open dat de Nederlandse betaald voetbalcompetities nog voor 30 juni uitgespeeld kunnen worden. Het verbod op evenementen en bijeenkomsten, dat het kabinet maandag tot 1 juni aankondigde, geldt volgens de bond in principe niet voor voetbalwedstrijden. Dat houdt in dat de eerder afgesproken datum van 6 april blijft staan.

Een ander scenario waarmee rekening wordt gehouden, is dat de competities na 30 juni worden afgemaakt – wat gevolgen kan hebben voor clubs die spelers hebben wiens contracten aflopen. Ook zou besloten kunnen worden om de competities niet verder te spelen en de huidige stand definitief te maken, wat weer consequenties heeft voor plaatsing voor Europees voetbal (eredivisie) en promotie-degradatie (Keuken Kampioen Divisie).

Twee weken geleden werden alle sportwedstrijden verboden, zowel op amateur- als professioneel niveau. Omdat er na maandag onduidelijkheid bestond over het al dan niet toestaan van voetbalwedstrijden zonder publiek, deed de KNVB navraag bij het ministerie van VWS, zo schrijft KNVB-directeur betaald voetbal Eric Gudde dinsdag. Er wordt in de aanloop naar 6 april een besluit genomen over de competities.

Er zijn voor de meeste clubs nog acht speelronden te gaan in de eredivisie. Daarnaast staat ook de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht nog op de agenda.

Bron: NRC

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties