Nieuwe spelers komen eraan!

“Er komen binnenkort wat verrassingen aan”, belooft technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover de NOS. Hij doelde daarmee op spelers. Komende week kunnen we dus minimaal twee versterkingen verwachten. Natuurlijk, een uitgerangeerde speler uit de 5e Franse divisie is ook een verrassing. Maar we schatten Nijkamp iets hoger in. Strootman lijkt onhaalbaar – maar wie weet. Is Velanas nog in beeld? Of komt er iemand anders uit de welbekende hoge hoed? We wachten af – met vier versterkingen (twee verdedigers, een middenvelder en een spits) zou de Spartaanse selectie voor nu rond zijn. Totdat er er iemand weggaat natuurlijk.

“Rijsdijk als enige kandidaat”

Gerard Nijkamp laat aan de NOS weten dat Sparta druk in gesprek is met nog maar één kandidaat voor het hoofdtrainerschap. RTV Rijnmond laat vandaag dan weer weten dat Rijsdijk de voornaamste kandidaat is om trainer te worden.

Tel beide media bij elkaar op en het sommetje is snel gemaakt: 1 + 1 = Jeroen Rijsdijk. Als RTV Rijnmond gelijk geeft natuurlijk – zo niet, dan moet de regionale zender zich kapot gaan schamen, maar Rijnmond is doorgaans goed ingevoerd, dus laten we er maar vanuit gaan dat de bronnen kloppen.

Rijsdijk aanstellen is een grote gok. Maar in ieder geval is er de goede klik met Boukhari en Kooiman al. En ach, op zich is het ook weer geen grotere gok, dan één of andere B-trainer die niet eens op het lijstje van de eerste 5 trainers stond.

Nadere invulling technische staf

Dit weekend voert technisch directeur Gerard Nijkamp nog gesprekken met Rijsdijk. Maar Nijkamp weet exact wat hij aan Rijsdijk heeft. En voor Rijsdijk is het een grote kans om aan de slag te gaan bij een Eredivisie club. Hij zal vrijwel zeker ja zeggen en financieel zal deze oplossing ook allemaal geen probleem zijn. Als Rijsdijk inderdaad de enige kandidaat is, dan zullen de gesprekken eerder gaan over het invullen van de technische staf. Want er zal bij het doorschuiven van Rijsdijk toch een assistent-coach bij moeten komen. Het ligt voor de hand dat, naast Boukhari, er een assistent bij komt met de nodige ervaring, maar ook iemand die zich niettemin ondergeschikt kan maken aan een ‘jonkie’ als Rijsdijk.

We zijn dan ook benieuwd of Nijkamp dit weekend direct de invulling van de technische staf rond maakt, of dat de komende weken nog het spel ‘wie wordt de nieuwe assistent van Rijsdijk’ gespeeld zal gaan worden.

Abonneer
Abonneren op
109 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties