sterretjes in hoekvak

IN ACTIE TEGEN SPARTAANSE EENZAAMHEID.
VAN EEN SPARTAAN, VÓÓR EEN SPARTAAN

In het afgelopen jaar kregen Sparta Rotterdam en de Supportersvereniging regelmatig berichten van kennissen, mantelzorgers en verpleegkundigen met de vraag of we iets voor de betreffende zieke en/of eenzame Spartaan konden betekenen in deze coronatijd. Uiteraard, graag zelfs! We zetten als club en supportersvereniging een kaartenactie op touw of gingen individueel langs om Sparta-gerelateerd leesvoer af te geven. Tot grote vreugde. Geen moeite, groot plezier.
Maar nu de lockdown een feit is en de feestdagen naderen, willen we zelf het initiatief nemen. Ben of ken je iemand die het extra zwaar heeft in deze tijd, door eenzaamheid en/of ziekte? Meld het ons via info@despartasupporter.nl of via persoonlijke mail onderaan dit bericht. In het verlengde daarvan: zou jij graag iets voor een eenzame en hulpbehoevende Spartaan willen doen? Een kaartje sturen, een belletje, videobellen, een wandeling wellicht? Of heb je zelf een origineel idee? Meld je dan óók alsjeblieft! Uit ervaring weten we inmiddels: geen enkele moeite, en een groot plezier. Schroom niet als je verlegen zit om wat aanspraak in deze lastige tijd, of als je zo iemand kent, om te mailen. En laat je rood-witte hart spreken en mail ons als je wat wilt doen voor zo iemand. Uiteraard wordt er vertrouwelijk en zorgvuldig met de gegevens omgegaan.

Hartverwarmende groet, Sparta Rotterdam en Vereniging ‘De Sparta Supporter’.

Info@despartasupporter.nl of wanneer je het liever persoonlijk wilt mailen:
Peter van der Zwan: Petervanderzwan78@gmail.com
Sander Kooijman: Slkooijman@hotmail.com

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Chasse patate
Spartaantje
1 maand geleden

Hulde!

D
Andre_T
Spartaantje
1 maand geleden

Geweldig initiatief. Ik ga me zeker aanmelden om als Spartaan ook mijn bijdrage te leveren. Toevallig heeft mijn dementerende vader vanuit deze actie gisteren ook post gekregen. M’n vader is 90 en bijna 60 jaar lid van Sparta. Zijn geestelijke aftakeling doet me erg pijn en toen hij afgelopen zomer moest worden opgenomen in een verzorgingshuis deed dat veel verdriet. Qua mantelzorg was het eigenlijk niet meer te doen, de zorg werd te veel. Hij zit nu gelukkig heel dichtbij en we proberen voor zover mogelijk met de huidige omstandigheden iedere week wel een paar keer langs te gaan. En desondanks geeft ie iedere keer aan zich alleen en eenzaam te voelen, dat snijdt dan door m’n ziel. Maar ondanks z’n ziekte probeert hij Sparta nog op de voet te volgen, we kijken samen de samenvattingen en teletekst is z’n grootste vriend, het feit dat Sparta het nu zo goed doet in de stand maakt het hem erg trots op de club. Gisteren na ontvangst van de Sparta post was ie erg ontroerd en blij met de persoonlijke touch van de post. Toen hij het vanmorgen liet zien hebben we samen uit volle borst de Sparta mars gezongen. Op zulke momenten denk ik vaak terug hoe ik als 5 jarig ventje aan de hand van m’n vader voor het eerst meeging naar het Kasteel. Dat heeft ie mij gelukkig gelijk bijgebracht. Geweldig hoe Sparta en de supportersclub dit hebben bedacht en samen aanpakken. Hulde en enorm bedankt.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Andre_T
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Andre_T
30 dagen geleden

Mooi dat je dit deelt, André.
Geeft aan hoe belangrijk het is dat er wordt omgekeken naar kwetsbare mensen. Goed dat Sparta en de supporters daarbij een rol voor zichzelf zien.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Andre_T
1 maand geleden

Mooi Andre. Geniet van deze momenten van/met je vader.

Laatste wijziging 1 maand geleden door D1888
D
Mark
Spartaantje
1 maand geleden

Prachtige actie. Ik hoop dat veel mensen hun (Sparta) hart laten spreken en heb mezelf alvast aangemeld hiervoor.

D
Cap
Spangenaar
1 maand geleden

Goed initiatief!! Hopelijk wordt dit een succes!