We zijn allemaal in de ban van het Corona-virus. Voetbal is bijzaak geworden. Nou ja, eigenlijk is voetbal altijd bijzaak geweest. Nu komt het besef. Maar laten we er niet omheen draaien. Het is toch verdomme wel een heerlijke bijzaak he?! Het voelt alweer een eeuwigheid geleden dat we Emmen op z’n klote gaf. Daarnaast voelt het een andere wereld dat FC Utrecht ons op de klote gaf. Wat dat betreft konden onze laatste twee wedstrijden niet meer des-Spartaans. Het was Sparta in een notendop.

Ik mis het hoor, tezamen met jullie de eeuwige Sparta-trainer uithangen. Verdomme, wat hebben wij er met zijn allen verstand van op deze prachtige website zeg. Ik kan niet wachten op mijn gebruikelijke ergernis bij de herhaaldelijke discussies. Op het moment zelf is het bloed irritant, maar ik zou er nu een moord voor plegen. Harush of Coremans, 4-3-3 of 4-4-2, de nutteloze opstellingen en ga zo maar door.

Sparta is zo veel meer dan voetbal. Onze club is nostalgie, sentiment, romantiek en emotie. Dat is wel gebleken in deze bizarre en onzekere tijd. Sparta is een sociaal vangnet. Normaliter op het Kasteel en op deze site. Het Kasteel is voor nu alleen een droom. Wat ons rest is ITWM. We bespreken het virus, en duiken sinds kort, uit armoede, terug in de tijd. Al moet ik zeggen: uit armoede geboren, maar wat een fantastische verhalen. Het is mooi om te zien hoe we in deze tijd toch nog ‘bij elkaar blijven’. Op deze manier leeft Sparta op een andere manier dan op het veld. Beste Spartanen, bij neerlaag en victorie, in voor- of tegenspoed, rood wit gaat nooit verloren.

Op het moment geen sportieve neerlaag of tegenspoed maar ergere zaken. Laten we vooral onze momenten blijven delen en laten we vooral de site levendig houden. En het allerbelangrijkste: laten we vooral gezond uit deze strijd komen. Want nog jaren hierna zullen wij laten horen: SP-AR-TA. Ik kan niet wachten om het Kasteel weer te betreden. Om nieuwe helden geboren te zien worden. Om de Sparta-Marsch weer te horen, Jack Kriek door de microfoon, de kale kop van Kooiman bij het inschieten, dat prachtige tenue weer te zien en om ons weer te horen en zien juichen. Spartanen, blijf posten en blijf met mooie verhalen komen. En snel zullen wij weer over voetbal praten. Zowel online als op Het Kasteel. En we gaan ze pakken, dat Zuid, ze zijn nu goed weg gekomen, maar we gaan ze pakken!

SpartaJordy

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties