Hoeveel verdien je als voetballer bij Sparta Rotterdam? Gemiddeld verdien je als speler voor deze Eredivisieclub € 200.000 per jaar. Dat is exclusief het bedrag dat voetballers ontvangen bij het winnen van een specifieke wedstrijd of competitie. Mario Engels van Sparta verdient met € ***** het meeste per jaar. Dirk Abels en Mica Pinto verdienen met € **** het minst. Het salaris in de Eredivisie en bij Sparta kan verder oplopen. Hoe zit dat eigenlijk?

Het salaris bij Sparta bestaat uit een basisloon en premies

Hoeveel je verdient als voetballer ligt natuurlijk aan het niveau. Dat is ook zo bij Sparta Rotterdam. Er zijn dus verschillende salarissen voor amateur, semi-prof en profvoetballers. Elke voetballer verdient een wekelijks basisloon. Daarnaast heeft een prof ook recht op diverse premies en bonussen. Bijvoorbeeld als er een specifieke wedstrijd wordt gewonnen.

Ook de positie op het veld heeft bij Sparta invloed op het loon dat een voetballer ontvangt. Zo kan een spits meer geld verdienen per gemaakt doelpunt. Een voetballer op de buitenvleugel of een middenvelder kunnen premies verdienen bij het geven van een assist die leidt tot een goal. Keepers verdienen ook bonussen. Bijvoorbeeld als Olij de 0 blijft houden. Dat geldt ook voor Sparta voetballers op een verdedigende positie. 

Ook fans willen een graantje meepikken

Er wordt ook steeds meer gewed op voetbal, tijdens het fysiek kijken van een match of vanuit je luie zetel. Online weddenschappen op voetbal zijn nu heel eenvoudig mogelijk. Voorheen was dit niet het geval en moest je naar een fysieke bookmaker.  Anno 2022 kun je een weddenschap afsluiten voor, tijdens en zelfs na de wedstrijd. Via bet-sites.nl vind je nu eenvoudig een overzicht van de beste bet sites in Nederland. 

Wat verdien je bij Sparta als je niet uit de Europese Unie komt?

Er geldt een ander salaris voor spelers die bij Sparta voetballen maar niet uit de Europese Unie komen. Het is wettelijk vastgesteld dat deze voetballers 1,5 keer meer moeten verdienen dan het gemiddelde basissalaris in de Eredivisie. Het loon wordt ook vastgesteld op basis van de leeftijd. Voetballers die ouder zijn dan 20 jaar en niet uit de EU komen, verdienen minimaal € 436.202. Op deze manier wil men Europees talent een kans geven.

Het aantrekken van talentvolle spelers uit Europa is voordeliger voor dan het kopen van voetballers uit een niet EU land. Aan de andere kant heeft deze salarisregeling ook een nadeel. Eredivisieclubs met een kleiner vermogen of een kleine begroting, hebben minder kans op het aantrekken van talentvolle spelers die afkomstig zijn uit het buitenland.

Carrière van een profvoetballer

Een professioneel voetballer heeft geen andere inkomsten dan wat er wordt verdient met het voetballen voor een specifieke club. Het spelen voor buitenlandse clubs levert over het algemeen het hoogste jaarsalaris op. Tegenover de forse lonen staan ook beperkingen.

Voetballers worden op een jonge leeftijd ontdekt, maar gaan vaak al tussen hun 30e en 35e levensjaar met pensioen. Mogelijkheden voor onderwijs is er door hun vroege aanstelling bij professionele voetbalclubs niet of nauwelijks geweest. Na hun pensionering moeten professionele voetballers dus op zoek gaan naar nieuwe inkomstenbronnen. Sommige spelers beginnen na hun voetballende carrière aan een loopbaan als coach of trainer zoals trainer Maurice Steijn