Sleept Maurice Steijn ons uit de ellende>

We hebben het ene bericht nog niet geplaatst of we lijken al ingehaald te worden door de realiteit. Maurice Steijn wordt in allerlei media genoemd als de opvolger van Fraser.

Sparta zelf heeft nog geen officieel bericht er uit gedaan, dus officieel is het nog niet.

Wel werd door RTV Rijnmond een reactie gevraagd aan de spelers van Sparta wat zij van de situatie vonden. Dat leverde de volgende (nietszeggende) beelden op:

Auassar geraakt door ontslag van Henk Fraser

Dat deden de uitspraken van Adil Auassar natuurlijk wel. De aanvoerder kwam met een inhoudelijke reactie op het vertrek van de trainer waar hij een goede band mee had:

Reactie Sparta op het vertrek van Henk Fraser

Ook de directie kwam met een reactie op het vertrek van de trainer. Zowel Technisch Directeur als Algemeen Directeur gaven een reactie op hoe zij de gang van zaken zien rondom het op non-actief zetten van Aleksandar Rankovic en het opstappen van Henk Fraser. Ook geven zij aan dat Maurice Steijn gevraagd is om de groep al eerder onder zijn hoede te nemen. Daarover bestaat nog enige onzekerheid als we de directieleden mogen geloven

Gerard Nijkamp aan het woord:

Algemeen Directeur Manfred Laros met zijn verhaal:

Update: Steijn vanaf dinsdag voor de groep

Sparta heeft maandagavond bevestigd dat Steijn vanaf dinsdag 26 april de trainingen zal gaan leiden. Het volgende persbericht werd op de website van Sparta geplaatst:

Sparta Rotterdam heeft een formeel akkoord bereikt met Maurice Steijn om het seizoen af te maken als hoofdtrainer. De 48-jarige Hagenaar zal vanaf dinsdagochtend de trainingen leiden van de A-selectie. Hij wordt hierbij geassisteerd door Nourdin Boukhari en Jeroen Rijsdijk.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp over de aanstelling van Steijn: “Na de mededeling van Henk Fraser dat hij vertrekt hebben we uiteraard ook contact gehad met Maurice Steijn. Uit die gesprekken, die wij zondagavond en vandaag hebben gehad, bleek dat hij de verantwoordelijkheid wil nemen en bereid is om er met de spelers en staf er alles aan te doen om Sparta in de Eredivisie te houden. Als club zijn we blij dat hij bereid is om niet per 1 juli te starten, maar ons nu al wil helpen. Het is tekenend voor het karakter dat hij niet voor de veilige weg kiest en nu ook deze doelstelling wil realiseren.”

Sparta Rotterdam heeft nog vier wedstrijden en eventuele Play-Offs om handhaving te realiseren. De reeks van vier wedstrijden start aanstaande zaterdagavond thuis tegen AZ.

Abonneer
Abonneren op
245 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties