geruchtenmachine

Van geruchten zijn we niet vies bij ITWM. Zo bleek gisteren maar weer toen we van het befaamde instagram-account peczwolle_nieuws breaking news over Henk Fraser publiceerde. Vandaag een nieuwe episode in het winterse achtergronddecor van het transferwindow: Gaat Danzell Gravenberch Sparta verlaten? En is Henk van Stee nu bij Vitesse uitgekomen om reserve spits Buitink daar op te halen?

Volgens het altijd betrouwbare FC Update, die haar informatie baseert op De Gelderlander, zou de spits in de belangstelling van Sparta staan, maar ook van Fortuna Sittard. De 20-jarige aanvaller heeft nog geen basisplaats weten te veroveren in het Gelredome en moet het uitsluitend van invalbeurten hebben.

Vraag is of hij wel een basisplaats zal kunnen krijgen bij Sparta. Met de prima presterende aanvalslinie lijkt vooralsnog niets mis bij Sparta. Buitink zou mogelijk wel de concurrentie kunnen aanwakkeren.

Thomas Buitink staat overigens t/m 2021-22 onder contract bij Vitesse. Mocht Sparta hem aan willen trekken dan betekent dat, dat er naar alle waarschijnlijkheid, sprake zal zijn van een transfer- of huursom.

3.8 5 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
97 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Fan
Spangenaar
15 dagen geleden

Bijna weekend – laat de boeren maar komen!! Opvreten zullen we ze

D
SpartaJordy
Gladiator
16 dagen geleden

Laat die Buitink maar komen maar dan wel het seizoen erna gelijk vastleggen.
Veel mensen hebben het over 4e of 5e spits maar hoeveel kwalitatieve centrumspitsen heeft Sparta eigenlijk? Ik tel er voorlopig maar 1 en dat is Thy.
Emegha is nog te licht (letterlijk) en Gravenberch te zwaar;)
Emegha moet lekker minuten gaan maken in de KKD en Gravenberch moet je of afscheid van nemen of hij moet accepteren dat hij wellicht kans maakt op 10 minuten oorlog maken, waar nodig.
Als je halverwege het seizoen in het linkerrijtje staat is dit het ideale moment om al met volgend seizoen bezig te zijn en te starten met doorselecteren. Als H&H Buitink dus alle langere tijd willen(en volgens mij stond hij op het lijstje met Druijff en Traore) is dit het ideale moment om hem in te passen. Nogmaals dan moet er wel een optie tot koop zijn.
Maar het lijkt mij totaal niet onlogisch om voor volgend jaar Buitink, Thy, Reda en Engels te hebben in de voorhoede. En dan moet ik het met Reda nog maar zien of hij daadwerkelijk de stap van Eerste Divisie naar Eredivisie kan maken. Ik heb mijn twijfels.
Mensen kijken vooral naar het nu en dan lijkt de keuze onlogisch, maar regeren is vooruitzien. Want ook Duarte gaat met deze statistieken en ontwikkeling een interessante target worden voor andere clubs.

D
Ton
Spartaantje
16 dagen geleden

Off topic: spitsen voldoende. Ook als Gravenberch weg zou gaan. Middenveld wel zoeken naar versterking. appie zal wel een keer weggaan Adil stopt aan einde seizoen en Burger ontwikkelt zich dit halfjaar zo goed dat hij met open armen wordt ontvangen op zuid. Bakker is deze zomer stilletjes van ADO naar Roda vertrokken. Die jongen kan echt nog wat. Is goed voor de balans op het middenveld. Ik zou eens met hem gaan praten als ik Henk zou heten.

Verder onder de indruk van het spel de afgelopen weken. Een stuk beter dan de eerste wedstrijden met de 5 verdedigers. Na de omzetting ging het pas lopen.
Ik ben echt benieuwd zondag. Heb er wel vertrouwen in.

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Ton
16 dagen geleden

ik blijf

nicopijpers
Spartaantje
16 dagen geleden

Zijn deze verhalen en berichten nu allemaal verzinsels verhalen of geruchten ,
Zit er ook nog iets van waarheid bij ik ben benieuwd .

Laatste wijziging 16 dagen geleden door nicopijpers
D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  nicopijpers
16 dagen geleden

“Een gerucht is een verhaal dat de ronde doet, maar waarvan de waarheid niet vast staat. De informatie in een gerucht kan variëren van een roddel tot gerichte propaganda. Geruchten kunnen zich onder vrienden en kennissen verspreiden van mond tot mond.” Bron: Wikipedia (ook niet altijd waar) 😁

Laatste wijziging 16 dagen geleden door Melkchocolade
D
King P88gba
Gladiator
16 dagen geleden

Ook dit is een onzin bericht. Tenzij je Buitink echt kunt vastleggen. Sparta moet oppassen dat jongens als Gravenberch de ontwikkeling van Emegha niet in de weg zitten. Dat is namelijk wel wat er nu gebeurt. Met Thy, Engels, Kharchouch en Emegha ben je prima voorzien. Dus of je legt Buitink vast of het is gelul . Van Stee is slim genoeg om nu geen speler van Vitesse te gaan huren voor een half jaar.

s1983
Gladiator
17 dagen geleden

Laat ze liever die Balk van Groningen daar transfervrij weghalen. Dat zou een hele dikke vinger zijn naar die galbak van een Fledderus.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  s1983
16 dagen geleden

Als dat maar geen huilebalk is.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  s1983
17 dagen geleden

Die heeft toevallig 1 bal verkeerd op zijn schoen gekregen tegen Ajax, maar verder….?

s1983
Gladiator
Je reactie op  Dikker
17 dagen geleden

Die heb ik liever dan een spits huren van vitesse die ook niks bewezen heeft.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dikker
17 dagen geleden

Precies, laat hem maar naar Twente gaan.
Dat doet ook pijn bij Groningen.
Wel heerlijk dit voor die Fledderus, met zijn grote mond.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
16 dagen geleden

Ja was als voetvoetballer ook zeer irritant.

D
Sunny
Spartaantje
17 dagen geleden

Leuk hoor al die geruchten, maar over het algemeen klopt er niets van.
Wat moet Sparta in godsnaam naam met Buitink? Wij hebben Thy, Engels, Kharchouch, Gravenberch en Emegha al als spitsen. En 6e spits lijkt mij niet logisch en onwenselijk. Als je al een extra speler wil aantrekken, ga dan voor een snelle en creatieve aanvaller/middenvelder, een onberekenbare speler. Een opvolger van Rahy zeg maar.
Dit lijkt mij dus een broodje aap-verhaal net zoals het gerucht als zou Fraser in de belangstelling staan van PEC Zwolle.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Sunny
17 dagen geleden

Wie was Rayhi ook alweer ?
Was dat die speler die we enorm zouden gaan missen ?

D
ATX
Spangenaar
17 dagen geleden

Gravenbech

“Ik respecteer de keuzes van de technische staf, maar ik moet ook aan mijn carrière denken. Als ik hier geen minuten kan maken, moet dat elders. Ik kan het nog laten zien, mits ik de minuten krijg om het te laten zien”, gaat Gravenberch verder.

Om die reden staat de spits ervoor open om in januari een transfer te maken, ondanks dat zijn contract bij Sparta nog tot de zomer doorloopt. Sparta heeft bij monde van technisch directeur Henk van Stee laten weten dat men hem het liefst binnenboord houdt.

“Dat heb ik ook gelezen en dat is een compliment. Alleen wil ik spelen of in ieder geval zicht op speelminuten hebben. Het zou prachtig zijn als dat in de Eredivisie kan, want ik weet dat het daarin kan laten zien. Maar het buitenland is ook mooi. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik nog wel naar het buitenland zou willen.”

Het zou wel betekenen dat Gravenberch zijn met de nodige moeite heroverde plek in de Eredivisie op het spel zet. Hij haalt zijn schouders op.

“Natuurlijk is het lastig, maar je moet door. Er zijn ergere dingen in het leven. Als ik in de tweede seizoenshelft net zo weinig speel, wordt het aan het einde van het seizoen nóg moeilijker. Ik heb liever dat ik dat voor ben. Het is zeker zo dat ik me heb teruggeknokt naar de Eredivisie, maar er leiden meer wegen naar Rome.”

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  ATX
17 dagen geleden

Gravenberch heeft het wel heel erg hoog in zijn bol gekregen zeg. Hele matige speler die alleen iets met zijn fysiek kan forceren. Voetballend onze 5e spits. Mag heel erg blij zijn bij Sparta in de Eredivisie te spelen.

Laatste wijziging 17 dagen geleden door Houten Klaas
D
Mortenino
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
17 dagen geleden

Eens. Meneer is met Sparta bezig aan zijn negende club, nooit echt ergens geslaagd en wil na een half jaartje alweer naar club nummer 10. Meer dan een mooie goal tegen ADO in de beker heeft ie nog niet laten zien. Leuk om als stormram erbij te hebben maar als ie nou al gaat lopen klagen dat ie meer moet spelen dan had ie die bal tegen PSV van 2 meter afstand niet huizenhoog over moeten schieten. Dan had ie zich onsterfelijk gemaakt. Nu accepteren dat je 4e spits bent en anders gewoon weg wezen.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
17 dagen geleden

Maar om wat te forceren, prima.
PSV was b.v. ineens helemaal de kluts kwijt.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  ATX
17 dagen geleden

Vandaar de interesse in Buitink.
Duidelijk.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Nog niet helemaal.
Buitink speelt bij Vitesse te weinig.
Valt wel regelmatig in.
Bij ons zal dat niet anders zijn.
Dus weinig logica.
Ik zie Thy en Engels sowieso liever spelen ipv Buitink.
En dan heb ik ook nog vertrouwen in Kharchouch.
Dus een 3e of 4e rol als spits, meer zit er niet in.
En dat heeft hij bij Vitesse ook.

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
16 dagen geleden

Dan heb je eigen kweek Emegha ook nog.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
17 dagen geleden

Ik denk dat Thy zeker speelt als Buitink zou komen en dat dan Engels, Kharchouch en Buitink moeten knokken om een plekkie.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Hans E
17 dagen geleden

Met alle respect voor onze eigen spelers, maar Buitink is wel van andere kwaliteit dan Kharchouch, Engels en Gravenbergh.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Is dat zo ??? Vertel……..

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  HansG
17 dagen geleden

Eentje van de buitinkategorie…

s1983
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Wat heeft die Buitink laten zien dan?

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Toch zou ik die Gravenbergh nog even proberen te houden, want die kan je nog wel eens nodig gaan hebben in de tweede helft van het seizoen. Tegen de top 3-4 van dit moment bijvoorbeeld.

D
Rood en wit
17 dagen geleden

Deze optie was er ook aan het begin van het seizoen en dat ging niet door.
Deze transfer zal er dan ook zeker niet komen

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
17 dagen geleden

Klopt, Buitink staat wel op de radar maar niet in de winterstop

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Hoofdpijn
17 dagen geleden

Druijff wel?

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Die gaat zo goed als zeker naar Ado

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
16 dagen geleden

Aanname dus.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
17 dagen geleden

Bron?

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
16 dagen geleden

Wat denk je Fonz? Dat ik hier roep dat ik gisteren een kopje koffie heb gedronken met van Stee, Laros en kantoorpersoneel? Dat spelers ter sprake kwamen maar dat Druiff niet naar Sparta wilde vanwege het kunstgras, dat Ado fors wil betalen en dat AZ na het dakdrama zich een soort van verplicht voelt om dit toe te staan.

Natuurlijk heb het bovenstaande niet plaats gevonden… wel een lekker bakkie, Olaf !

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
16 dagen geleden

Moet je ook eens vertellen wat er wel heeft plaats gevonden en met wie.

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
16 dagen geleden

Ik ga hier niet roepen welke uitgaande en ingaande spelers ik de afgelopen 3 jaar heb vermeld.

1) het heeft geen meerwaarde, 2) ik hoef geen schouderklopjes (heb al ego genoeg zeg maar), 3) geen idee wie je bent en waarom ik überhaupt enige tekst en uitleg aan jou moet geven.

Ik post soms wat ter informatie.
Dat is alleen als de deal beklonken is.
Club, speler en Sparta zijn akkoord.

Mochten ze aan het onderhandelen zijn ben ik terughoudend in mijn schrijven.

Mocht het stoom nog niet uit je oren komen dan kan je dit alvast in je geheugen prenten.

Mocht er een megabod komen op Harroui dan wordt er geen vervanger gehaald, tenzij buitenkans, en zal er in worden gezet op het overnemen van Burger.

Mocht Gravenberch vertrekken wordt er wel en vervanger gehaald. Jij mag raden Buitink of Dervisoglu…

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
16 dagen geleden

Mocht er een megabod komen op Harroui dan wordt er geen vervanger gehaald, tenzij buitenkans, en zal er in worden gezet op het overnemen van Burger.
Oud nieuws

En raden doe ik niet aan,bovendien als je hier iets neer zet mag je een reactie verwachten zeker als het nog niet beklonken is.Over stoom gesproken.En ik weet ook niet wie jij ben.

Laatste wijziging 16 dagen geleden door Fonzy
D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
16 dagen geleden

Klopt dat het oud nieuws is. Ik heb hetzelfde kenbaar gemaakt.

Reageren mag zeker. Misschien kan je je voorstellen dat je niet een bron openbaart. Dus vragen naar een bron is zinloos. Sla dat gewoon over.

Mocht je reageren volgt er geen reactie meer van mijn kant. No hard feelings! Geniet van je dag Fonz en op naar de 3 punten een zondag !!

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
16 dagen geleden

Nog een laatste reactie dan jouw zgn nieuws heeft al lang in dekranten gestaan en inderdaad geen probleem 3 punten zou geweldig zijn.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Fonzy
17 dagen geleden

Ja Fonzy dat ik ook gelezen en samen met Leon Guwara van Utrecht

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
17 dagen geleden

Dan kunnen we dit topic sluiten

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Jan
17 dagen geleden

Lijkt mij een goed idee Jan.

D
Rood en wit
Je reactie op  Jan
17 dagen geleden

Snap niet waarom ITWM zo deze onrust stookt.
Eerst Fraser naar Pec… ( Hoe verzin je het ) en nu Buitink die niet gaat komen.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
17 dagen geleden

Verhaal van Buitink staat vermeld op Voetbalprimeur, dus terecht dat dit in de geruchtenmolen vermeld wordt.

Maar dat van Fraser werd
Door
Een supporter van PEC genoemd op Instagram. Dat zou de geruchtenmolen niet mogen halen, want op social media vind je honderden geruchten.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Daarom snap ik ITWM niet om deze onzin vwb Fraser op de site te plaatsen.

D
Dr. Clavan
Gladiator
Je reactie op  RWGladiator
17 dagen geleden

Zo zou Trump volgens ‘geruchten’ nog steeds de echte winnaar zijn van de verkiezingen van 3 november… en gaan we volgens Willem Engel allemaal op onze ‘favoriete’ voetbalverslaggever van RTV Rijnmond lijken wanneer je je als Spartaan laat inenten tegen Corona..

Laatste wijziging 17 dagen geleden door Dr. Clavan
D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Dr. Clavan
17 dagen geleden

Hahaha

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
17 dagen geleden

Ach onrust misschien is het juist om het wat vriendelijker te houden op itwm het is tot zondag weer komkommertijd.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
17 dagen geleden

En jij dan met al je zogenaamde nieuwtjes🤣

D
Rood en wit
Je reactie op  Ron Essen
17 dagen geleden

Jaloezie dat je niet dicht bij het vuur zit ?? :)))

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
17 dagen geleden

Als jij info hebt van binnenuit moet je gewoon je mond hier houden in het belang van Sparta.

D
Rood en wit
Je reactie op  Ron Essen
17 dagen geleden

Beetje vreemde reactie dit, heb zoveel namen hier laten vallen die vervolgens hebben getekend..

D
Hoofdpijn
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
16 dagen geleden

Laat Ron lullen, komt nooit iets zinnigs uit.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Hoofdpijn
16 dagen geleden

Klopt maar ik weet het van mijzelf.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ron Essen
17 dagen geleden

Heb je het nieuws van Harush trouwens al meegekregen ?

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
17 dagen geleden

Vertel vertel

D
Rood en wit
Je reactie op  Ron Essen
17 dagen geleden

Naar Heerenveen

Spangenaar
17 dagen geleden

Ken hem niet zo heel goed, maar het lijkt me dat we nu niet dringend versterking voorin nodig hebben, tenzij dit een bekend ‘buitenkansje’ is en in eerste instantie voor de breedte is.

Mijn verlanglijst is veel meer:

1. Verlenging Duarte
2. Verlenging Abels
3. Verlenging Auassar (+1 jaar)
4. Verlenging Mijnans
5. Verbetering Okoye

en dan:

6. Kopen talent centrale verdediging
7. Kopen talent linksback
8. Kopen talent Centraal middenveld.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

Toe maar verlenging van Abels…….

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

Ik heb al zo veel verlang lijstjes in geleverd bij vStee .
Ik ben er maar mee op gehouden zonder van me tijd .

s1983
Gladiator
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

6. Is niet nodig. Vianello komt eraan.
8. Is ook niet nodig. Talent zat daar. Als je iets haalt, dan moet het een opvolger zijn voor Appie die je in de basis kunt zetten.

peter_otte
Spartaantje
Je reactie op  s1983
17 dagen geleden

Klopt, we hebben voor dit seizoen onze huur- Zuiderling Wouter Burger nog voor die plek.. Deed het laatste keer prima….

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  s1983
17 dagen geleden

Talent zat,dat klopt ook. Maar je moet wel de kans krijgen om het te laten zien op het hoogste niveau.Delano zit al weken op de bank bij het eerste. Dan denk ik laat hem even 10 minuten mee doen.En dat is wat ik Fraser altijd verwijt,hij geef de jeugd bijna nooit een kans en dan kunnen ze zeggen en Emegha dan,ja toen was er niet veel anders meer,maar nu is Mario en Kharchouch er bij en dan is het even anders.In o/d 18 spelen ook nog een paar schoffies die ik hoog heb zitten,maar het is altijd dat laatste duwtje wat het moet doen.Soms snap ik het ook niet,als je b.v kijkt naar die oefen wedstrijd in de kuip,toen Dilrosun rechtsback speelde en het goed deed,daarna nooit geen kans meer gekregen.Je kan ook nooit zeggen dat Fraser een slechte trainer is,want anders wordt je geen 11de en sta je nu geen 9de,maar je kan wel opmerkingen maken over de wissels en sommige opstellingen.

s1983
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
17 dagen geleden

Dat vind ik ook. Het is al langer dat Fraser weinig talenten op de bank zet. Aan de andere kant , hij brengt wel snel jongens vanuit de jeugd in de basis.

peter_otte
Spartaantje
Je reactie op  s1983
17 dagen geleden

Mijnans is doorgebroken op wilskracht. Blijkbaar presteren die andere jongens op de trainingen minder.
Overigens trainen de spelers van Jong niet meer met het eerste mee. En door de lockdown spelen ze helaas ook geen wedstrijden meer…
Als Sparta tegen Fortuna in de 75e minuut met 0-5 voorstaat is de kans voor Vianello om Bart Vriends af te lossen…:-) Geen experimenten tegen Zuid…

D
Kevin Hoenderdaal
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
17 dagen geleden

Dat er genoeg talent aanwezig is klopt. Maar nu Jong Sparta al tijden niet speelt en wat ook nog best even kan duren. Zou je beter die talenten kunnen verhuren aan een kkd club waar ze nog iets van extra minuten maken. Wordt zowel de speler als Sparta wijzer van. Nu trainen ze in groepjes of alleen. Zo Afakar en vianello en eventueel dilrosun of drapke trainen mee met het eerste zitten op de bank en wat je terecht zeg maken geen minuten. Laat je ze dan even ervaring opdoen zeker als de tweede divisie nog plat ligt.

En trouwens ook jammer dat Fc Utrecht benemar vastlegde zojuist. Mooi voor Sparta geweest had jij het ook vaak over .

Laatste wijziging 17 dagen geleden door Kevin Hoenderdaal
D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Kevin Hoenderdaal
17 dagen geleden

Ik heb wel gezegd dat je Emegha aan Telstar moet verhuren,als de jeugd na 19 januari nog niet mag voetballen.En ook tegen Sparta gezegd dat ze die jongen die nu naar Den Haag gaat even moeten bekijken Leon Guwara een aantal weken geleden in November.. En Benemar niet,daar heb ik het niet over gehad. En bij Sparta moet je zeker als centrale verdediger er gelijk staan. Kijk maar Heylen,Beugelsdijk,Vriends,Mattheij. Daar kan je geen onervaren jongen bij zetten,kijk maar wat er gebeurd met Fonseca.Al heb ik wel een paar C.V.. door gegeven,maar die vallen ook in de Categorie Vriends en Heylen.

Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
17 dagen geleden

Ja daar moet dus wel goed over worden nagedacht. Een paar weken of maanden met het eerste mee trainen is natuurlijk heel mooi voor een jeugdspeler maar als je nadien tussen wal en schip valt, dan ga je toch twijfelen. Met een vaste 11 pak je wel de meeste punten dus daar gaat echt niet zo snel aan worden gesleuteld.

We moeten maar gewoon hopen dat we ons zo snel mogelijk veilig spelen dan kun je de laatste paar wedstrijden nog wel wat spelen met de opstelling en wissels.

Anders moet je eerlijk zijn en nu een paar jongens verhuren.

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

Ik denk dat alles sterk gaat afhangen van hoe wij de 2e helft van de competitie gaan draaien en waar we gaan eindigen.

Spangenaar
Je reactie op  Ed Mahn
17 dagen geleden

Kun je dat verder toelichten?

D
Ed Mahn
Spartaantje
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

Als we in de komende wedstrijden naar boven kunnen blijven kijken en de flow blijft in de ploeg dan is het nog niet nodig om nu al naar “dure of mindere” spelers te kijken. Dan kan je, dmv hier en daar een contractverbetering, voor een groot deel de ploeg bij elkaar houden en volgend seizoen aanvullen met talent uit Jong Sparta. Die ik overigens wel al speelminuten zou geven komen wedstrijden. Mochten we per ongeluk Europees voetbal halen dan kom je waarschijnlijk in een luxe positie dat er veel spelers graag naar Sparta komen volgend seizoen. Mochten we terugzakken naar de onderste plekken is alles mogelijk, maar zal niet echt positief zijn voor het gevoel van de spelers die er zijn en die er eventueel moeten komen.

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

Niet helemaal mee eens Justin, denk dat dit wellicht voor het door selecteren juist goed is. Als Sparta stappen wil zetten ook volgende seizoen dan vermoed ik dat spelers als Gravenberch en Smeeta simpelweg afvallen voor de eerste 11. Als er dan ook nog wordt getrokken aan Appie en D. Duarte plus Burger die retour naar Zuid gaat, dan wordt het echt wel een stuk minder.

Spangenaar
Je reactie op  Afdeling Schiphol
17 dagen geleden

Oke en daarom denk ik dat een extra middenvelder erbij halen een goede zet is. Hoeft niet nu direct.

Mij valt wel op dat Smeets ongelofelijk veel vuil werk opknapt, regelmatig ballen afpakt en vaak de tweede bal heeft. In ons spel van aansluitende flankspelers is dat wel van onschatbare waarde. Een ander type 10, pak die tahiri van rkc, is wel een vaardiger voetballer, maar die zie ik niet tot die fysieke dingen in staat. Van mij mag hij dus bij tekenen

Spangenaar
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

en dan vergeet ik de áller belangrijkste nog:

STROOTMAN TERUG HALEN

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Justin van Os
17 dagen geleden

Stootman terughalen is op dit moment een utopie.

Spangenaar
Je reactie op  Ruud
17 dagen geleden

Ruud laat mij lekker dromen!

D
Gert van der Beek
Spartaantje
17 dagen geleden

Zou verrassend zijn. Heeft alle jeugdoranjeselecties doorlopen. Beweeglijk en razendsnel. Maar kleinste centrumspits van de Benelux. En moet ook nog eens vele tonnen kosten.

Laatste wijziging 17 dagen geleden door Gert van der Beek
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Gert van der Beek
17 dagen geleden

Lengte zegt helemaal niets.
Messi is trouwens ook maar 1,70
En vroeger had Sparta ook een geweldige spits van 1,70 (Kowalik)

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
17 dagen geleden

Juist Ruud denk dat er bij zijn die Kowalik niet kunnen .
Daar hoorde ook toen Aad Koudijzer.
Die vochten toen op de spits positie.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
17 dagen geleden

Hij kan best een beetje ballen. Maar Buitink is geen Messi, Aquero of Maradona. Met hoge voorzetten of lange, hoge ballen vanaf achteruit heb je niet zoveel aan hem vermoed ik. Maw het spelconcept moet wel op zijn lijf geschreven zijn. En zijn duelkracht kent ook zijn beperkingen.

D
RWGladiator
Gladiator
Je reactie op  Gert van der Beek
17 dagen geleden

Ben het met je eens. Ik zie Druijf veel liever komen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Gert van der Beek
17 dagen geleden

Ik zeg ook niet dat Sparta Buitink moet halen.
Ging over lengte. Bryan Linssen is ook heel klein maar maakt behoorlijk wat doelpunten met zijn hoofd.

D
Gert van der Beek
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
17 dagen geleden

Dit seizoen niet veel. Maar hij is inderdaad een goede kopper als die een bruikbare bal zou krijgen. Maar is Buitink een goede kopper?

Martien Mozes
17 dagen geleden

Goeie zet.

D
HansG
Spangenaar
17 dagen geleden

Iets anders spits Buitink is in beeld bij Sparta. Dat van Fraser is complete nonsens.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  HansG
17 dagen geleden

Op zich mooi als Buitink in beeld is, want ik vind dat een prima spits. Had ‘m 2 jaar geleden al graag bij Sparta gezien. Ben benieuwd.
Ik denk dat wel dat er ergens een spits weg zal gaan, want op dit moment hebben we er wel wat. Als het Emegha-gerucht klopt, kan ik me niet voorstellen dat daar een opvolger voor wordt gehaald en ik kan me ook niet voorstellen dat Buitink gehuurd zou worden om op de bank te zitten. Niet als 4e spits.
Ik denk dat Gravenbergh bedankt wordt voor zijn diensten (heeft volgens mij een prestatiecontract) en dat Kharchouch een half jaar wordt uitgeleend aan een KKD-club. Dan hebben Thy, Engels en Buitink nog over. Dan zou het niet gek zijn.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Melkchocolade
17 dagen geleden

Nee, Kharchouch heb je de komende wedstrijden hard nodig. We gaan vanaf zondag een groot aantal wedstrijden snel achter elkaar spelen.
Dus de kans op blessures wordt groot.

En Kharchouch komt al uit de KKD, hij heeft nu speel minuten op eredivisie niveau nodig om zich verder te ontwikkelen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Melkchocolade
17 dagen geleden

Ik zie dan liever Kharchouch blijven en Buitink niet komen.
Veel voordeliger en ik schat de kansen voor Kharchouch ook hoger in dan die van Buitink.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
17 dagen geleden

Ik ben fan van Kharchouch, maar vraag me af of ie het komend half jaar aan spelen toe komt. En dat moet ie volgens mij.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
17 dagen geleden

Ja geloof mij maar met Buitink win je geen oorlog. En paar jaar geleden 4 of 5 scoorde hij wel vaak in de jeugd. En soms kom ik ineens een speler tegen die ik kan van jaren terug,zo als in 2016 op 1 oktober van JOVZ o/d 17 die Jan Paul van Hecke . Hij was nog geen eens aanvoerder ook,want dat was de keeper bij hun ,volgens mijn gegevens.. En zo zag ik ooit ook in 2016 bij Willem2 o/d 13[eerste jaars] Mlan Hofkens een 11 jarige geweldige linkerspits. ik ben benieuwd waar hij nu is op 15 jarige leeftijd.En 2 jaar terug bij Cambuur o/d 15 ene Tom Roorda[keeper]zat wel op de bank. En ik heb ook een centrale verdediger gezien bij Den Bosch o/d 15 twee jaar terug en dat ventje is nu in England spelend bij Wolverhampton Wanders.Justin Hubner. ik heb hem toen niet opgeschreven omdat hij een week op stage ging toen bij een Italiaanse club.Hij is nu pas 17 zie ik net. Nederlandse Clubs zitten vaak te slapen,Sparta met v/d Hecke en PSV met die ander 2 . En met Roorda b.v. F.C Groningen.

Laatste wijziging 17 dagen geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
17 dagen geleden

Heeft er 2 jaar geleden toch 7 gemaakt in de Eredivisie.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  HansG
17 dagen geleden

Hans hoe meer hoe beter kan Fraser voor elke wedstrijd een andere Spits in zetten .
Of er gaat er 1a2 weg kan ook.

D
Melkchocolade
Spartaantje
Je reactie op  nicopijpers
17 dagen geleden

Zit zeker iets in!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  HansG
17 dagen geleden

Wat zou Sparta met Buitink moeten? Fraser kiest vrijwel uitsluitend voor grote sterke spelers die duels aan kunnen gaan.

Als je hem haalt zal het voor de lange termijn zijn. Huren lijkt me echt nutteloos.

D
Sparta Nar
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
17 dagen geleden

Zaakwaarnemer verhaaltje dat Sparta geinteresseerd is in Buitink?

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Sparta Nar
17 dagen geleden

Beetje zwakke mentaliteit. ik zeg niet doen al was hij 4 a 5 jaar geleden behoorlijk goed in de jeugd bij Vitesse. ik denk dat hij niet tegen druk kan.
Beetje soort Falkenburg..

Laatste wijziging 17 dagen geleden door rotterdam[west]