Sven Mijnans

Nadat afgelopen weekend bekend werd dat de tweede club van de stad zou hengelen naar de diensten van sterktehouder Sven Mijnans lijkt nu ook AZ zich gemeld te hebben.

Nog geen officieel bod uit Zuid

Gisteren werd bekend dat er nog geen officieel bod vanuit Rotterdam- Zuid zou leggen. Op allerlei websites kwam het bericht naar voren dat de club die op de linkermaasoever speelt geen zin heeft om het spelletje van Sparta Technisch Directeur Nijkamp mee te spelen en een zo hoog mogelijke prijs voor Mijnans zal gaan betalen.

AZ

Nu blijkt dat een van de andere clubs uit de Nederlandse top een bod wil neerleggen die zou voorkomen dat de 22-jarige Spijkenisser naar de Kuip zou vertrekken. Of het waar is, het zal allemaal vandaag of morgen duidelijk worden. Er is zelfs nog een zeer kleine kans dat de clubs er niet uitkomen en het talent bij Sparta zal blijven.

Jammer

Het is uitermate jammer dat een speler van het kaliber Mijnans halverwege het seizoen vertrekt. Het lijkt het lot te zijn van onze club, die jaarlijks kampt met een tekort dat aangevuld moet worden door de opbrengsten uit verkopen. Wil Sparta, net zoals Heerenveen dat doet, een B-speler als Amin Sarr aan Olympique Lyon verkoopt, ook een flinke slag slaan? Dan zal het salarishuis aanzienlijk omhoog moeten. De paar miljoen die Sparta voor een nog anderhalf jaar durend lopend contract zal gaan vangen is natuurlijk peanuts en laat zien dat we nog mijlen ver weg staan van clubs als FC Groningen (Strand Larsen) en SC Heerenveen als het gaat om het binnenharken van echt hoge transfergelden. Beide clubs ontvingen 12 miljoen voor hun spelers.

Update 17:30 uur

Het betrouwbare Twitteraccount @SpartaNieuws meldt dat de deal nagenoeg rond is. Er was eerst sprake dat AZ speler Bazoe in de deal betrokken zou zijn. Dit lijk toch niet het geval te zijn. De prijs die AZ aan Sparta voor Mijnans zou gaan betalen zal ca. € 4 miljoen bedragen. Ook is er een doorverkoop-percentage bedongen. Het zijn allemaal natuurlijk maar onbevestigde berichten, maar we lijken er niet aan te ontkomen dat Mijnans afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd in het Sparta shirt heeft gespeeld.

Abonneer
Abonneren op
374 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties