Gerard de Nooijer

Gérard de Nooijer gaat Sparta na één seizoen al weer verlaten. De assistent van Henk Fraser wil weer op eigen benen staan, net zoals hij dat al eerder deed bij FC Dordrecht en zal volgend seizoen geen deel meer van de staf uitmaken.

Afgelopen jaar keerde de verloren zoon terug op Het Kasteel. De NOS sprak hier afgelopen december met de assistent-oefenmeester en toen leek er nog geen sprake van een vertrek maar van een door Sparta gegeven kans die je niet kan afslaan en goed voelde. Hij vertelde over zijn keuze voor Sparta het volgende: “Als je eenmaal Spartaan bent, verdwijnt dat niet meer. Dat gevoel heb ik zelf altijd meegenomen, waar ik ook gevoetbald heb. Dus toen ze mij hier terugvroegen, hoefde ik niet lang na te denken.”

Twee maanden later is het goede Sparta-gevoel er nog steeds, maar knaagt het aan de tweelingbroer uit het Zeewse Oost-Souburg dat hij niet eindverantwoordelijk is. Dat besef heeft hem doen besluiten niet verder te gaan bij Dè club van Rotterdam. In de Provinciale Zeeuwse Courant zegt hij hier het volgende over: “Ik heb tot nu toe een fantastisch jaar gehad, maar op eigen benen staan, zelf eindverantwoordelijk zijn voor een team, dat blijft trekken.”

Bron: NOS en PZC

Abonneer
Abonneren op
37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties