Op Nieuw-Terbregge ziet onze vaste trainings-watcher alles van de verrichtingen van het eerste elftal. Ook deze wegrennende speler.

Vito van Crooij was er niet bij deze ochtend. Hij zit omhoog met een kamelenpoot. Joshua Kitolano verbleef vandaag ook in de ziekenboeg.
Hij heeft een griepje en géén idee of de wedstrijd van vrijdag te vroeg komt voor hem.

Verschueren moet vriendin thuislaten.

Heb tegen Arno Verschueren gezegd dat hij zijn vriendin a.s. vrijdag maar thuis moet laten. Altijd als zijn vriendin komt kijken, scoort hij niet. Dus laat haar maar lekker in Belgenland blijven. Voor Sven Mijnans had ik ook wat teksten. “Jij gaat samen met Arno die Sem Steijn helemaal koekoek spelen.” Sven kon erom lachen. Het blijft toch speciaal zo’n vader-zoon-wedstrijd. Wat mij betreft is er geen genade.

Steijn windt zich op over afspraken niet nakomen

Ik had gedurende de wedstrijd tegen Vitesse wat aantekeningen gemaakt. Die wilde ik met Maurice delen. Ik wees hem op de 1ste minuut waarin Tobias Lauritsen het kopduel wint, maar er verder niemand reageert. Er moeten dan toch twee mensen reageren? Zich in voorwaartse richting begeven om de doorgekopte bal een goed vervolg te geven? Volgens Maurice weten de spelers dit ook. Het wordt ze allemaal verteld.

Vinger aan de pols, Spartanen

Ik wees Maurice ook nog op de 30e minuut. Voorzet van Pinto, die langs de eerste paal achtergaat. Zonder dat er ook maar een Spartaan in de buurt is. Ik zei hem: “Je moet toch altijd doorlopen naar de palen in dit soort situatie’s?” Ja, Steijn had zich ook opgewonden over dat dingen dan niet gebeuren, zoals die van tevoren worden afgesproken. Goed, we houden de vinger aan de pols Spartanen.Maar het blijft wel mensenwerk. En mensen maken fouten.

Een bizar verhaal

Een vaste watcher vertelde mij dat hij tien jaar geleden te horen kreeg dat hij nog maar anderhalf jaar te leven had. De dokter vertelde hem destijds dat hij een fatale vorm van Parkinson had. Ze vroegen ook nog of hij bereid was zijn hersenen af te staan na zijn overlijden. De betreffende watcher ging allemaal leuke dingen doen. Naar de Efteling. Drie keer met vakantie. Ondertussen bleef hij maar doorgaan met leven. Tot op de dag van vandaag. Bizar verhaal, toch?

Omar Rekiek, kiek, kiek, is niet meer ziekziek

Hé, daar hebben we Leen van Steensel. Leuk. Hij kwam even kijken en alle spelers begroeten. Omar Rekik was vandaag ook weer op training en lijkt op de weg terug. Hij wil natuurlijk graag naar het WK. Omar trainde nog wel apart, maar daar zit wel schot in. Een speciale hug had ik voor Mario Engels. Hij liet zaterdag zien hoe het wél moet. Hij gunde heel onbaatzuchtig de goal aan Arno Verschueren. Klasse Mario!

Noninfo: Semper gaat naar kapper en reparateur

Verder nog wat Semper? Nou ja, ik ben eindelijk naar de kapper geweest. En mijn fiets moet naar de reparateur. De botsing met het paaltje heeft toch wel impact gehad op onder meer de spatborden. Die rammelen nu dat het een aard heeft. Is dit een goede zin? Géén idee.

Wie neemt straks de corners en vrije trappen?

Morgen en overmorgen traint Sparta besloten en dan is het alweer vrijdag. Weten we nu nog niet wie Vito van Crooij eventueel zal gaan vervangen? Wie neemt straks de corners en de vrije trappen? Logisch zou Jason Lokilo zijn, maar mij kan hij niet bekoren. Wellicht is er een andere variant. En wat te denken als Joshua Kitolano ziek wordt? Wat dan? Vragen waarop ik het antwoord even niet weet. U wel? Laat het hieronder dan maar weten. Zullen…wij laten…hóóórrrééénnn S.P.A.R.T.A.

Abonneer
Abonneren op
20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties