Vandaag wat nieuws over de wedstrijd die morgenavond op het programma staat en waar de Willem II-clubwatchers van verwachten dat het een uitgelezen mogelijkheid is om weer eens een drie punten te gaan halen. Dat zal met frivool voetbal moeten gaan gebeuren, aldus de trainer.

Niet te Safe

Op het YouTube Kanaal van RTV Rijnmond is interview te zien met trainer Henk Fraser. De coach van Sparta beseft dat het anders moet. Ondanks dat we stevig en solide lijken te staan komt het besef steeds meer dat het om de punten draait. Sparta won namelijk al niet meer sinds 12 september, toen het Fortuna Sittard op bezoek kreeg.
Fraser wil dat Sparta vooral aan de bal zal zijn en vindt termen als verdedigend of aanvallend voetbal niet meer iets waar het om gaat. Het gaat volgens de oefenmeester om zorgvuldig balbezit waarbij zijn spelers niet te safe moeten gaan spelen. Als ze dat wel doen dan worden er nauwelijks of geen kansen gecreëerd en zullen we nooit tot drie punten komen.

Henk Fraser, wachtende op de eerste overwinning sinds half september

Smeets baalt nog steeds

Bryan Smeets beaamt het verhaal van zijn trainer wel. Ook hij vindt dat de Kasteelclub kansen moet gaan ontwikkelen. Zonder kansen, luidt een aloude voetbalwet, vallen er geen doelpunten. Hij baalt nog steeds van het resultaat van afgelopen zondag ondanks het bikkelen en de complimenten.

Van je familie moet je het hebben!

En dan is er nog Dirk Abels. De Spartaan die inmiddels op het middenveld geposteerd is en die daar geen enkele moeite mee heeft. Daar waar de trainer hem nodig heeft speelt hij, is zijn nuchtere kijk op het geheel. En dan heeft die nog familie. Die komen uit Tilburg en hebben seizoenkaarten voor Willem II. De ouders van Abels zijn dan nog wel voor Dirk, zijn neven hebben gewoon maling aan hem en zijn keihard voor de Kruikenzeikers. Van je familie moet je het maar hebben. Sparta plaatste een video op YouTube:

Dirk Abels zijn familie woont in Tilburg en wonen ook het duel tussen Willem II en Sparta bij

Jans afwezig

Luxemburg’s international Laurent Jans zal morgen niet afreizen naar het Koning Willem II stadion. Hij schijnt, als we de berichten mogen geloven, te kampen met een voetblessure. Voor het voetbalspel is het een vereiste dat de voet geen last ondervindt van pijnen en kwetsuren. Een waarheid als een koe! Jans blijft dus thuis.

Morgen zal ITWM de voorbeschouwing van deze wedstrijd plaatsen. Hij staat er al op. We kunnen niet wachten!

Abonneer
Abonneren op
23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties