In Tilburg draait het ook niet meer allemaal zo heel fijn als aan het begin van dit seizoen. Daar moet verandering in komen, te beginnen tegen Sparta!

Voortvarende start

Willem II ging voortvarend van start. In de eerste periode van de competitie werden volop punten gehaald. De opening tegen Feyenoord (0-4) was weliswaar niet veelbelovend, maar daarna werd het snel beter. Tegen Vitesse, PEC, Groningen, RKC en PSV werden knappe overwinningen behaald.

Klad erin

De overwinningen deden de Tilburgers weer stralen. Het seizoen 2020-21, waar tegen degradatie gestreden moest worden, leek voorbij en aan de hand van Fred Grim zou er mogelijk weer voor Europees gegaan worden, was de gedachte in Tilburg. Maar toen kwam de klad er in. In Almelo werd verloren en wat volgde waren twee gelijke spelen tegen Twente en Fortuna, gevolgd met een beker-uitschakeling in Waalwijk. Klap op de vuurpijl: Billenkoek van FC Utrecht, die Willem II met het grootste gemak (5-1) overdonderde.

En nu Sparta

Volgens de clubwatchers van Willem II, Max van der Put en Dolf van Aert (journalisten van het Brabants Dagblad) is Sparta de uitgelezen mogelijkheid voor de Tilburgers om zich te herpakken na de serie zwakke wedstrijden. Eerlijkheidshalve mag niet onvermeld blijven dat de heren dat ook dachten toen Fortuna op bezoek kwam in Tilburg.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk zo’n stel Brabo’s die Sparta als de redder in nood zien. Maar gaat Sparta daadwerkelijk weer voor Sinterklaas spelen in Tilburg? Of zou de zoete overwinning van vorig seizoen nog steeds zo lekker smaken dat Sparta Willem II als voorgerecht beschouwt in aanloop naar de thuisduels tegen Twente en Ajax?

Bron: Brabants Dagblad

Abonneer
Abonneren op
29 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties