geld en voetbal

De BVO Sparta wordt net zoals elke andere betaald voetbalclub in Nederland getroffen door het coronavirus. Dit heeft behoorlijke impact op de organisatie, trainingen en andere zaken die normaal ongehinderd doorgang kunnen vinden. Hoe gaat de club om met tegenvallende kaartverkoop als het restant van de competitie niet meer gespeeld mag worden? En wat betekent deze crisis voor sponsors die straks hun contracten moeten verlengen?


De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen raken ook onze regionale profclubs. Zij houden rekening met financiële gevolgen van het uitstellen en mogelijk stopzetten van de competities. Er wordt al onderzocht of de clubs recht hebben een ww-uitkering voor hun spelers, die nu tijdelijk geen werk hebben.

Vooral het scenario waarbij de eredivisie en eerste divisie uiteindelijk niet uitgespeeld kan worden en alle resultaten van dit seizoen geschrapt worden, kan negatieve gevolgen hebben voor de clubs. Rijnmond maakte een rondje langs de Rotterdamse profclubs om, in deze onzekere tijden, uit te zoeken wat de mogelijke consequenties zijn.

Sparta: probleem kan zich vooral in komende seizoenen aandienen

Ook bij Sparta gaat het in eerste instantie over het menselijke aspect van de coronacrisis. Tot 6 april gaan de poorten van Het Kasteel dicht: veiligheid eerst.

Wel is er bezorgdheid wanneer de competitie weer start en wanneer er weer getraind mag worden. Als er helemaal niet meer gespeeld wordt en de eindstand wordt beslist op basis van hoe het er nu voor staat, is er wel een probleem. Bij dat “doemscenario” loopt de club een hoop inkomsten qua kaartverkoop mis.

Ook op Het Kasteel hebben ze geen glazen bol, maar het kan zijn dat de algemene impact van het stilleggen van de Nederlandse maatschappij vooral op de langere termijn gevolgen heeft. Gaan de sponsorcontracten verlengd worden? Kunnen bedrijven die mogelijk in de problemen komen hun betalingen nog doen?

Uiteindelijk is alles met elkaar verbonden en kunnen ook de voetbalclubs in de problemen komen. In die situatie is het wellicht nodig dat de regering ook profclubs gaat ondersteunen.

Bron: RTV Rijnmond

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties