Hangslot
Afbeelding van LEEROY Agency via Pixabay

En aan de oefencampagne wordt weer een uitwedstrijd toegevoegd. Sparta speelt op zaterdag 31 juli een oefenwedstrijd tegen Excelsior op Woudestein. De mini-derby begint om 14:30 uur.

Bij dit duel, zo laten Sparta en Excelsior weten, zijn fans van beide clubs niet welkom. Een leeg Woudestein zal het treurige decor zijn van deze wedstrijd. De reden dat de wedstrijd tegen Excelsior in een leeg stadion wordt afgewerkt heeft te maken met het feit dat de Veiligheidsregio vanuit veiligheidsoverwegingen besloten heeft dat de levensgevaarlijke Sparta en Excelsior supporters een substantieel gevaar vormen voor de directe omgeving. Burgemeester Aboutaleb, vormt samen met 14 andere burgemeesters uit de regio het bestuur van deze club angsthazen.

Maar goed, een derby, hebben we wel eens eerder gemeld, hoort in principe eigenlijk helemaal niet in een oefencampagne thuis. Dat zouden speciale wedstrijden moeten zijn die op het scherpst van de snede gevoetbald dienen te worden. Voor een vol en kolkend stadion waar de sentimenten hoog op spelen. Dus is het erg dat we er niet bij mogen zijn? Nee hoor… en na anderhalf jaar corona zijn we niet anders gewend om lege stadions te zien. Voor de liefhebber: Sparta en Excelsior gaan er voor zorgen dat er een livestream van deze wedstrijd wordt uitgezonden!

Abonneer
Abonneren op
35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties