Sparta gaat oefenen tegen Zuid

1
164

Daar waar een derby vroeger een derby was, is de derby nu verworden tot een oefenpotje in de voorbereiding. Geen gevoel voor enige historie en/of emoties of gewoon een gevolg van de coronacrisis en moeten we hier niet moeilijk over doen? Sparta gaat oefenen (op Zuid) tegen de club van de linker Maasoever. Dat maakte Sparta vandaag bekend. Oh ja, en er zijn ook nog andere oefenpotjes bekend gemaakt: RKC en Telstar staan ook op het oefenprogramma!

Het oefenprogramma bestaat tot op heden alleen uit uitwedstrijden:

  • 9 augustus Feyenoord – Sparta
  • 18 augustus Telstar – Sparta
  • 27 augustus RKC – Sparta

In 2011 werd eerder geoefend tegen Feyenoord in het kader van de Zilveren Bal. Voor wie het niet weten: De Zilveren Bal was een prestigieus toernooi welke Sparta in de vorige eeuw meerdere malen wist te winnen. De wedstrijd in 2011 was een slechte kopie hiervan en werd door de supportersvereniging en de vele duizenden supporters van Sparta geboycot.

Ook in 2015 moesten de clubs zonodig tegen elkaar oefenen. Ditmaal voor de hartstichting. Ook hier waren er kritische geluiden vanuit de Sparta-aanhang

Oefenwedstrijden tegen de club waar Spartanen het minst mee op hebben zijn per definitie voer voor discussie. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar jullie mening: Moet Sparta dit soort oefenwedstrijden gewoon spelen of moeten deze wedstrijden alleen gespeeld worden als het hier ergens om gaat? Stoot de leiding van Sparta zich voor de tweede keer aan dezelfde steen of gelden in Coronatijd andere wijsheden?


Sparta Rotterdam begint maandag 24 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020/2021. Voor de oefencampagne zijn inmiddels drie oefenwedstrijden bevestigd. 9 augustus wordt de Rotterdamse derby gespeeld in De Kuip, als Sparta om 20.00 uur op bezoek gaat bij Feyenoord. 18 augustus gaat de ploeg van Henk Fraser op bezoek bij Telstar, om 13.00 uur wordt dan afgetrapt. RKC is 27 augustus de tegenstander in Waalwijk, die wedstrijd begint om 20.00 uur. De wedstrijden tegen Feyenoord en RKC Waalwijk zijn rechtstreeks te volgen via FOX Sports, of deze wedstrijden toegankelijk zijn voor publiek, is nog niet bekend.

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties