Witte rook, de kogel is door de kerk, definitief, geregeld, een deal. Daarvan kunnen we spreken nu vandaag bekend is geworden dat Sparta trainer Henk Fraser er een nevenfunctie bij heeft gekregen. Naast zijn baan als trainer van Sparta heeft hij in zijn vrije tijd een bijbaantje. Hij zal samen met de voormalige Spartaan Danny Blind een andere oud Spartaan gaan ondersteunen om met het Nederlands Elftal het WK van 2022 te gaan winnen.

Louis van Gaal (in de jaren ’80 samenspelend met Fraser en Blind) is namelijk bondscoach geworden en volgt daarmee de matig presterende Frank de Boer op. Die zag de beste spelers van Nederland wegkwijnen op het beroerd verlopen EK dat afgelopen zomer in zowat elk land op ons continent gehouden werd. Omdat die het verdomde om voor Tommy Beugelsdijk te kiezen (farby de beste verdediger van ons land), gingen we er keihard aan tegen het betonrot-voetbal van de Tsjechen.

Maar zie nu: Allemaal trainers met Sparta-roots! Voor minder dan het winnen van het WK gaan we het niet doen!

Of Fraser in de problemen komt met zijn werk voor Sparta? Henk van Stee is hier duidelijk over:”De wedstrijden van Oranje worden uiteraard gespeeld op momenten dat de Eredivisie stilligt, toch wilden wij graag met de KNVB afspraken maken dat deze nieuwe functie niet ten koste zou gaan van zijn werk hier.”

Al met al kan dit alle kanten opgaan. Als Sparta presteert en het WK wordt gewonnen. Elke Spartaan superblij. Als Sparta niet presteert en Nederland wordt toch wereldkampioen worden we al heel wat minder blij. En wat als Sparta goed presteert en we halen het WK niet, tsja…so what.

We zijn nieuwsgierig hoe jullie er over denken. Vervult dit nieuws jullie met Spartaanse trots of moeten we hier helemaal niet blij mee zijn. Wie heeft de mooiste roze brillen en wie pist er kannen oranje azijn? Laat je horen!

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner