Jonathan de Guzman

Gisteren speelde Sparta met het tweede elftal een oefenpot tegen Excelsior. Vanuit supportersperspectief kan je van derby’s maar beter geen oefenpotten maken. Laat die wedstrijden, met alle charme die ze in zich hebben, lekker uniek zijn. Een extra nadeel is dat dit dit type potjes met een ‘extra lading’ in het geheim moeten worden afgewerkt. Terwijl in de meivakantie het toch best aardig was geweest als (jonge) Spartanen gratis naar een wedstrijdje op Het Kasteel hadden gekund, paar handtekeningen scoren, dat werk. Maar wij gaan er niet over. Beleidsbepalers houden doorgaans geen rekening met charme. En we snappen ook wel dat dit lekker makkelijk is. Vanuit voetbaltechnisch oogpunt zal het ongetwijfeld ook handig zijn geweest om spelers minuten te laten maken.

Dano Lourens

De wedstrijd duurde 3 x 30 minuten minuten. Best apart, maar waarom ook niet? Sparta verloor met 2-3. Leuk was het dat de 19-jarige aanvullende middenvelder Dano Lourens zijn debuut maakte in Sparta 1. Alemañ en Melkersen kunnen in competitie voor Sparta geen enkele pot breken – Steijn maakt nauwelijks gebruik van ze en dat zal niet zijn omdat ze zo’n geweldig indruk maken op de training. Maar beide spelers scoorden. Misschien geeft het ze wat vertrouwen.

Rentree De Guzmán.

Meest interessant voor ons supporters is echter de rentree van Jonathan de Guzmán. Hij speelde de eerste helft (uhhh, de eerste 1/3e dus) mee. We zijn het nog even nagegaan, maar hij is niet geblesseerd uitgevallen. De 30 minuten waren zo gepland. En Sparta probeert hem fit te houden (wat een hele kunst zal zijn) en met af en toe wat speelminuten in komende weken klaar te stomen voor de play-offs. Dat is op zich goed nieuws. Als we straks met een in vorm zijnde en compleet fitte De Guzmán de play-offs kunnen spelen, hebben we op het middenveld toch weer meer mogelijkheden. Of zit plek 4 toch nog in het vat – vat – vat – vat??? Helemaal uitsluiten kan je het nooit. In dat geval zou De Guzmán helemaal fit mee kunnen doen aan een geweldig Spartaans feest op zondag 28 mei.

Klik hier voor het wedstrijdverslag van de oefenpot.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen

Tim Coremans (47. Delano van Crooij), Dylan van Wageningen, Jeremy van Mullem (57. Delano Vianello), Adil Auassar, Aaron Meijers, Jonathan de Guzmán (31. Farouq Limouri), Patrick Brouwer, Pedro Alemañ (73. Jesse Bal), Elias Melkersen, Dano Lourens (61. Rayvien Rosario), Mohammed Tahiri

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner

9 REACTIES

  1. Hier zie je maar eens temeer dat spelers van boven 30 met een goed buitenlands voetbal verleden geen enkele garantie zijn dat ze nog wat toevoegen aan het Sparta zoals het nu speelt. Zo van resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie voor de toekomst. Komt nog bij vaak een forse aanslag op het salarisbudget.

  2. Op de weg terug ?.ik hoop waar hij vandaan komt. Niet al teveel aan gehad. ik zou haast zeggen, bedankt voor die ene goeie wedstrijd. hahaha
    17 wedstrijden met gemiddeld 72 minuten .Half seizoen.is te weinig voor een verdedigende middenvelder. Die hoort bijna elke wedstrijd 90 minuten te maken. Belangrijke schakel in je team.