Jonathan de Guzman bij komst op Spangen

Bart Kruijt schrijft soms aardige stukjes over Sparta op VI en VI PRO. Zo ook nu. Een stuk over Strootman. En een stuk over De Guzman. Ze lijken met elkaar verbonden, want een selectie met zowel De Guzman als Strootman is niet direct een voor de hand liggende gedachten. Bij Gerard Nijkamp lijkt Strootman een streepje voor te hebben.

Sparta heeft contact met Strootman

Kevin Strootman doorliep de jeugdopleiding van Sparta, debuteerde in het profvoetbal bij onze club en verliet Sparta in januari 2011. Keert hij na 13,5 jaar terug om zijn carrière af te sluiten bij Sparta? Op 29 maart en 20 mei plaatsten we hier ook al berichten over. Vandaag dan de bevestiging van Nijkamp dat hij in gesprek is met Strootman. Of hij daadwerkelijk komt is alleen nog niet duidelijk. Op 19 mei liet Strootman nog weten: “Als je steeds minder wedstrijden gaat spelen en je niveau daalt een beetje, dan zijn je woorden in de kleedkamer ook minder waard. Ik moet meer en meer geven om me niet slecht te voelen, om top te blijven. In de zomer ga ik een beslissing nemen. Als ik een bepaald niveau niet meer kan halen, stop ik misschien wel”.

Strootman stopt dus misschien, maar Nijkamp ziet ook de andere kant: “Dat betekent dus dat hij misschien doorgaat”, aldus onze technisch directeur. “We hebben contact met Kevin en zijn met elkaar aan het oriënteren.” Nijkamp kan nog niet zeggen welke kant het voor zijn gevoel opgaat, maar op dit moment staan de deuren van Het Kasteel open voor de 34-jarige middenvelder.

De Guzman wil blijven, maar heeft nog geen duidelijkheid

De Guzman heeft een aflopend contract, wil heel graag bij onze club blijven, maar hij heeft daarover nog niet gesproken met Nijkamp. Dit lijkt niet helemaal los te staan van de interesse van onze club in Strootman.

“Ik ben zeker niet naar iets anders op zoek. Ik zit lekker in Rotterdam en voel me goed bij Sparta”, aldus De Guzman. “Ik ben er volgend seizoen graag bij, maar dat ligt natuurlijk ook aan de club. Of dit mijn laatste wedstrijd voor Sparta was? Dat weet ik niet”, zo liet de 36-jarige middenvelder weten na afloop van Utrecht – Sparta. “Ik heb nog niks gehoord van de club. Ze weten dat ik graag bij Sparta wil blijven, maar het was nu eerst belangrijk om het seizoen goed af te sluiten. Het is jammer dat we deze wedstrijd verloren hebben, maar nu er duidelijkheid is, denk ik dat er wel snel communicatie zal zijn.”

Gerard Nijkamp reageert dat er wel degelijk met De Guzmán gesproken is. “Het waren alleen nog geen inhoudelijke gesprekken.” Ja Spartanen, Gerard Nijkamp is wel een meester in het geven van vermoeiende antwoorden. Niet dat de wijze waarop hij antwoorden geeft verder boeit. Hij moet voor de spelers die verkocht worden de best mogelijke transfersom binnen harken en verder binnen budget een goede selectie samenstellen. Lukt dit alles, dan zijn wij blij. En dat snapt Nijkamp ook wel en daar gaat hij de komende periode hard mee aan de slag, al verwoord Nijkamp het liever als volgt: “We gaan nu de compositie voor de selectie voor het nieuwe seizoen maken”.

Dat binnen deze compositie geen ruimte is voor zowel Strootman als De Guzmán lijkt wel duidelijk te zijn, al wordt dit (nog) niet bevestigd door onze technisch directeur.

Abonneer
Abonneren op
107 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties