Spartaanse mening

Een nieuwe Spartaanse strijder heeft zich bij de poorten van het onoverwinnelijke Kasteel geproclameerd: Lennart Thy. Deze nieuwbakken gladiator moet in de frontlijn ons Kasteel op haar grondvesten doen schudden. In hoeverre dat komend seizoen mogelijk is.

Onder erbarmelijke omstandigheden is dit verdrag tot een akkoord gekomen: een leeg terras in Almere. Een slagveld in de tijd van de echte Spartanen is een kuuroord vergeleken met een leeg terras in Almere. Tekenend voor de krijgszuchtigheid van here van Stee, in zijn kielzog here Fraser.

Ik ben uiterst content met deze fonkelnieuwe Spartanen. Weldoordacht passend bij het huidige bataljon.

Twee aanwinsten verder begint de Spartaanse enclave medio mei al vorm te krijgen. Een uitstekende civilisatie. Een goed begin is immers het halve werk. Met nadruk op halve werk. Want in mijn optiek zijn we allesbehalve klaar voor de titanenstrijd. Dat een doelverdediger geen prioriteit heeft is natuurlijk klinkklare onzin. Een extra keeper heeft prioriteit, tezamen met een verdediger, middenvelder en een aanvaller. Blind vertrouwen op Coremans lijkt mij onverstandig. Ja, Tim is een prima Eredivise-keeper. Hetgeen hij heeft bewezen. Maar wie kan mij beloven dat Tim geen blessure dan wel een nieuwe ‘black-out’ krijgt. Plus, waarom zou Coremans achterover mogen leunen onder het motto: ‘Ik keep toch wel’.

Wil je Sparta naar een hoger niveau tillen verwacht ik een concurrentiestrijd op elke positie.

Is het realistisch dat ik vier nieuwe spelers verwacht? Ja, dat is het. Helemaal als Appie het strijdtoneel gaat verlaten. Begrijp mij niet verkeerd, Appie is geweldig. Appie was al geweldig en heeft zich fantastisch geavanceerd. De vraag is daarom: Is Appiete behouden? Vraag 2 is, puur zakelijk, moeten wij Appie dan nog willen behouden? Want wat als een vertrek van Appie zorgt voor financiele instrumenten, waardoor er ruimte komt voor meerdere versterkingen? Wat Appie ook doet, beslist of wil, op Spangen is hij altijd welkom. Wat een geweldig ventje.

Overigens plofte bij mij het Kasteelnieuws op de deurmat. Een achtenveertig pagina dikke editie van de supportersvereniging ‘de Sparta Supporter’. Ook zij werken, vrijwillig, achter de schermen door om de fans te blijven voorzien van Sparta-gerelateerd nieuws. Wellicht kunnen jullie dit belonen met een lidmaatschap. Want naast een geweldig magazine krijg je ook korting op uitwedstrijden(ooit weer van belang), korting in de fanshop en gratis entree op club/feest-avonden. Check even www.despartasupporter.nl en klik op lid worden.

Verder is het afwachten. Wat gaat Sparta met de seizoenskaarten doen? Hoeveel toeschouwers mogen er straks bij een wedstrijd? Het wordt een onvergetelijke zomer, en dan niet in positieve zin. Velen van jullie zeggen desondanks te willen verlengen. Ik hoop dat jullie daad bij woord voegen. Gini Wijnaldum is jullie al voor gegaan.

Ik vind het een mooi gebaar van deze jongen. Gini heeft altijd zijn eigen weg gekozen en daardoor heeft hij helaas niet in het Sparta-shirt gespeeld. Maar kijk eens waar het hem gebracht heeft. En hopelijk krijgen wij Gini ooit nog in een Sparta-shirt te zien.

Dus Gini en alle Spartanen die straks gaan verlengen: bedankt!

Met jullie bijdrage kan Sparta zich roeren op de transfermarkt en ik hoop dat jullie er zo snel mogelijk toeschouwer van mogen zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties