Corona maatregelen voetbal
Afbeelding van Capri23auto via Pixabay

De tijd is ons de laatste paar maanden niet goed gezind geweest. De economie raakt in een negatieve spiraal door de Corona en onzekerheden hierdoor blijven zich maar opstapelen. Maar om heel eerlijk te zijn, dat maakt nu even niets uit. Want er is voor een voetbalsupporter momenteel maar één ding van belang. En dat is de huidige situatie op én rondom de velden. Het is simpelweg lijden voor alles en iedereen die voetbal lief heeft.

Door middel van dit stuk kan ik nu wel heel populistisch gaan doen en roepen dat de stadions gewoon volledig open moeten aan het begin van het seizoen of zelfs al tijdens de komende oefencampagne. Dat al deze wedstrijden gewoon te bezoeken zijn, ongeacht of het nu uit of thuis is. Plus dat je gewoon de Sparta Marsch kan zingen bij opkomst en dat je kan juichen bij een doelpunt. Maar zingen of juichen, waarbij een stadionverbod van drie maanden gegeven kan worden, is volgens de overheid en de KNVB onverantwoord.

‘Onverantwoord’, een woord die de laatste tijd wel vaker voorbij is gekomen in de media. Het is onverantwoord om zus en zo te doen. Begrijp me niet verkeerd, persoonlijk heb ik alle begrip voor de maatregelen en richtlijnen van de overheid of zelfs de KNVB. Alleen zit er een groot verschil in tussen begrip hebben voor iets en welk gevoel je erbij hebt. En gevoelens, dat is iets waar je als voetbalsupporter genoeg van hebt. De emotionele achtbaan die een wedstrijd, nee, een wedstrijddag je al kan geven. Van hoop voor het verslaan van een sterker geachte tegenstander, tot strijdlustig zijn bij een achterstand of zelfs ongeloof bij dat ene tegendoelpunt waardoor je meerdere jaren in het moeras dat de Jupiler League heet bivakkeert. Maar zelfs ook ongeloof bij een weergaloos mooi en belangrijk doelpunt waardoor je het moeras na al die jaren ontstijgt en dus promoveert.

Voetbalsupporter zijn, en zeker als Spartaan, doorbijten bij de dieptepunten en genieten van de hoogtepunten. We gelukkig vele mooie momenten gehad die eigenlijk nog mooier hadden kunnen zijn dan een gelijkspel op de eerste wedstrijddag. Maar laten we wel eerlijk zijn en blijven, als Spartanen hebben we veel te verduren gehad in het afgelopen decennium. Maar dit huidige dieptepunt zullen wij doorstaan, want anders dan dat kunnen en moeten we als Spartanen ook niet willen.

Kijk maar naar de 5.000+ supporters die al hun seizoenkaart hebben verlengd of zelfs na jaren weer eens hebben aangeschaft. Die in een onzekere maar vooral bizarre tijd er toch voor hun club willen staan. Ongeacht het feit welke van de twee seizoenkaarten je hebt aangeschaft, al zal één van de twee nog wel eens bepalend kunnen worden dit seizoen. Want de aanschaf van een seizoenkaart is en blijft een steun in de rug voor onze club. En op een bepaalde manier maakt mij dit feit ook weer trots. Trots op mijn medesupporter dat ook jij, als trouwe bezoeker van ITWM, weer je seizoenkaart hebt verlengd of juist weer eens hebt aangeschaft.

En toch hoor ik je nog denken; 4750+? Dat is behoorlijk minder dan een jaar geleden rond deze tijd, zelfs met deze hele Corona toestanden. Oké, negatieve denker, daar heb je een punt. Dus heb je nog niet je seizoenkaart aangeschaft? Doe dit dan nog snel! Zoals de Sparta Marsch het mooi verwoord;

Want bij wat ook moog ‘gebeuren,

SP-AR-TA!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties