BMW grill

Zowel Sparta als Feyenoord kozen aan de start van het seizoen voor BMW als nieuwe mobiliteitspartner. Sparta heeft een contract voor drie jaar getekend en wisselde Renault in voor het luxe Duitse automerk. Feyenoord verruilde Opel voor vier jaar rijden in het Duitse automerk. Het is voor beide clubs voor eerst in de clubgeschiedenis dat zij in BMW gaan rijden.

Samenwerking tussen iconen

Breeman BMW geeft aan dat de samenwerking een samenwerking is tussen twee Rotterdamse iconen. De club en het automerk hebben beide een rijke historie en zijn nog altijd groeiende. Vanaf het begin verloopt het contact goed. De komende drie seizoenen rijden de spelers, het personeel en de technische staf in een BMW. Een bestuurslid van Sparta geeft aan dat de stijlvolle BMW’s goed zijn voor de uitstraling van de club, zeker nu Sparta (zo goed als) verzekerd is van een langere periode Eredivisie. Over een goedkope autoverzekering hoeven de spelers niet na te denken. Deze wordt geregeld door de club; zo’n 140 medewerkers krijgen een lease-auto van de club.

Feyenoord stapt van Opel af

Niet alleen Sparta stapte dit seizoen over naar BMW, ook Rotterdamse concurrent Feyenoord ruilde Opel in na een lange geschiedenis samen. Van 2013 tot 2017 was Opel hoofdsponsor van Feyenoord en de afgelopen jaren vervulde Opel de rol van strategisch partner. Al eerder was het hoofdsponsor van de Rotterdamse club, van 1984 tot 1989. Sinds dit seizoen rijdt ook de derde Rotterdamse club, Excelsior, al in auto’s van BMW. Ten slotte rijdt ook hockeyclub HC Rotterdam in auto’s van BMW Breeman. De zaken voor de BMW dealer gaan dus voortvarend. Van Mossel Renault is niet langer actief in de rol van Official Business Partner, maar heeft de club zeker niet verlaten en blijft lid van de Business Club van Sparta Rotterdam. De Sparta Business Club draait nog altijd op volle toeren door, ook zonder de fysieke ontmoetingen op evenementen en wedstrijddagen. Er zijn de afgelopen periode verschillende matches tot stand gekomen tussen bedrijven in de Business Club. Bedrijven kunnen ook altijd een zakelijke brochure aanvragen wanneer er interesse bestaat in de sponsormogelijkheden.

2021/2022

Sparta zet zich hard in voor verdere professionalisering van de club. Een van de belangrijkste thema’s hierbij betreft het spelen op echt gras. Dit gaat gebeuren, alleen blijkt het nog niet mogelijk om dit met ingang van het seizoen 2021/2022 te doen. Er is besloten om het seizoen 2021/2022 nog op kunstgras te spelen, om zo te voorkomen dat er gekozen moet worden voor een tijdelijke huisvesting als trainingsaccommodatie. Om terug te keren op echt gras op Het Kasteel dient allereerst het sportcomplex op Nieuw Terbregge verbouwd te worden. Daarnaast werkt Sparta voor de zomer van 2022 hard aan het vergroten van de toeschouwerscapaciteit en wil de club het stadion een facelift geven.