Beugelsdijk naar Helmond Sport

45
3283
Tommy Beugelsdijk in Spartashirt

Tom Beugelsdijk is definitief Spartaan-af. Afgelopen zaterdag werd bekend dat de 31-jarige ras-Hagenees een contract voor drie seizoenen bij Helmond Sport heeft getekend.

Grootverdiener bij ADO Den Haag

In augustus 2020 werd bekend dat Beugelsdijk naar Sparta zou komen. Het liefst had hij natuurlijk bij ADO Den Haag gebleven, de club waar hij 17 seizoenen voor uitkwam. Een klein uitstapje naar FSV Frankfurt en een verhuurperiode in Dordrecht daargelaten.
Maar ADO was gedegradeerd en kon het salaris van de robuuste verdediger niet meer betalen. Om ADO te helpen en Beugelsdijk een eredivisiesalaris te laten houden kon Sparta, dat net gepromoveerd was, Beugelsdijk binnen hengelen.

Betrouwbaar, maar niet altijd ingezet

Beugelsdijk, deed wat je van hem mocht verwachten: de tegenstander uitschakelen en de bal naar voren rammen. En omdat Beugelsdijk iets andere kwaliteiten heeft dan de centrale verdediger van Chelsea of Real Madrid, ging er ook wel eens iets fout. Soms moest Tommie zelfs op de bank plaats nemen. Dan zeurde die niet, maar zorgde ervoor dat die zich terug in de basis wist te knokken. En knokken dat is iets waar Beugelsdijk niet vies van was in zijn Sparta-tijd. Meer dan 100% inzet tonen, altijd, ook dat deed Beugelsdijk voor Sparta.

Gokken

Ook rustte er in de afgelopen twee seizoenen een smetje op het blazoen van de Hagenees. En dat had alles te maken met een onderzoek naar het verkrijgen van een gele kaart in de wedstrijd tegen PSV. Op het bevroren kunstgrasveld wist hij op het middenveld een Noni Madueke uit zijn evenwicht te halen. De een zag er een bewuste overtreding in waarmee Facebook-vrienden van Tommie geld wisten te winnen door op vage websites op deze gele kaart te gokken. De ander zag er een nogal lompe actie in, waar Beugelsdijk zo nu en dan patent op had. Voor deze zaak zijn geen bewijzen geleverd en het OM seponeerde te zaak uiteindelijk.
Wat Beugelsdijk uiteindelijk wel een aantal wedstrijden schorsing opleverde was het zelf gokken op wedstrijden uit de eredivisie. Dat is niet dus niet toegestaan.

Zekerheid

Er was deze transferperiode nog wel een kans dat Beugelsdijk voor een jaar nog had kunnen bij tekenen. Maar dat had hem geen basisplaats opgeleverd en de nodige onzekerheden voor de toekomst. Een terugkeer naar ADO was vanzelfsprekend geweest, was het niet dat Helmons Sport een goede aanbieding deed. Tom Beugelsdijk (topfit en afgetraind zoals altijd) kon in de Braak voor 3 jaar tekenen. Als jonge vader die nog een paar jaar betaald voetbal kan spelen zeg je daar dan geen nee tegen

Bedankt

Normaal geeft ITWM niet heel veel aandacht als spelers vertrekken. Maar Beugelsdijk was ook hoe je het went of keert behoorlijk populair bij een groot deel van de achterban. Inzet, doorzettingsvermogen en humor maakte van Beugelsdijk niet voor niets een publiekslieveling. En aan dat soort spelers worden de kleine foutjes snel vergeven. Het gaat je goed Tommie!

Abonneer
Abonneren op
45 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties