Gerard Nijkamp heeft laten weten dat Tom Beugelsdijk geen nieuw contract zal krijgen. Beugelsdijk mag blijven meetrainen bij Sparta tot hij een andere club heeft gevonden. “Ik vind dat Sparta-waardig, om hem dat aan te bieden”, zegt Nijkamp.

Verder dan dat gebaar gaat de club niet, op een contract hoeft Beugelsdijk niet te hopen. Volgens Nijkamp heeft dat een sportieve reden en niets te maken met dat hij gokte op eredivisiwedstrijden. “We hebben die twee posities achterin dubbelbezet. Hij zal ergens anders zijn toekomst moeten zoeken”, zegt Nijkamp. Onze club heeft met Bart Vriends, Omar Rekik, Adil Auassar en Mike Eerdhuijzen in theorie al vier centrale verdedigers in de selectie.

Maar volgens de voetbalexperts van de redactie van ITWM zou een extra centrale verdediger geen kwaad kunnen. Auassar is ten slotte inmiddels wat ouder aan het worden, Rekik heeft weinig ervaring en Eerdhuijzen is, ook volgens Nijkamp zelf, een speler die nu waarschijnlijk in Jong Sparta zal gaan starten. Hij zat vorig seizoen overwegend op de bank bij Volendam. Het is al met al wat mager om een heel seizoen mee aan te kunnen. Beugelsdijk zou best een aardige verdediger zijn geweest om erbij te houden. Mogelijk wil Sparta hem toch liever niet houden vanwege zijn relatie met het gokken. Dan zouden Manfred en Gerard de waarheid niet spreken. Driewerf foei voor dat geval! Mogelijk vindt Nijkamp daadwerkelijk dat met de selectie achterin op orde is. En mogelijk wil hij nog een nieuwe centrale verdediger halen. Mogelijk, mogelijk, mogelijk. De voorbereiding, het jaarlijkse terugkerende festival van speculaties.

Maar Beugelsdijk gaat weg. Zoveel is zeker. Het ga je goed Tom!

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties