Vriends voor dure villa met zwembad en opvliegende dollars

Sparta aanvoerder Bart Vriends geeft in tegenstelling tot veel andere voetballers een mening over veel zaken. Dat doet hij in de wekelijkse Cor Potcast, bij de Sparta Podcast, als aanvoerder van Sparta en in interviews. Zo ook voor het voetbalblad Elf. Daarin gaat de routinier van Sparta in op iets waar veel andere meningen lijnrecht tegenover staan: Geld verdienen in een land waar men een slechte reputatie heeft op het gebied van mensenrechten en waar men aan sportwashing doet. In het kader van de Vito van Crooij deal schreef ITWM hier onlangs ook over.

Verleidelijke oliedollars

Vriends geeft te kennen dat wanneer je uitzoomt de voetbalwereld er niet mooier op wordt en als het zo doorgaat wordt het Europese voetbal leeg getrokken door de oliedollars. Maar toch zegt de Sparta-aanvoerder niet direct “nee” tegen een avontuur in bijvoorbeeld Saoudie-Arabië.
Hij wil eigenlijk niet te veel van zijn levenskwaliteit opofferen voor zo’n transfer, maar als er echt heel veel geld bij betrokken is, zou hij waarschijnlijk toch gaan overwegen. Als het allemaal concreet wordt, zou hij er misschien anders naar kijken

Geen begrip voor Henderson

De sterktehouder van Sparta geeft ook een voorbeeld van een speler die hij niet begrijpt. Jordan Henderson die voor Liverpool uitkwam. Hij begrijpt hem niet. Een speler van Liverpool, een van de beste clubs ter wereld, die al steenrijk is negeert daarmee de reden waarom ze hem naar Saoedi-Arabië willen halen. Bovendien vraagt Vriends zich af hoeveel toekomstige generaties zon Henderson zou moeten ondersteunen met al dat geld?

Begrip voor keuze van Crooij

Voor Vito van Crooij heeft Vriends wel begrip. Die kan namelijk, na een fantastisch seizoen, in een klapper zichzelf veel ruimte verschaffen na zijn loopbaan. Meeste bewondering heeft Vriends voor Sergio Ramos die voor de peuleschil van 1 miljoen euro (nog steeds heel veel geld volgens Vriends) voor zijn oude liefde Sevilla kiest i.p.v oliedollars uit de zandbak te gaan delven.

Het volledige interview kan je in de papieren versie van ELF lezen.

Abonneer
Abonneren op
17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties