Sparta aanvoerder Adil Auassar voor de camera's

Ruud van Os liet gisteren weten het een puike prestatie te vinden om 9e te worden en de play-offs om Europees voetbal te halen. Dat is een understatement. Het zou zelfs een bizarre prestatie zijn, aangezien dit niet mogelijk is. De play-offs halen op eigen kracht doe je door te eindigen op plek 5, 6 of 7. Als het in de beker allemaal goed valt, dan kan plek 4 mogelijk rechtstreekse toegang geven tot Europees voetbal en plek 8 kan leiden tot deelname aan de play-offs.

Voorafgaand aan het seizoen zou je als Spartaan tekenen voor plek 9. Dat klopt. Maar voor wie het niet door heeft. Het is geen zomer meer. We zijn al 19 wedstrijden onderweg. Plek 7 ligt dit seizoen voor het grijpen. Als dat niet lukt, dan maar 8e worden. Een enkeling zal zeggen: laten we gaan voor plek 4. Je kan het ook overdrijven. Maar wie het op dit moment wel ok vindt als we een voorsprong van 8 punten op RKC uit handen geven is ook niet goed wijs en mag zich aansluiten bij Ruud van Os in het kamp van de ambitielozen.

Auassar zal waarschijnlijk starten

Met straks Go Ahead-thuis en daarna tegen onze directe concurrent Ajax kunnen we mooie stappen zetten op de ranglijst. Als Feyenoord dit weekend nou wint van PSV kunnen we de lampjes zelfs al ruiken. Europe here we come! Uh, ja, je kan het dus overdrijven. Maar Mijnans is Messi niet en Fortuna-uit biedt voor dit Sparta gewoon kansen op een mooi resultaat. De Guzman en Namli worden in de basis verwacht, net als Adil Auassar. Dat laatste zou een grote meevaller zijn! Hij viel geblesseerd uit tegen NEC, maar zit nu bij de voorlopige selectie en zal normaal gesproken gewoon kunnen starten. Overigens viel Lauritsen ook geblesseerd uit en ook hij zal gewoon starten tegen Fortuna.

Wie oh wie wordt de vervanger van Vriends?

Bart Vriends is geblesseerd. En dan rest natuurlijk de vraag: wie gaat er starten naast Auassar? De net als Auassar linksbenige Eerdhuizen? Abels? Wordt jongeling Meissen voor de Sittardiaanse leeuwen geworpen? Of verrast Steijn met Van Mullem achterin? Een mening hierover? Schrijf hem hieronder gerust weer op.

Zoals bekend kan ook Koki Saito in Sittard niet in actie komen vanwege een blessure.

Abonneer
Abonneren op
58 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties