Wout Rust zacht

Super Spartaan Wout Holverda heeft ons verlaten. Hij is aan zijn laatste reis begonnen en komt er net als die andere Spartaanse grootheden er weldra achter dat Het Kasteel verdacht veel weg heeft van de Hemelpoort.

Wout Holverda was groots als speler. Hij speelde tussen 1978 en 1984 meer dan 150 duels voor de club van Rotterdam. In de jaren ’80 was hij zelfs zo populair dat de supporters een speciaal lied voor hem en zijn vrouw hadden bedacht. Die humor kon hij wel waarderen.

Hoogtepunten uit de carriere van Wout waren de wedstrijden in de Europacup. Naast dat Wout voor Sparta uit kwam speelde hij ook nog Fortuna Sittard en HFC Haarlem.

Wout Holverda was ook een voortrekker van oud-Sparta en speelde na zijn loopbaan daar nog vele jaren zeer verdienstelijk voor. Voor jongere Sparta supporters, die hem nooit zagen voetballen, werd de clubman bekend als supporter. Helaas, ging daar wel gepaard met zijn ziektebeeld.

In 2013 werd bij Wout de ziekte van Alzheimer geconstateerd. Dat betekende dat hij zelf niet meer in staat was om naar de wedstrijden van zijn favoriete club te reizen. Mede supporters regelde speciaal voor hem een shuttledienst zodat Wout vanaf zijn verzorgingsadres wekelijks toch naar alle thuis- en uitwedstrijden kon reizen.

Wout genoot daar, totdat het echt niet meer ging, voor de volle 100% van. Wout was een vriend van iedereen, wars van kapsones en zeer benaderbaar. Een echte kanjer met een Spartaans hart dat naast rood en wit ook nog eens van goud was.

Rust Zacht Lieve Wout

Redactie Sparta Fanzine In The Winning Mood

Abonneer
Abonneren op
40 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties